Perkhidmatan Penyiaran Muzik Terbaik


Apabila lebih banyak pendengar menjauhkan diri dari rakaman fizikal memihak kepada perpustakaan muzik dalam talian, perkhidmatan aliran muzik yang berbeza terus meningkat, masing-masing menawarkan pelbagai lagu, ciri, dan sifat yang berbeza. Tetapi hanya beberapa pilihan mempunyai apa yang diperlukan untuk menyertai senarai kami yang terbaik.

Kami telah meluangkan sedikit masa dengan semua perkhidmatan yang paling popular dalam talian, dan memilih lima perkhidmatan streaming utama untuk semua jenis pendengar yang berbeza. Sama ada anda menjumpai penemuan muzik, radio streaming, atau resolusi audio tertinggi yang boleh anda dapati, ini adalah perkhidmatan streaming permintaan yang terbaik yang tersedia pada hari ini.

Sekali pandang

Perkhidmatan Kategori
Spotify Perkhidmatan penstriman muzik terbaik secara keseluruhan
Muzik Apple Perkhidmatan streaming muzik terbaik untuk peminat Apple
Pandora Perkhidmatan penstriman muzik terbaik untuk mendengar pasif
Soundcloud Perkhidmatan penstriman muzik terbaik untuk penemuan muzik indie
Tidal Kesetiaan terbaik

Spotify

Yang terbaik

spotify video rolling out soon app
Denys Prykhodov / Shutterstock

Kenapa anda harus melanggan: Ia adalah platform penemuan muzik terbaik yang anda dapati, ia mempunyai katalog yang besar, dan ia boleh diuji secara percuma selama-lamanya.

King-friendly, penemuan muzik yang tidak dipertikaikan, Spotify adalah perkhidmatan aliran kegemaran kami yang kegemaran.

Siapa untuknya: Streaming pendatang baru, peneroka muzik baru, dan hampir semua orang lain.

Berapakah kosnya: Percuma dengan iklan, iklan percuma $ 10 sebulan untuk pengguna tunggal, $ 15 percuma untuk keluarga (sehingga enam pengguna), dan $ 5 percuma untuk pelajar

Kenapa kami memilih Spotify:

Dengan berjuta-juta pelanggan membayar lebih daripada persaingan yang paling dekat, Spotify adalah – dengan margin yang luas – perkhidmatan aliran permintaan yang paling popular di pasaran hari ini. Itu benar kerana beberapa sebab, termasuk antara muka mesra pengguna yang sangat mesra di desktop, iOS, dan Android, banyak integrasi pihak ketiga – seperti Alexa Amazon dan Google Cast – dan pelbagai senarai main yang baik dan muzik- alat penemuan.

Salah satu perintis yang paling awal dalam aliran permintaan, penyanyi Sweden telah lama memikat pendatang baru dengan platform desktop berasaskan percuma, dan sebagai streaming telah mula memegang industri, banyak pengguna akhirnya menjadi pelanggan berbayar. Selain daripada menendang iklan menjengkelkan, membayar akan memberi anda beberapa kelebihan yang nyata, termasuk dapat memilih lagu yang dikehendaki melalui peranti mudah alih – ciri penting bagi kebanyakan pengguna bahawa perkhidmatan berasaskan iklan tidak ditawarkan.

Dalam pasaran penstriman yang semakin beralih kepada siaran eksklusif dari artis-artis besar untuk menangkap lebih ramai pengguna, Spotify menggunakan statusnya sebagai pemimpin industri untuk memaksa tangan artis dan label sama untuk melepaskan muzik mereka pada perkhidmatan. Sebagai contoh, Drake adalah duta berbayar untuk Apple Music, tetapi album mega-hitnya Pandangan tidak kekal muzik eksklusif Apple selama ini – album mendarat di Spotify dalam beberapa minggu debutnya. Radiohead – band yang tidak mempunyai kekurangan kata-kata tersembunyi mengenai pembayaran royalti Spotify – juga akhirnya mengeluarkan keseluruhan katalog mereka dalam perkhidmatan. Malah, Taylor Swift akhirnya melepaskan pendiriannya terhadap Spotify, selepas tahun eksklusif Muzik Apple.

Walaupun terdapat beberapa orang Holdings Spotify (termasuk Garth Brooks), katalog Spotify dengan lebih daripada 30 juta lagu menjamin bahawa jika anda tidak dapat menemuinya di Spotify, ia akan menjadi sukar untuk mencari di tempat lain.

Mereka yang ingin mencari band kegemaran mereka juga akan menyukai Spotify untuk senarai main yang dikemas kini seperti Discover's Weekly Mingguan dan Muzik Baru hari Jumaat, yang semuanya mengikuti kebiasaan mendengar anda untuk mencadangkan artis-artis baru yang mengasyikkan agar sesuai dengan citarasa anda.

Ingin mendengar lagu yang sejuk rakan anda? Integrasi Facebook Spotify membolehkan anda mengikuti rakan dan melihat apa yang telah mereka dengarkan, serta menyemak senarai main yang telah mereka buat untuk umum.

Walaupun para pesaing menawarkan beberapa ciri eksklusif, Spotify adalah pilihan yang paling bulat, intuitif, dan bebas daripada kerumitan. Kecuali jika anda mempunyai keperluan sonik yang sangat spesifik, perkhidmatan itu tidak dapat memuaskan (yang akan kita gariskan di bawah), kami mencadangkan pemula streaming mendapatkan kereta api Spotify.

Walaupun anda berada di sana, pastikan anda menyemak senarai main Spotify kami secara besar-besaran untuk semua keadaan.

Muzik Apple

Yang terbaik untuk peminat Apple

reka bentuk muzik epal ios 11 1

Kenapa anda harus melanggan: Anda seorang pengguna Apple mencari perkhidmatan terbaik untuk mengintegrasikan dengan semua barangan anda.

Bagi peminat Apple yang serius yang mahu semuanya di satu tempat, Apple Music adalah jawapannya.

Siapa untuk: Pencinta iTunes, radio live-curated, dan semua perkara Apple.

Berapakah kosnya: $ 10 sebulan untuk pengguna tunggal, $ 15 untuk pelan keluarga (sehingga enam pengguna), $ 5 sebulan untuk pelajar, $ 99 setahun untuk mereka yang telah melanggan.

Kenapa kami memilih Apple Music:

Walaupun secara umumnya kami lebih suka Spotify untuk Apple Music apabila ia berkaitan dengan ciri dan kebolehgunaan, pasti terdapat beberapa sebab yang menarik untuk menyemak perkhidmatan streaming permintaan yang kedua paling popular.

Pertama dan terpenting ialah integrasi iOS dan MacOS Apple Music. Mereka yang mempunyai iPhone, iPad, dan MacBooks akan menyukai fakta bahawa mereka boleh meminta Siri untuk mencari artis, lagu, atau senarai main tertentu, dan hampir semua muzik yang berkaitan dengan peranti Apple terikat dengan perkhidmatan tersebut. Di samping itu, pengguna iTunes yang lama akan gembira untuk mencari banyak lagu mereka serta-merta boleh didapati di perpustakaan aliran Apple Music mereka semasa mendaftar, bersama-sama dengan keupayaan untuk menyimpan sehingga 100,000 lagu untuk kegunaan kemudian (Spotify muat turun cap pada 9,999).

Syarikat itu juga menawarkan integrasi ruang tamu melalui Airplay 2, yang dilancarkan dengan pelepasan iOS 11, bersama penceramah HomePod yang baru, membolehkan para peminat Apple mendengar pengalaman serupa dengan yang ditawarkan oleh produk Amazon Echo dan Google.

Apple Music's Beats 1 Radio adalah satu lagi bonus besar. Perkhidmatan radio langsung 24-jam ini menampilkan penghiburan oleh DJ terkenal seperti Zane Lowe dan banyak selebriti seperti Ryan Adams, Pharrell Williams, Mike D, dan lain-lain. Beats 1 juga sering merintis beberapa lagu terbesar dalam muzik pop.

Bercakap tentang perdana, Apple bekerja keras untuk menjadi yang pertama mempamerkan lagu dari beberapa artis pop terbesar di dunia, termasuk Drake, Taylor Swift, dan Frank Ocean.

Mereka yang ingin menjimatkan wang tunai juga akan teruja untuk ambil perhatian bahawa syarikat itu membenarkan pelanggan semasa membayar $ 99 untuk satu tahun di perkhidmatan, yang membolehkan anda mendaftar dan kemudian menyimpan $ 20 setahun pada lagu kegemaran anda.

Jika anda peminat nama-nama terbesar dalam pop, suka mendengar gaya radio, dan memiliki iPhone atau peranti Apple yang lain, Apple Music boleh menjadi pilihan anda.

Pandora

Yang terbaik untuk mendengar pasif

pandora autoplay premium thumbprint radio

Kenapa anda harus melanggan: Pandora's thumbs-up / thumbs-down algoritma masih memerintah radio internet.

Jika mendengar gaya radio adalah cara kegemaran anda untuk bermain, Pandora adalah perkhidmatan untuk anda.

Siapa untuknya: Mereka suka bermain dan berjalan kaki.

Berapakah kosnya: Radio berasaskan iklan percuma, $ 5 sebulan untuk radio bebas iklan, $ 10 sebulan untuk aliran muzik secara percuma tanpa permintaan

Kenapa kita memilih Pandora:

Walaupun Pandora baru-baru ini melancarkan tiupan arus atas permintaannya yang sangat tinggi yang mempunyai 40 juta trek, alasan terbaik untuk melanggan perkhidmatan ini adalah untuk menikmati kemuliaan Projek Genom Muziknya. Sejak awal tahun 2000, syarikat itu telah berusaha untuk "menangkap intipati muzik di setiap peringkat," mengkategorikan lagu-lagu berdasarkan ratusan ciri unik.

Dengan begitu banyak data tentang setiap lagu, Pandora mampu menawarkan aliran yang terbaik, aliran gaya radio dalam talian, semua berdasarkan thumbs up atau thumbs down penilaian. Pengguna boleh memilih artis kegemaran atau trek dan tekan mainan, membiarkan algoritma sihir di belakang tabir di Pandora pergi bekerja. Tidak kira siapa anda, Pandora akan mencipta senarai lagu-lagu percuma yang tetap untuk dinikmati.

Walaupun perkhidmatan atas permintaan adalah tambahan yang bagus, Pandora adalah yang terbaik untuk orang yang suka hanya duduk dan membiarkan lagu-lagu itu digerakkan.

SoundCloud

Yang terbaik untuk penemuan muzik indie

dennizn / 123RF

Kenapa anda harus melanggan: Dengan lebih daripada 100 juta jejak yang dicipta pengguna, SoundCloud mempunyai salah satu perpustakaan indie yang paling pelbagai dalam talian.

Mereka yang berburu untuk kumpulan besar seterusnya akan menyukai kepelbagaian luas katalog indie SoundCloud.

Siapa untuknya: Penyokong muzik Indie yang lebih suka mengambil pendekatan tangan untuk penemuan muzik.

Berapakah kosnya: Percuma dengan iklan untuk akses kepada 120 juta trek ditambah pengguna, $ 5 sebulan untuk akses bebas iklan ke trek pengguna yang ditambah, $ 10 untuk trek pengguna tambah ditambah 30 juta trek label utama.

Kenapa kami memilih SoundCloud:

Aset terbesar SoundCloud adalah pangkalan pengguna yang sangat kreatif dan besar. Dengan hampir 200 juta pengguna aktif setiap bulan dan sebilangan besar artis-artis kecil yang sentiasa memuat naik lagu terbaru dan terbesar mereka kepada perkhidmatan, mereka yang mempunyai kesabaran untuk menggali melalui senarai lagu SoundCloud yang besar pasti akan mencari artis yang tidak diketahui yang mereka suka.

Walau bagaimanapun, kerana ia mempunyai begitu banyak lagu dan susun atur yang direka di sekitar trek tunggal berbanding senarai main, SoundCloud benar-benar adalah untuk jenis-jenis penggali – orang-orang yang lebih suka untuk menyaring melalui banyak lagu untuk mencari band kegemaran mereka yang seterusnya, dan bukannya bergantung pada sebuah algoritma komputer untuk meramalkan apa yang mereka mungkin atau mungkin tidak suka.

Walaupun ini bagus untuk jenis pengguna yang sangat spesifik, ia mungkin tidak sesuai untuk pendengar biasa. Malah, SoundCloud mempunyai banyak masalah untuk mendapatkan orang untuk membayar perkhidmatannya, secara rutin memerlukan pengambilan wang tunai daripada pelabur untuk terus menjadi pelarut. Namun, jika anda mendapati diri anda di SoundCloud mencari kegemaran baru selama berjam-jam seminggu (yang kami lakukan untuk mencari muzik baru yang terbaik untuk anda), anda mungkin mahu memikirkan peningkatan kepada pengalaman bebas iklan.

Tidal

Kesetiaan terbaik

tidal spotify apple bocor royalti telefon "data-image-id =" 760429
Bloomua / Flickr

Kenapa anda harus melanggan: Anda menuntut resolusi audio tertinggi, dan anda sanggup membayarnya.

Bagi pendengar yang enggan berkompromi dengan resolusi audio, Tidal adalah cara untuk pergi.

Siapa untuknya: Audiophiles degil, peminat Jay Z serius.

Berapakah kosnya: $ 10 sebulan untuk audio 320kbps dimampatkan, $ 20 untuk audio 1411kbps 24-bit lossless.

Mengapa kita memilih Tidal:

Bukan rahsia lagi bahawa kami bukan peminat besar Tidal, perkhidmatan muzik yang dibeli oleh mogul hip-hop Jay Z pada tahun 2015 dan baru-baru ini dibeli sebahagian oleh Sprint. Dengan trek yang lebih sedikit, ciri penemuan muzik yang lemah, dan antara muka kereta kadang-kadang – apatah lagi sejarah pelepasan album yang cacat – terdapat banyak sebab untuk mengelakkan perkhidmatan sepenuhnya untuk mencari perairan penangkap yang lebih tenang.

Walau bagaimanapun, bagi mereka yang benar-benar enggan berkompromi apabila mendapat kualiti audio, perkhidmatan Hi-Fi Tidal bernilai $ 20 setiap bulan, yang menawarkan resolusi audio 24-bit, adalah permainan terbaik di bandar. Ini menjadikan perkhidmatan ini dikotomi, kerana Tidal seolah-olah ditujukan kepada pasaran massa, tetapi ia benar-benar terbaik untuk mereka yang mempunyai peralatan berkualiti tinggi yang lebih peduli tentang kesetiaan sumber audio mereka daripada kebolehgunaan antara muka atau saiz perpustakaan.

Kelebihan ini mungkin berubah pada masa akan datang, kerana syarikat seperti Spotify dijangka melancarkan tahap kesetiaan tinggi mereka sendiri di jalan raya. Tetapi buat masa ini, mereka yang mempunyai sistem stereo yang sangat mahal yang benar-benar peduli dengan peningkatan kualiti resolusi 320Kbps khas Spotify, Apple Music, dan hampir setiap perkhidmatan penstriman utama lain di pasaran (termasuk tiub bawah Tidal sendiri), Tidal HiFi adalah yang terbaik cara untuk terbang.