The Secret to Scoring a Vacation Vacation That's (Practically) Free


TUJUH TAHUN TAHUN, Melissa Andersen berhenti kerja korporatnya di California untuk memulakan perniagaan mengurus retret yoga di seluruh dunia. Pretty cepat, Ms Andersen, sekarang 34, menyedari dia memerlukan cara yang murah untuk mencari penginapan dan mendaftar untuk Love Home Swap, sebuah perkhidmatan yang berpusat di London yang mempercepat pertukaran rumah untuk yuran tahunan yang kecil, menyenaraikan tempat yang dia dan ibunya sendiri di Palm Cove, Fla., dan Porsgrunn, Norway. Menghairankan, dia berkata, hanya beberapa orang yang hadir untuk switcheroo itu. Dia mengakui dia "agak teragak-agak pada mulanya-adakah ia ditubuhkan? Adakah orang-orang akan menculik saya? "Setakat ini, dia tidak mempunyai pengalaman buruk dan dia dapat namaste-ransom percuma di rumah tuan rumah di Sepanyol, Cyprus dan Perancis (Cannes dan Paris). "Sekarang semua masa lapang saya dibelanjakan untuk menukar rundingan dan fantasi tentang tempat-tempat untuk pergi," kata Cik Andersen, yang bergerak selama enam bulan setahun untuk syarikatnya, Passport to the Heart. "Anda sentiasa berhubung dengan pemilik terlebih dahulu dan merasakannya melalui e-mel atau panggilan telefon, jadi anda berdua rasa aman antara satu sama lain," tambahnya.

Contohnya, HomeExchange telah wujud sejak tahun 1992 (lama sebelum pelancaran Airbnb 2008) dan merupakan alasan untuk komedi romantis 2006 "The Holiday" di mana Cameron Diaz menukar rumah agam Los Angeles untuk Kate Kediaman Inggeris yang terkenal di Winslet, dan kedua-duanya mendapati cinta di kawasan baru. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, pertukaran rumah telah mendapat daya tarikan di AS sebagai-terima kasih kepada kejayaan Airbnb dan VRBO-lebih banyak bercuti Amerika telah menemui bahawa tinggal di rumah berbanding sebuah hotel boleh menghasilkan lebih banyak keselesaan dan ruang untuk merangkak.

Rumah 4-bilik tidur di Cape Cod, Mass., Disenaraikan oleh Love Home Swap, boleh ditukar untuk: sebuah vila 4-bilik tidur di Bordeaux, Perancis; rumah 2-bilik tidur di Cinque Terre di Itali; rumah 3-bilik tidur di Lembah Makarora New Zealand

Rumah 4-bilik tidur di Cape Cod, Mass., Disenaraikan oleh Love Home Swap, boleh ditukar untuk: sebuah vila 4-bilik tidur di Bordeaux, Perancis; rumah 2-bilik tidur di Cinque Terre di Itali; rumah 3-bilik tidur di Lembah Makarora New Zealand

Foto:

Swap Rumah Cinta

Kebanyakan pengganti rumah tidak sakit kerana cinta, tertarik dengan fantasi yang mempunyai undang-undang Jude mengetuk pintu depan mereka yang dipinjam: Mereka hanya mahu menjimatkan wang ketika di jalan raya. Pesara aktif dan keluarga adalah dua kumpulan yang paling bertanggungjawab untuk melakukan perdagangan, kata pengarah urusan Love Home Swap, Ben Wosskow. "Lima puluh enam peratus daripada ahli kami adalah keluarga; 42% berumur 55 tahun, "katanya. "Generasi boomer adalah kumpulan aset yang kaya dengan aset, yang menyukai pertukaran rumah-untuk-rumah." Untuk yuran keahlian tahunan sekitar $ 180, para pelancong boleh menghindar dari kos penginapan yang mereka bawa. Selain itu, mereka mempunyai lebih banyak rumah untuk dipilih. Hanya pada minggu ini, HomeExchange melancarkan semula laman webnya, menggabungkan tawaran dari tujuh syarikat kecil yang diperoleh sejak tahun 2014. Kini, laman web itu menyenaraikan 400,000 rumah yang boleh ditukar di 187 negara.

Walau bagaimanapun, untuk setiap alasan yang menarik untuk menjadualkan pertukaran kali pertama, ada kebimbangan yang menyampaikan kepada pengguna baru, seperti "Berapa banyak pembersihan jenis Marie-Kondo yang perlu saya lakukan untuk rumah saya?" Artis grafik Cindy Elia, sebuah HomeExchange ahli di Oakland, Calif., berkata kerja persediaan mengambil masa: "Lelaki pembersihan kami datang, dan saya menghabiskan berjam-jam meletakkan barang-barang untuk menjaga atau membersihkan ruang di dalam almari dan laci atau dua untuk mereka yang berkunjung." tidak semestinya melepaskan di sisi lain. Semasa pertukaran rumah musim sejuk di Lake Tahoe, Calif., Keluarga Elia pergi dua hari tanpa kuasa semasa ribut salji yang ganas. "Saya terpaksa menyumbat trotoar!" Kata Cik Elia, yang mencantumkannya kepada Stuff Happens. Bagi mereka Mama dan Papa Bears yang mungkin tidak keberatan dengan pengemasan kecil tetapi menjejaskan penglihatan Goldilocks yang tidur di tempat tidur mereka, lihat "Panduan Scaredy-Cat untuk Rumah Swap Vacations," di bawah.

Menyemak imbas apa yang tersedia di tapak yang berbeza boleh menukar ragu-ragu. Mungkin anda ingin meneroka Kepulauan Balearic dan bersantai di rumah modenis dua tingkat dengan kolam renang di Mallorca melalui HomeExchange. Bagaimana dengan menyambut keluarga anda ke Big Sky, Mont., Menghantam di rumah 7-bilik tidur dan menghabiskan satu minggu ski dan penjejakan serigala di Yellowstone? "Saya seorang pahlawan," kata Bob Thye, seorang eksekutif berusia 55 tahun yang berpangkalan di Newtown Square, Penn., Yang menempah tempat berenang 20,000 kaki persegi Montana melalui Thirdhome, sebuah kelab mewah dan kelab perjalanan yang berpangkalan di Brentwood, Tenn ., yang diasaskan oleh pemaju hartanah Wade Shealy pada tahun 2010.

Rumah ski 4-bilik tidur di Truckee, Calif., Disenaraikan oleh Thirdhome, boleh ditukar untuk: sebuah pondok 3-bilik tidur di Bunyi Marlborough New Zealand; sebuah rumah pantai seluas 5,000 kaki persegi di Oceanside, Calif.

Rumah ski 4-bilik tidur di Truckee, Calif., Disenaraikan oleh Thirdhome, boleh ditukar untuk: sebuah pondok 3-bilik tidur di Bunyi Marlborough New Zealand; sebuah rumah pantai seluas 5,000 kaki persegi di Oceanside, Calif.

Foto:

Rumah Ketiga

Kemudian terdapat kumpulan undangan oleh individu seperti Behomm, yang dilancarkan pada tahun 2013 oleh dua pereka grafik, "menyambung orang yang berfikiran sama dengan kesukaan yang sama untuk perkara yang menarik," kata pengasas bersama Agusti Juste dan Eva Calduch melalui e-mel. Ahli-ahli Longtime Behomm, Shelley Hill, seorang artis di pertengahan tahun 60an di Girona, Catalonia, telah ke Lisbon dan Amsterdam, Seychelles dan Jepun, namun salah satu kenangannya yang paling indah dibuat di London. "Suatu hari, saya hanya tinggal di rumah. Menginap di sebuah rumah yang indah memberi anda satu pengalaman yang lain. Orang pergi ke usaha untuk menjadikannya lebih baik-anda tidak pernah pergi ke tempat di mana seseorang tidak melakukan hidangan, "kata Cik Hill.

Jadi betul bagaimana ia berfungsi? Idea asal adalah mudah: Dua tuan rumah melakukan pertukaran timbal balik, secara literal bertukar rumah untuk tempoh yang dipersetujui. Ahli-ahli menemui satu sama lain melalui profil dalam talian syarikat, yang memperincikan maklumat tentang rumah dan pemiliknya, dan mengkompilkan ulasan daripada pelancong terdahulu. "Meluangkan masa di profil anda, menerangkan rumah anda dan semua yang anda boleh lakukan di kawasan itu memberi pengalaman yang sebenar kepada mereka yang lain," kata Brice Janney, seorang bapa yang bercerai dari tiga remaja, pengguna lama Thirdhome dan pelabur baru-baru ini. ia.

Chalet 5-bilik tidur di Alps Perancis, disenaraikan oleh HomeExchange, telah ditukar untuk: rumah pemandangan laut 4,000 kaki persegi di Phuket, Thailand; sebuah loteng Paris 2-bilik tidur; sebuah apartmen pinggir laut di Croatia

Chalet 5-bilik tidur di Alps Perancis, disenaraikan oleh HomeExchange, telah ditukar untuk: rumah pemandangan laut 4,000 kaki persegi di Phuket, Thailand; sebuah loteng Paris 2-bilik tidur; sebuah apartmen pinggir laut di Croatia

Foto:

HomeExchange

Tetapi swap timbal balik seringkali rumit dari segi masa dan persoalan sama ada setiap pihak sangat berminat untuk pergi ke lokasi rakan swapper mereka. Oleh itu, syarikat-syarikat merancang pelan yang fleksibel yang membolehkan ahli mengumpul mata (atau kunci) dengan menganjurkan, kemudian membelanjakan mata yang diperolehi untuk perjalanan bila-bila dan di mana sahaja mereka mahu. Ahli menggunakan kalendar pada halaman profil mereka untuk menunjukkan apabila rumah mereka akan tersedia, sehingga orang lain dapat mencari tapak dan melihat apa yang gratis di tempat tertentu untuk jangka waktu yang dikehendaki. Syarikat memberikan nilai mata ke rumah anda berdasarkan saiz dan lokasi; mereka juga sering memberi hadiah mata (100 dan ke atas) kepada ahli baru untuk menggalakkan mereka untuk memulakan tempahan.

Love Home Swap kini menyenaraikan dua bilik tidur di kejiranan Tribeca di New York City untuk 100 mata pada satu malam, sementara sebuah vila tujuh bilik dengan kolam renang di Tuscany menjadi 300 mata setiap malam. "Sistem titik membuka lebih banyak pintu dan kebebasan," kata Cik Andersen, yang memperoleh mata yang mencukupi melalui tuan rumah untuk menyerang rumah yang mengalu-alukan kumpulan besar untuk pengundian yoganya di Zion Zion dan Kenya tahun ini.

Pangsapuri 2,000 kaki persegi di Barcelona, ​​yang disenaraikan oleh Behomm, telah ditukar untuk: sebuah rumah seperti 4 bilik tidur di Milan; sebuah rumah moden yang bertaraf 3 tingkat di London.

Pangsapuri 2,000 kaki persegi di Barcelona, ​​yang disenaraikan oleh Behomm, telah ditukar untuk: sebuah rumah seperti 4 bilik tidur di Milan; sebuah rumah moden yang bertaraf 3 tingkat di London.

Foto:

Behomm

Kadang-kadang hasil persahabatan. Cik Elia berkata pertukaran pertama keluarganya di New York City pada tahun 2015 tidak mungkin menjadi perlawanan yang lebih baik. "Anak-anak keluarga mempunyai buku dan mainan yang serupa untuk kami, jadi anak-anak lelaki kami teruja." Keluarga-keluarga itu terus berhubung dan menggantung ketika mereka berada di bandar yang sama pada masa yang sama. Orang ramai menyukai idea "hospitaliti percuma," kata Emmanuel Arnaud, Ketua Pegawai Eksekutif HomeExchange. "Menginap di penginapan yang dibayar semakin dianggap sebagai sejuk dan tidak peribadi; pertukaran rumah membolehkan pengembara berasa disambut sebagai tetamu. "Love Home Swap Encik Wosskow membandingkan perkhidmatan untuk temu janji dalam talian. "Anda tidak selalu tahu apa yang anda dapatkan," katanya, "Ia sering bergantung pada apa yang anda masukkan ke dalamnya."

MATCHMAKERS RESIDENIAL / Empat perkhidmatan home-swapping utama

HomeExchange: Syarikat perkongsian rumah terbesar, kini menyenaraikan 400,000 rumah di 187 negara. Bahawa banyak pilihan mungkin kelihatan luar biasa (dan tidak semua gambar-sempurna), tetapi melancarkan melalui mereka pada rehat kopi, anda dengan mudah boleh memuntahkan pilihan anda ke bawah-New Mexico? Australia? Zambia? Ahli boleh memilih untuk membayar pada setiap malam ($ 15 / malam untuk pelancong sesekali) atau memilih untuk bayaran tahunan sebanyak $ 150, yang dilengkapi dengan pengesahan identiti, perlindungan kerosakan harta benda, sokongan pembatalan dan bantuan kecemasan 24/7. homexchange.com

Pertukaran Rumah Cinta: Jangan biarkan nama bodohnya menipu anda-Love Home Swap sedang dalam mod pengembangan serius. Pada 2017, syarikat itu telah dibeli oleh RCI, sebahagian daripada Destinasi Wyndham, dan kini menawarkan 10,000 rumah di 100 negara. Cuba tempoh percubaan dua minggu percuma; kemudian pilih dari tiga pilihan harga. Tip kami untuk masa yang ditekan? Pergi platinum ($ 180 setahun) dan pasukan yang berdedikasi membantu anda memikirkan swap-mungkin sebuah yurt di United Kingdom berhampiran air terjun, atau Malibu "747 Wing House," begitu terkenal ia mempunyai laman Wikipedianya sendiri? lovehomeswap.com

Behomm: Melengkapkan kepada "pencinta kreatif dan reka bentuk," Behomm yang berpusat di Barcelona meminta foto resolusi tinggi untuk mendaftar, dan penggalian terbaik anda dapat hidup dengan tahap Mies van der Rohe. Eyeball sebuah vila milik arkitek di Noto, Itali, dengan bilik-bilik anak-anaknya yang super-kemas dan kolam pusingan yang ramping, dan anda akan melihat betapa tinggi barnya ditetapkan dalam komuniti 3,000 rumah di 60 negara, dari Kemboja ke Iceland. Behomm mungkin kelihatan ganjil, tetapi ia berharga dengan baik: kos percubaan selama 1 tahun sekitar $ 108 ($ 217 kemudian) tanpa bayaran pertukaran. behomm.com

Ketiga: The toniest of the tandan, itu juga yang paling mahal, yang memerlukan ahli untuk memiliki rumah bercuti mewah dan membayar yuran permulaan $ 2,500, ditambah keahlian tahunan dan kos tempahan. Dengan membuka rumah kedua mereka kepada ahli-ahli lain, para pemilik terakru "kunci" (atau mata), yang kemudiannya boleh digunakan untuk tinggal di sekitar 10,912 harta di 93 negara, termasuk kondominium dan vila yang diawasi oleh rantai hotel ritzy. thirdhome.com

Panduan Seram-Kucing untuk Vacations Swap Home

4 ketakutan umum dan bagaimana untuk menangani mereka

The Secret to Scoring a Vacation Vacation That's (Practically) Free


Ilustrasi:

Victoria Tentler-Krylov

1. Siapakah yang akan tidur di katil saya?

"Para ahli halangan terbesar yang dihadapi selalu datang sebelum pertukaran pertama mereka," kata Eva Calduch, pengasas bersama Behm. "Ia adalah satu perasaan yang aneh untuk membolehkan orang asing di tempat tidur mereka. Tetapi apabila mereka melakukannya, bertukar jadi ketagihan. "Salah satu cara untuk meredakan kegelisahan adalah untuk mengenali rakan-rakan anda. Ahli e-mel, Skype atau melakukan rumah berjalan-melalui melalui FaceTime, menjelaskan segala-galanya. Lebih baik menggunakan sistem pesanan selamat dalam talian syarikat supaya jika masalah timbul, mereka lebih cenderung untuk diselesaikan dengan cepat. Masih berwaspada? Tanya bagaimana syarikat itu mempelajarinya; kebanyakan melakukan beberapa bentuk cek identiti; Ketiga lagi pergi lebih jauh: "Kami mengesahkan identiti, menjalankan pemeriksaan latar belakang dan membiayai harta itu sendiri," kata Zach Gates, pengarah pertumbuhan pelanggan Thirdhome. Encik Janney, ahli Ketiga, berkata satu-satunya masalah yang pernah beliau hadapi ialah apabila seorang anggota lain membawa chihuahua ke rumah percutiannya di kawasan bebas komuniti tanpa anjing untuk bukan pembaharuan.

2. Bagaimana jika vas Ming Mak Cik Lucy dipecahkan?

Sebagai pemilik harta, insurans rumah anda sendiri perlu memberi perlindungan, kata Encik Gates; semak semula dengan penanggung insurans rumah individu untuk penjelasan. Sesetengah syarikat memberikan perlindungan tambahan dengan keahlian. Sebagai contoh, HomeExchange merangkumi ganti rugi harta hingga $ 1 juta. Jika anda bimbang tentang barang-barang berharga, simpannya terlebih dahulu di dalam bilik anda boleh mengunci dan menetapkan sebagai had luar.

3. Bagaimana jika tempat itu berantakan?

Bercuti, rasa tempat kami mula bermain, kata Frank Farley, profesor psikologi di Universiti Temple of Philadelphia. "Sesetengah orang bercuti untuk meninggalkan kerja rumah; Orang-orang dengan fobia tentang kuman boleh menjadi lemah di rumah lain. "Jadi jika anda suka perkhidmatan pembantu rumah, pertukaran rumah mungkin bukan untuk anda. Periksa foto-foto tempat tinggal calon anda untuk mengetahui sama ada idea anda tentang garis kemasinan dengan mereka, dan baca ulasan. Timbanglah usaha menyediakan penggalian anda dengan positif-kewangan dan budaya-pertukaran. "Pertukaran rumah mengajar kerjasama dan saling membalas dengan apa yang ada di rumah dan budaya lain," kata Encik Farley. Rujukan boleh menjadi tolok ukur: Untuk menyertai Behomm, ahli lain mesti menjemput anda. Anda pada mulanya telah menggunakan foto yang anda serahkan. (Petunjuk: Keandalan dan kecenderungan untuk menghitung jadual Saarinen).

4. Salah seorang daripada anda membatalkan. Bagaimana sekarang?

Sekiranya anda berada dalam pertukaran timbal balik, pembatalan tidak sepatutnya menjadi isu. Namun, HomeExchange dan perkhidmatan lain menawarkan sokongan pembatalan – syarikat itu mengatakan mereka akan mengatur kediaman pengganti, jika ada – dan memberikan bantuan 24/7 dalam kes kecemasan.