Satu lagi Strike Against The Latar Belakang Pembaharuan Pendidikan yang Buruk<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Denver, Colorado – 27 Disember 2018: Jalan ke-16 di malam hari di Denver, ColoradoGetty

ARTIKEL BERHENTI SESUATU SEDERHANA

Sekarang guru-guru Los Angeles telah menyelesaikan kontrak mereka, kita boleh mengalih perhatian kita mogok yang akan datang di Denver, Colorado. Walaupun pertikaian itu terutamanya mengenai upah, seperti serangan L.A., ini lebih banyak daripada sekadar wang. Kerusuhan buruh Denver berlaku di latar belakang lebih daripada satu dekad pembaharuan pendidikan.

Kembali pada tahun 2005, daerah itu mengupah Michael Bennet, yang tidak mempunyai latar belakang pendidikan, tetapi ketua kakitangan Datuk Bandar dengan latar belakang dalam membalikkan syarikat yang gagal untuk sebuah firma pelaburan. Bennet membawa orang luar lain untuk membentuk kumpulan komuniti (A + Denver) bersama beberapa ahli dermawan pendidikan lain untuk "tekanan" Daerah. Model pilihan ialah a model portfolio. Fikirkan jenis model ini sebagai penggabungan terpaksa antara sekolah awam dan piagam, dengan entiti yang dihasilkan oleh falsafah piagam. Atau, memandangkan penekanan portfolio pada sekolah rendah peringkat rendah yang berterusan, anda boleh memikirkan model portfolio sebagai cuba membakar jalan ke arah kecemerlangan pada skala institusi. Sejak tahun 2005, Denver telah menutup 48 sekolah dan membuka 70; kebanyakan sekolah baru adalah sekolah piagam. Denver di bawah portfolio adalah model perlahan-perlahan untuk mengubah sistem sekolah awam swasta, New Orleans tanpa Katrina untuk membersihkan sistem awam dalam satu kejatuhan.

Untuk memastikan model pembaharuan di tempat memerlukan dewan sekolah Denver yang bersahabat baik, dan jadi politik dan wang yang mengelilingi perlumbaan lembaga sekolah Denver telah menjadi sangat luar biasa. Menjelang 2013, wang yang besar adalah ciri biasa pilihan raya, dengan perlumbaan 2015 menarik ratusan ribu sumbangan luar negara, yang paling disalurkan melalui Demokrat untuk Pembaharuan Pendidikan dan lengan aktivis mereka, Pendidikan Pembaharuan Sekarang Tindakan (ERNA tidak perlu mengenal pasti penyumbangnya). 2015 adalah perlumbaan yang berjaya untuk calon pembaharuan, tetapi 2017, walaupun ia menunjukkan lebih banyak wang (hampir tiga perempat daripada satu juta dari ERNA sahaja) menyaksikan dua daripada empat penyokong menyokong reformasi dikalahkan. Ternyata tidak semua orang percaya bahawa reformulis menuju ke arah yang betul.

Memandangkan sejarahnya, Denver telah lama dilihat sebagai tempat yang bagus untuk penyokong pembaharuan untuk mencuba beberapa idea kegemaran mereka. Satu telah menjadi isu utama dalam rundingan semasa – bayaran insentif. Guru Denver bekerja di bawah sistem yang dipanggil ProComp, yang menawarkan insentif untuk pelbagai sebab, daripada kakitangan sekolah yang bergelut untuk bekerja di sekolah yang mencapai skor ujian yang tinggi. Ia kelihatan cantik di atas kertas, tetapi dalam pengkritik amalan mengatakan Ia mewujudkan kekecewaan dan ketidakpastian tentang gaji seorang guru, pautan yang membayar kepada faktor yang mempunyai sedikit kawalan ke atas guru (contohnya skor ujian), telah menyebabkan perolehan guru yang banyak di daerah, dan, terutamanya, tidak melakukan apa-apa untuk menutup pencapaian besar Denver jurang. Sementara itu, guru Denver, seperti ramai di Colorado, adalah bekerja dua pekerjaan untuk mendapatkan.

Ketika mogok telah mendekati, ciri-ciri lain dari reformasi gaya korporat di daerah telah menimbulkan kening dan tekanan darah. Chalkbeat mendedahkan bahawa distrik itu memiliki 1 pentadbir untuk setiap 7.5 guru – 197 jumlah pentadbir. Itu lebih daripada daerah-daerah lain di negeri ini, tetapi tidak semuanya mengejutkan. Sekolah piagam khususnya cenderung untuk menjadi sangat berat, dengan belajar selepas belajar selepas belajar menunjukkan bahawa mereka membelanjakan lebih banyak kos pentadbiran daripada daerah sekolah umum.

Selain itu, permintaan maklumat oleh orangtua Denver ditemui pembayaran bonus sebanyak $ 3.2 juta kepada pentadbir Denver. Bayar pangkalan pentadbir rata-rata adalah lebih dari $ 100,000, dengan pengeluaran daerah $ 20 juta total. Sekitar setengah juta wang bonus pergi kepada pentadbir tanpa tanggungjawab sekolah atau pelajar.

ARTIKEL BERHENTI SESUATU SEDERHANA

Dengan undi yang telah diambil untuk mogok, yang paling awal guru-guru boleh keluar akan menjadi Isnin ini, 28 Januari. Daerah itu menunjukkan mereka masih akan terbuka, dan dalam tempoh larian ini, mereka telah menyatakan mereka bermain bola tampar. Kakitangan pentadbiran telah diberitahu mereka akan menyeberang garisan piket– dan dalam beberapa kes berfungsi sebagai guru pengganti – atau kehilangan pekerjaan mereka. Daerah ini juga berharap untuk merekrut pekerja federal yang bekerja sebagai pengganti, tetapi akhir penutupan kerajaan akan menggagalkan rancangan itu. Dan mungkin langkah mereka yang paling buruk, daerah itu mengeluarkan surat kepada guru di AS mengenai visa mengatakan bahawa jika guru-guru itu melanda, mereka akan dilaporkan kepada imigresen dan Jabatan Negara. Daerah kemudiannya menarik balik ancaman itu, semacamnya, dengan mengatakan bahawa surat tersebut adalah kerana "salah tafsiran maklumat yang kami terima daripada firma imigresen kami." Mereka menafikan bahawa suratnya itu "bertujuan untuk menyebabkan ketakutan" untuk guru terjejas, tetapi apa lagi yang boleh diramalkan?

Saya telah melalui dua mogok guru dalam karier saya, dan salah satu perkara paling sukar tentang mereka ialah mereka yang tidak menghormati guru akan mengambil topeng mereka dan memberitahu anda betapa sedikitnya mereka memikirkan profesion dan orang-orang dalam ia. Pentadbiran sekolah boleh menunjukkan betapa mereka menghargai guru sebagai sebahagian daripada daerah. atau mereka mungkin memperlihatkan kepercayaan mereka bahawa guru adalah pekerja yang harus duduk, diam, dan melakukan seperti yang mereka diberitahu. Selalunya penting untuk diingat bahawa apabila kontrak akhirnya diselesaikan, semua orang perlu kembali bekerja bersama. Sukar untuk menjual, contohnya, "Hei, saya tahu kami mengancam untuk membuang anda dari negara ini, tetapi kami sangat menghargai anda dan berharap untuk bekerja bersama."

Sekolah Denver sedang bergelut dengan detritus terlalu banyak tahun terlalu banyak kepimpinan gaya reformasi korporat. Berada dengan cara untuk menyediakan guru dengan gaji yang baik dan stabil tidak akan menyapu semua itu, tetapi ia pasti menjadi langkah yang baik. Di sini berharap para pemimpin di Denver dapat mencari jalan mereka.

& nbsp;

">

Denver, Colorado – 27 Disember 2018: Jalan ke-16 di malam hari di Denver, ColoradoGetty

ARTIKEL BERHENTI SESUATU SEDERHANA

Sekarang guru-guru Los Angeles telah menyelesaikan kontrak mereka, kita boleh mengalih perhatian kita kepada mogok yang akan datang di Denver, Colorado. Walaupun pertikaian itu terutamanya mengenai upah, seperti serangan L.A., ini lebih banyak daripada sekadar wang. Kerusuhan buruh Denver berlaku di latar belakang lebih daripada satu dekad pembaharuan pendidikan.

Kembali pada tahun 2005, daerah itu mengupah Michael Bennet, yang tidak mempunyai latarbelakang pendidikan, tetapi merupakan ketua staf walikota dengan latar belakang dalam membalikkan syarikat yang gagal untuk sebuah firma pelaburan. Bennet membawa orang luar untuk membentuk kumpulan komuniti (A + Denver) bersama beberapa ahli dermawan pendidikan lain untuk "tekanan" daerah. Model pilihan ialah model portfolio. Fikirkan jenis model ini sebagai penggabungan terpaksa antara sekolah awam dan piagam, dengan entiti yang dihasilkan oleh falsafah piagam. Atau, memandangkan penekanan portfolio pada sekolah rendah peringkat rendah yang berterusan, anda boleh memikirkan model portfolio sebagai cuba membakar jalan ke arah kecemerlangan pada skala institusi. Sejak tahun 2005, Denver telah menutup 48 sekolah dan membuka 70; kebanyakan sekolah baru adalah sekolah piagam. Denver di bawah portfolio adalah model perlahan-perlahan untuk mengubah sistem sekolah awam swasta, New Orleans tanpa Katrina untuk membersihkan sistem awam dalam satu kejatuhan.

Untuk memastikan model pembaharuan di tempat itu memerlukan lembaga sekolah Denver yang bersahabat baik, dan politik dan wang yang mengelilingi perlumbaan dewan sekolah Denver menjadi sangat luar biasa. Pada tahun 2013, wang yang besar adalah ciri biasa pilihan raya, dengan perlumbaan 2015 menarik beratus ribu sumbangan luar negara, yang paling disalurkan melalui Demokrat untuk Pembaharuan Pendidikan dan lengan aktivis mereka, Pendidikan Reformasi Sekarang Tindakan (ERNA tidak diperlukan untuk mengenal pasti penyumbangnya). 2015 adalah perlumbaan yang berjaya untuk calon pembaharuan, tetapi 2017, walaupun ia menunjukkan lebih banyak wang (hampir tiga suku satu juta dari ERNA sahaja) menyaksikan dua dari empat penyokong menyokong reformasi dikalahkan. Ternyata tidak semua orang percaya bahawa reformulis menuju ke arah yang betul.

Memandangkan sejarahnya, Denver telah lama dilihat sebagai tempat yang hebat untuk penyokong reformasi untuk mencuba beberapa idea kegemaran mereka. Satu telah menjadi isu utama dalam rundingan semasa – bayaran insentif. Guru-guru Denver bekerja di bawah sistem yang dipanggil ProComp, yang menawarkan insentif untuk pelbagai sebab, daripada kakitangan sekolah yang bergelut untuk bekerja di sekolah yang mencapai skor ujian tinggi. Ia kelihatan cantik di atas kertas, tetapi dalam pengkritik praktik mengatakan ia menciptakan kekecewaan dan ketidakpastian tentang gaji seorang guru, pautan yang membayar kepada faktor guru yang tidak mempunyai kendali (misalnya skor ujian), telah menyebabkan pergantian guru yang banyak di daerah, dan, Paling tidak, tidak ada apa-apa untuk menutup jurang pencapaian besar Denver. Sementara itu, guru Denver, seperti ramai di Colorado, sedang bekerja dua pekerjaan untuk mendapatkan.

Ketika mogok telah mendekati, ciri-ciri lain dari reformasi gaya korporat di daerah telah menimbulkan kening dan tekanan darah. Chalkbeat mendedahkan bahawa daerah mempunyai 1 pentadbir untuk setiap 7.5 guru – 197 pentadbir. Itu lebih daripada daerah-daerah lain di negeri ini, tetapi tidak semuanya mengejutkan. Sekolah piagam khususnya cenderung menjadi sangat berat, dengan kajian selepas belajar selepas belajar menunjukkan bahawa mereka menghabiskan lebih banyak kos pentadbiran berbanding dengan sekolah-sekolah sekolah awam.

Selain itu, permintaan maklumat oleh ibu bapa Denver mendedahkan pembayaran bonus $ 3.2 juta kepada pentadbir Denver. Bayar pangkalan pentadbir rata-rata adalah lebih dari $ 100,000, dengan jumlah pengeluaran kota sebesar $ 20 juta. Sekitar setengah juta wang bonus pergi kepada pentadbir tanpa tanggungjawab sekolah atau pelajar.

ARTIKEL BERHENTI SESUATU SEDERHANA

Dengan undi yang telah diambil untuk mogok, yang paling awal guru-guru itu boleh keluar akan menjadi Isnin ini, 28 Januari. Daerah itu menunjukkan mereka masih akan terbuka, dan dalam tempoh larian ini, mereka telah menyatakan bahawa mereka bermain keras. Kakitangan pentadbiran telah diberitahu bahawa mereka akan menyeberang talian piket – dan dalam beberapa kes berfungsi sebagai guru gantian – atau kehilangan pekerjaan mereka. Daerah ini juga berharap untuk merekrut pekerja federal yang bekerja sebagai pengganti, tetapi akhir penutupan kerajaan akan menggagalkan rancangan itu. Dan mungkin langkah mereka yang paling buruk, daerah itu mengeluarkan surat kepada guru di Amerika Syarikat mengenai visa yang mengatakan bahawa jika guru-guru itu melanda, mereka akan dilaporkan kepada imigresen dan Jabatan Negara. Daerah kemudiannya menarik balik ancaman itu, semacamnya, dengan mengatakan bahawa surat tersebut adalah kerana "salah tafsiran maklumat yang kami terima daripada firma imigresen kami. "Mereka menafikan bahawa surat tersebut" bertujuan untuk menyebabkan ketakutan "untuk guru terjejas, tetapi apa lagi yang mungkin ia mungkin dimaksudkan untuk dilakukan?

Saya telah melalui dua mogok guru dalam karier saya, dan salah satu perkara paling sukar tentang mereka ialah mereka yang tidak menghormati guru akan mengambil topeng mereka dan memberitahu anda betapa sedikitnya mereka memikirkan profesion dan orang-orang dalam ia. Pentadbiran sekolah boleh menunjukkan betapa mereka menghargai guru sebagai sebahagian daripada daerah. atau mereka mungkin memperlihatkan kepercayaan mereka bahawa guru adalah pekerja yang harus duduk, diam, dan melakukan seperti yang mereka diberitahu. Selalunya penting untuk diingat bahawa apabila kontrak akhirnya diselesaikan, semua orang perlu kembali bekerja bersama. Sukar untuk menjual, sebagai contoh, "Hei, saya tahu kami mengancam untuk membuang anda dari negara ini, tetapi kami sangat menghargai anda dan berharap untuk bekerja bersama-sama."

Sekolah-sekolah Denver sedang bergelut dengan terlalu banyak tahun yang terlalu banyak kepimpinan gaya reformasi korporat. Berada dengan cara untuk menyediakan guru dengan gaji yang baik dan stabil tidak akan menyapu semua itu, tetapi ia pasti menjadi langkah yang baik. Di sini berharap para pemimpin di Denver dapat mencari jalan mereka.