R. Kelly ditangkap atas tuduhan jenayah seks persekutuan


R. Kelly berada dalam tahanan sekali lagi.

Penyanyi, yang keluar dari jaminan dan menunggu perbicaraan untuk dakwaan penderaan seks di Chicago, ditahan sekali lagi pada hari Khamis dengan dakwaan juri perdana 13 undi, menurut Associated Press.

"Penghitungan itu termasuk lucah kanak-kanak, penolakan kecil dan penghalang keadilan," kata Joseph Fitzpatrick, jurucakap Peguam A.S..

Kelly telah mendapat berita yang ketara pada tahun 2019. Kembali pada Januari, penyanyi R & B adalah subjek dokumentari seumur hidup enam bahagian Menjahit R. Kelly, yang memaparkan pelbagai wanita ke hadapan dengan tuduhan yang mengerikan dan akaun penderaan yang mereka alami di tangannya.

Pada bulan Februari, Kelly didakwa dengan 10 tuduhan penderaan seksual yang memburuk, melibatkan empat mangsa – tiga daripadanya adalah anak kecil pada masa penyalahgunaan yang didakwa. Dia kemudian dituduh dengan 11 pertuduhan tambahan pada bulan Mei. Penyanyi itu mengaku tidak bersalah.

R. Kelly terakhir muncul di mahkamah untuk perbicaraan pada bulan Jun.

R. Kelly terakhir muncul di mahkamah untuk perbicaraan pada bulan Jun.

Imej: E. Jason Wambsgans-Pool / Getty Images

Tuduhan salah laku seksual terhadap R. Kelly meregangkan kembali tahun. Dia menghadapi percubaan terhadap tuduhan pornografi kanak-kanak selama satu dekade yang lalu, tetapi dibebaskan pada tahun 2008. Pada tahun 2017, ciri BuzzFeed mendakwa Kelly memegang banyak wanita dalam "kultus" yang kasar.

Butiran mengenai dakwaan terbaru terhadap Kelly cukup terbatas pada titik ini, tetapi Fitzpatrick mengatakan lebih banyak informasi akan tersedia hari ini.

Cms% 252f2018% 252f9% 252f3146e34f 4803 6e2d% 252fthumb% 252f00001.jpg% 252foriginal.jpg? Signature = auuxdyqp1d9 td8s 6um32lktjm = & source = https% 3a% 2f% 2fvdist.aws.mashable