WIRED Mengambil Lihat Hard Baik di Dick Pics


Pics Dick adalah di mana-mana, dan tiada siapa tahu apa yang perlu dilakukan terhadap mereka. Kadang-kadang mereka adalah lelucon, seperti gambar yang digagalkan oleh seorang pekerja kereta bawah tanah yang bosan di Ohio, yang meletakkan phallusnya di atas kaki dan dipecat untuknya. Kadang-kadang mereka amorous, seperti yang dikatakan ditukar antara Jeff Bezos dan Lauren Sanchez dan kemudian diperoleh oleh National Enquirer sebagai memeras ugut. Kadang-kadang mereka menggoda remaja yang canggung yang berakhir dengan tuduhan pornografi kanak-kanak, kadang-kadang mereka adalah seni internet yang positif dan kadang-kadang mereka jahat, melanggar catcall digital, yang disebut cyberflash. In Euforia, Drama remaja yang berdarah HBO, watak Zendaya, Rue, memberikan ceramah mengenai latihan itu. "Sesetengah orang mengatakan bahawa mata adalah tingkap untuk jiwa anda," katanya. "Saya tidak bersetuju. Saya fikir ia adalah batang anda, dan bagaimana anda mengambil gambar itu. "

The pic yang begitu biasa, begitu kontroversial-mempunyai kepentingan kebudayaan yang tidak boleh dinafikan, tetapi liputan media cenderung menyerang satu kord: "Ew, buruk." Penyelidikan mengenai fenomena itu, menurut para penyelidik sendiri, nipis, awal, dan kebanyakannya memberi tumpuan kepada pic batang hanya berkaitan dengan bentuk gangguan dalam talian yang lain. Serahan kertas baru-baru ini bertujuan untuk membincangkan wacana-dan meneroka hanya mengapa lelaki menghantar nudes ini di tempat pertama.

Emma Grey Ellis merangkumi meme, trolls, dan unsur-unsur budaya Internet yang lain untuk WIRED.

Menurut Cory Pedersen, seorang penyelidik psikologi dan seksualiti di Universiti Politeknik Kwantlen, kira-kira 50 peratus daripada pengirim gambar batang yang ditemuramah beliau tidak mempunyai keraguan yang menghantar foto alat kelamin mereka yang tidak diminta. Perbezaan di antara kumpulan-kumpulan itu turun kepada dua pembolehubah: narsisisme dan seksisme. Lelaki yang mempamerkan tahap yang lebih tinggi kedua-duanya cenderung menghantar nudes tanpa bertanya. Penemuan ini menepati kecurigaan umum mengenai gambar-gambar batang yang tidak diminta-bahawa mereka adalah wilayah orang yang terserap diri sendiri yang tidak peduli dengan penerima. Namun, Pedersen juga menemui bukti bahawa pencirian itu terlalu mudah. "Hanya 6 peratus secara aktif mengesahkan alasan misogynistik untuk menghantar gambar-gambar ayam mereka," kata Pedersen. "Kebanyakan tidak aktif cuba mengganggu atau menakutkan orang. Mereka berharap wanita akan merasa berpaling. "

Orang ramai telah memusnahkan papan kekunci mereka selama 6 peratus. Mereka telah menamakan jenayah selepas mereka, yang terbaru "cyberflashing," yang melibatkan menghantar gambar alat kelamin anda kepada orang yang tidak dikenali melalui AirDrop. New York City telah pun cuba untuk meluluskan amalan itu, walaupun mana-mana undang-undang akan sukar untuk dikuatkuasakan. Tempat-tempat lain, seperti keadaan Washington dan Victoria, Australia, telah menjejaskan seks yang "berniat jahat", meletakkan gambar batang pada kontinum keganasan seksual. Cukup adil-tapi bagaimana pula dengan 94 peratus penghantar seolah-olah tidak bersalah?

Pedersen menegaskan bahawa bagi sesetengah lelaki ini, gambar-gambar batang adalah ungkapan misogyny bawah sedar, tetapi motivasi yang jelas tersusun dalam dua kategori utama. Alasan paling jelas, yang anda mungkin intuited, adalah harapan balas timbal balik-yang lama "Saya akan menunjukkan kepada anda saya supaya anda akan menunjukkan kepada saya" rutin. Yang lain, lebih pelik, adalah memburu pasangan. "Sosialisasi seksual yang buruk mungkin membawa kepada pemahaman yang tidak menentu tentang tingkah laku seksual yang normal atau sesuai," kata Dean Fido, ahli psikologi di University of Derby yang telah menulis dua buah kertas pada psikologi dick pic bersama dengan kolaborator Craig Harper, seorang penyelidik psikologi di Nottingham Trent Universiti. Menurut penyelidikan Fido dan Harper, lelaki jilted boleh menghantar gambar-gambar batang untuk menyampaikan kehebatan seksual kepada pasangan baru yang berpotensi, jenis pemilihan pacaran era digital. Selalunya dalam usia temu janji dalam talian, lelaki kelihatan melihat menghantar gambar batang sebagai cara yang baik untuk menarik "pasangan jangka pendek" dengan menandakan ketersediaan dan minat mereka. Pedersen mendapati bahawa ramai lelaki dalam kajiannya berkongsi bahawa pasangan yang mencari pasangan minda. "Ini satu kesilapan yang jujur," kata Pedersen. "Banyak [straight] Lelaki akan senang menerima imej sedemikian [from a woman], walaupun tidak diminta. Mungkin mereka mempunyai pemahaman yang sukar bahawa sebaliknya mungkin tidak benar. "

Inilah perkaranya: Tiada siapa yang tahu sama ada wanita seperti menerima gambar-gambar batang atau tidak, yang mana penyelidik cepat menunjukkan sebagai batasan utama kajian ini. "Saya berminat sama ada mana-mana motivasi lelaki sebenarnya berada di landasan," kata Pedersen. "Ia mungkin hanya mengambil satu daripada dua hits positif untuk menggalakkan tingkah laku itu, walaupun untuk mengabaikan semua wanita mengatakan mereka kasar atau skeevy." Pastinya, internet mengandungi kekayaan anekdot yang menunjukkan bahawa wanita biasanya dimatikan oleh gambar kemaluan wanita , terutamanya yang mereka tidak minta, tetapi ada lagi tiada bukti empirik.

"Tubuh lelaki diberikan semacam keperibadian yang tidak pernah dilakukan oleh wanita. Wacana umum di sekitar nudes wanita adalah rasa malu." -Andrea Waling, ahli sosiologi

Sesetengah, seperti ahli sosiologi Universiti La Trobe, Andrea Waling, yang telah mengkaji pembingkaian budaya gambar-gambar batang, fikir mereka adalah contoh masyarakat yang menggalakkan lebih banyak "yuck" daripada "yum" dalam seksualiti wanita. "Media menunjukkan bahawa wanita tidak suka gambar-gambar batang, yang memperkuat idea bahawa wanita tidak pernah mempunyai komponen visual seksualiti mereka," kata Waling. "Banyak daripada mereka! Tetapi itu bertentangan dengan naratif bahawa semua wanita mahu cinta. Bahawa tidak ada ruang bagi seksual yang lebih terbuka, seksual. "Juga tersirat: Tiada siapa yang suka melihat mayat lelaki. Kedua-dua andaian ini salah, menyakitkan, dan saling berkaitan. Dalam konteks heteroseksual di mana gambar batang biasanya dibincangkan, keengganan untuk melihat badan lelaki sebagai seksi juga adalah keengganan untuk mengakui keinginan seksual wanita. Bercakap mengenai gambar-gambar batang yang tidak diminta seolah-olah mereka adalah secara kasar salah faham apa yang "kasar" tentang mereka: kekurangan persetujuan.

Apabila anda mengambil ketidaksadaran yang tidak sesuai dengan perkongsian imej yang tidak masuk akal seperti yang diberikan, dan pertimbangkan bahawa hanya sebahagian kecil daripada foto-foto batang yang dihantar dalam keseronokan yang terang-terangan, gambar zakar menjadi barometer yang lebih menarik untuk kemajuan budaya. Pertimbangkan belia, yang tidak pernah mengenali dunia tanpa nudes terbang dari telefon pintar ke telefon pintar. Menurut Rosemary Riccardelli, ahli sosiologi di Memorial University of Newfoundland yang telah mempelajari sexting remaja, idea bahawa menghantar nudes adalah normal dan "kepentingan rendah" untuk kanak-kanak lelaki (tetapi jarang dan "lebih besar" untuk kanak-kanak perempuan) sebagai 13. "Tubuh lelaki diberikan sejenis mainan yang tidak pernah dilakukan oleh wanita," kata Waling. "Ceramah orang ramai mengenai nudis wanita adalah salah satu daripada rasa malu." Kebanyakan remaja perempuan dalam kajian Riccardelli melaporkan yang diarahkan untuk menjaga diri daripada sexting, yang, sebagaimana yang ditunjukkan oleh Fido University of Derby, mencerminkan mitos budaya di sekitar jenayah yang lebih tua seperti serangan seksual . Keabadian pics batang adalah hasil dari kewujudan berteknologi tinggi baru manusia, tetapi reaksi orang-orang kepada mereka masih mengikuti rentak kuno.

Wacana seksual penuh dengan kebisingan yang tidak dapat dilihat, tidak menolong, dan sehingga baru-baru ini, gambar batang tidak jahat telah jatuh ke dalam salah satu daripadanya. Fido bimbang tentang ketidakkonsistenan undang-undang di sekitar perkongsian imej yang tidak masuk akal, yang difikirkannya mungkin menambah (atau mencerminkan) kekeliruan awam. "Orang perlu memahami bahawa tiada apa yang lebih seksi daripada persetujuan!" Kata Pedersen. Waling berharap perbualan dapat ditangkap dengan apa yang, untuk ramai, adalah realiti gambar-gambar batang hari ini: bahawa mereka adalah ungkapan horniness dan keintiman, peluang untuk melibatkan diri dengan badan lelaki sebagai erotik dan bukannya mengancam. Dia fikir penerimaan piknik mungkin membantu menamatkan peraduan mengukur abadi dan orang lain yang mempunyai kecenderungan tentang badan mereka. Sebagai saintis membina gambar yang lebih bernuansa psikologi perkongsian bogel, mereka berharap budaya akan merangkul pic sosial pluralisme juga.


Lebih Banyak KERETAIAN WIRED