The deepfakes terbaik di web: Baby Elon, Ryan Reynolds Wonka, dan seterusnyaDeepfakes, teknologi penukaran wajah yang memberi bantuan yang mengancam masa depan kebenaran seperti yang kita tahu, ada di mana-mana. Tetapi sementara beberapa aplikasi yang berpotensi agak tidak menyenangkan, sesetengahnya hanya menyeronokkan.

Sejak teknologi pertama meletup ke tempat kejadian, komuniti pencipta pencitraan mendalam telah berkumpul secara dalam talian. Disebabkan sifat kontroversial teknologi, banyak pencipta ini tidak sanggup berkongsi nama sebenar mereka. Tetapi berkongsi kerja dan pemikiran mereka tentang kerja tersebut? Itulah satu lagi perkara.

Berikut adalah beberapa buah realistik yang paling mempesonakan dalam buruh mereka.

Ryan Reynolds sebagai Willy Wonka

NextFace / Youtube

Ryan Reynolds tidak dilahirkan selama lima tahun selepas 1971 Willy Wonka & Kilang Coklat memukul bioskop. Walau bagaimanapun, dengan keajaiban yang mendalam, kita dapat melihat bagaimana dia mungkin melihat bahawa dia entah bagaimana memukuli Gene Wilder untuk peranan pemilik kilang coklat eksentrik kegemarannya. Dan katakan saja, seolah-olah pelik untuk melihat bintang Deadpool dalam peranan ikonik ini, ia agak baik.

"Saya menjadi tertarik apabila deepfakes mula mula bangkit; Saya percaya ia adalah sekitar 2017, "YouTuber deepfake extraordinaire NextFace memberitahu Trends Digital. "Pada masa itu, saya tidak mempunyai pengetahuan dan kad grafik untuk membuat kejutan yang tinggi. Saya mula melakukannya beberapa bulan yang lalu selepas saya mengemas kini kad grafik saya. [I began putting them up] pada Reddit, kerana lebih mudah untuk mendapatkan satu jawatan untuk meletup. "

Selain Ryan Reynolds sebagai Willy Wonka, kegemaran Nextplus adalah bilik penuh dengan Keanu Reeves (Keanu Reeveses?). Ia cukup hebat. "Apabila anda mencipta rekod yang realistik, ia sangat memuaskan," kata NextFace. "Cukup banyak masa untuk membuat satu, dan hasil yang lancar adalah semua yang anda mahukan."

Mike Tyson dan Snoop Dogg sebagai Oprah Winfrey dan Gayle King

DrFakenstein mula membangun deepfakes menggunakan komputer yang dibeli untuk menimbulkan cryptocurrency. "Pada tahun 2018, harga Bitcoin telah merosot dan tidak lagi menguntungkan untuk mengendalikan peralatan komputer saya," kata DrFakenstein kepada Trend Digital. "Saya membaca sebuah artikel tentang teknologi deepfake dan telah melihat beberapa senyuman yang menggembirakan Nicolas Cage. Saya fikir ia mungkin menarik untuk belajar bagaimana melakukannya untuk ketawa, dan mengira saya boleh menggunakan perkakasan perlombongan crypto untuk deepfakes kerana ia mengumpul habuk tidak melakukan apa-apa. "

Internet sangat gembira kerana hasilnya sangat mulia. Antara yang terbaik ialah video Mike Tyson dan Snoop Dogg sebagai Oprah Winfrey dan sesama personaliti TV Gayle King.

"Saya selalu menjadi peminat besar Mike Tyson dan Snoop Dogg dan saya gembira mereka berkongsi video itu di akaun Instagram mereka," DrFakenstein meneruskan. "Ketika itulah saya menyedari bahawa terdapat lebih daripada sekadar bertukar wajah untuk membuat video yang benar-benar menghiburkan. Deepfakes, bersama-sama dengan penyuntingan dan konteks, boleh memberi kesan lebih daripada sekadar pertukaran muka mudah. ​​"

Elon Musk sebagai bayi

Sebagai seorang jutawan teknologi jutawan yang terdedah untuk menggunakan kekuatan otaknya yang mengubah dunia untuk mencipta flamethrowers dan menantang dunia dengan lagu RIP Harambe rap, Elon Musk dapat digambarkan sebagai muda di hati. Tetapi mungkin tidak begitu muda seperti yang digambarkan dalam Deepfake TheFakening yang paling terkenal.

"Saya masih tertidur sedikit apabila saya menonton video di mana saya meletakkan wajah Elon Musk pada bayi," TheFakening memberitahu Digital Trends. "Ia adalah video paling popular saya dan juga apa yang saya gunakan sebagai avatar di media sosial sekarang."

TheFakening menjadi deepfakes sebagai cara untuk belajar tentang pembelajaran mesin. Keputusan usaha beliau menunjukkan bahawa semua kerja keras membayar. Seperti yang dijelaskan di profil YouTube mereka, "Saya menggunakan beberapa peralatan grafik komputer yang paling berkuasa di planet ini, digabungkan dengan A.I., untuk membuat memo bodoh."

Nic Cage sebagai Lois Lane

Anda boleh menyimpan majalah Kim Kardashian anda; pengguna net-savvy benar tahu sebenar cara untuk memecahkan internet adalah melalui Nicolas Cage.

"Saya fikir kegemaran saya ialah Nic Cage sebagai Lois Lane Lelaki besi, "YouTuber Derpfakes memberitahu Trend Digital. "Ini adalah satu kejayaan awal saya dan masih memegang walaupun satu tahun dan setengah."

Cage adalah, tentu saja, tidak ada orang asing yang mendalam – bahkan yang paling sepintas lalu carian YouTube akan membuktikan. Malah, memandangkan bilangan muka-swap yang dia telah terlibat dengan (pergi semula ke filem John Woo 1997 Muka / mati) dia mungkin menjadi sebab teknologi dicipta. Untuk menguraikan Marshall McLuhan, ia adalah campuran sempurna medium dan mesej.

"Ada beberapa manfaat teknikal yang kecil untuk bentuk wajah seperti dia, tetapi saya tidak fikir ini mempunyai bahagian penting dalam pemakaiannya dalam adegan mendalam," jelas Derpfakes. "Saya fikir faktor 'meme' adalah sebab Nic Cage sering digunakan. Dia cukup watak pula – tetapi dengan melihatnya dalam adegan filem ikonik, keburukan itu dinaikkan ke tahap yang sama sekali baru. "

William Shatner dan Leonard Nimoy sebagai, sesat, Kirk dan Spock

Sekarang, sebahagian besar wajah yang bertukar-tukar yang muncul dalam talian adalah bertujuan untuk kesan lucu. Tidak semua daripada mereka, walaupun. Memandangkan teknologi semakin baik, dan hasilnya sedikit kurang pelik dan mengganggu, pencipta menggunakannya sebagai alat yang lebih serius.

YouTuber Deep Homage mendemonstrasikan pendekatan ini dengan kejutan yang baru-baru ini di mana dia mempunyai William Shatner dan Leonard Nimoy melancarkan ikonik mereka Star Trek peranan sejak setengah abad lalu. Produk siap adalah sangat menarik.

"Kegemaran peribadi saya [deepfake] juga salah satu daripada deepfakes yang paling popular yang saya buat, "Deep Homage memberitahu Digital Trends. "Saya menggunakan satu episod dari siri web kipas yang sangat baik, Star Trek Berlanjut, dan menukar wajah Vic Mignogna dan Todd Haberkorn dengan wajah-wajah William Shatner dan Leonard Nimoy, Kapten Kirk dan Spock yang asli. Saya seumur hidup Star Trek peminat, dan mendapat beberapa maklum balas yang menggembirakan daripada para penulis dan pengeluar Star Trek Berlanjut. "

Jim Carrey sebagai Jack Torrance

Anda mahu menghadapi muka lebih serius? Awak dah dapat! Usaha yang mengagumkan dari YouTuber Ctrl Shift Face (yang Trend Digital kerja telah diprofilkan sebelumnya) meletakkan wajah Jim Carrey pada tubuh watak Jack Nicholson dari Yang bersinar.

"Saya mempunyai idea untuk meletakkan seorang pelakon komedi ke dalam adegan gelap yang serius," Ctrl Shift Face memberitahu Trends Digital. "Jim pada Jack kelihatan seperti perlawanan yang baik."

Dengan perhitungan saya, ini pasti sesuai dengan filemografi Jim Carrey di suatu tempat di sekitar akhir 1990-an atau awal tahun 2000an, ketika Carrey telah membintangi filem yang lebih gelap, kurang ceria seperti The Truman Show, Man di Bulan, dan Sunshine yang kekal dari Minda yang tidak bermaya. Walaupun kami tidak pernah mendapat remeh-temeh Kubrick yang ditembak selama tempoh itu (mungkin bukannya satu perkara yang tidak baik), terima kasih kepada deepfakes, kita dapat merasakan apa yang kelihatan seperti ini.

"Teruk ke pintu untuk membunuh keluarga saya secara brutal? Baiklah!"

Jon Snow sebagai setiap peminat permainan Musim 8

Pada usia internet, kumpulan maaf awam menyalahkan, permintaan maaf awam tidak benar-benar berfungsi. Tetapi masih ada sesuatu yang katakan tentang mendengar Jon Snow, salah satu Game of Thrones'Watak terbaik, minta maaf untuk musim akhir dipecat dan umumnya kurang bermusim.

Itulah yang berlaku dalam deepfake yang sangat kreatif ini yang menggambarkan dari Hal Makan Makan bersama YouTube. Tidak seperti pencipta lain dalam senarai ini, Makan Perkara adalah kerja tiga orang, bukan hanya satu. Ada Chris Umé, yang mencipta video; Bockie De Repper, yang menulis jenaka dan bertindak di dalamnya jika perlu; dan "lelaki kamera" dan penolong teknikal Simon Deckers.

"Kami melihat banyak artikel negatif dalam berita tentang penggunaan [deepfakes], "Kata pasukan kepada Digital Trends. "Sebaliknya, kami mula memikirkan bagaimana ia dapat digunakan dengan cara yang baik, untuk mencipta kandungan lucu."

Misi tercapai! Buat pertama kalinya, nampaknya pembakaran skrip ini Jon Snow benar-benar tidak tahu sesuatu.