Surface Buds! Microsoft Boleh Buat Pesaing AirPodMicrosoft boleh melemparkan topinya ke cincin fon kepala tanpa wayar, dengan sepasang earbuds yang akan berfungsi sebagai abang kepada Surface Headphone tahun lepas – mari kita panggil 'Surface Buds'.

Syarikat itu dilaporkan telah meneroka lebih banyak produk untuk ditambah ke barisan Surface, dan kini merancang untuk melepaskan sepasang earbuds wayarles sejagat mereka sendiri dalam urutan yang singkat, menurut Thurrott.

Earbuds tanpa wayar Microsoft dilaporkan sedang dibangunkan di bawah nama kod "Morrison," mungkin rujukan kepada penyanyi rock legendaris Jim Morrison; Fon kepala Surface Microsoft dipanggil "Joplin," merujuk kepada ikon rock yang sama dengan Janis Joplin, ketika mereka sedang dalam pembangunan.

Tidak semua yang mengejutkan untuk mengetahui bahawa Microsoft sedang membangunkan produk dalam ruang fon kepala tanpa wayar. Samsung baru-baru ini melancarkan Galaxy Buds, Apple mempunyai kejayaan jangka panjang dengan AirPods yang terkemuka di industrinya, dan walaupun Amazon dilaporkan bekerja pada earbuds tanpa wayar sendiri dengan Alexa.

Rumor memaklumkan bahawa model Microsoft baru (nama rasmi masih belum diketahui) akan mempunyai integrasi Cortana, pembatalan bunyi, dan sambungan yang hebat untuk muzik dan video.

Bergantung pada harga, penambahan bunyi yang membatalkan boleh menjadikan model tanpa wayar Microsoft baru merupakan produk yang sangat menarik bagi sesetengahnya. Pada masa ini, tiada fon kepala tanpa wayar peringkat atas dengan pembatalan bunyi aktif, disebabkan sebahagian besarnya dengan keperluan bateri teknologi yang paling membatalkan bunyi moden. Fon kepala tanpa wayar adalah pendek di ruang angkasa, jadi menambah bateri yang cukup besar untuk mengekalkan standard industri 5 jam masa mendengar mungkin sukar dengan teknologi sedemikian.

Sekali lagi, kita tahu bahawa Qualcomm telah bekerja keras untuk membangunkan cip yang cekap tenaga untuk genre fon kepala tertentu ini, jadi ada sebab untuk mempercayai produk sebegini mungkin.

Untuk bahagian kami, kami teruja untuk melihat persaingan memanaskan dunia fon kepala wayarles sejagat, kerana ia menjamin lebih baik, fon kepala yang lebih berpatutan berada dalam perancangan untuk semua pengguna.

Tidak ada kata mengenai pelancaran atau butiran reka bentuk khusus untuk fon kepala, tetapi ramai yang membuat spekulasi bahawa fon kepala boleh memukul pasaran menjelang akhir tahun 2019.