Pasaran Saham Semuanya Selesai Minggu Terbaik dalam Bulan


Pasaran sedikit turun pada hari Jumaat, tetapi ia masih merupakan minggu yang hebat.

Januari
11, 2019

3 min dibaca

Pendapat yang dinyatakan oleh Usahawan penyumbang adalah mereka sendiri.


Pasaran saham gagal mencatatkan keuntungan hari kelima berturut-turut, namun selesai minggu terbaik dalam beberapa bulan dengan penurunan kecil.

Indeks Dow dan S & P 500 turun masing-masing 0.02 peratus dan 0.01 peratus manakala Nasdaq Composite turun 0.21 peratus. Indeks Pengusaha ™ mengakhiri hari turun 0.14 peratus.

Sektor teknologi selesai seminggu yang tenang dengan hasil yang bercampur-campur. Kebanyakan saham mempunyai keuntungan atau penurunan kecil, tetapi Netflix, naik 3.98 peratus, adalah pengecualian penting.

Gergasi internet / hiburan telah menjadi saham FANG terkuat sejak kumpulan itu – dan pasaran saham yang lebih luas – mendahului hari sebelum Krismas. Ia naik 45 peratus ke atas tempoh itu dan masih mendapat peningkatan daripada Wall Street. Seorang penganalisis dari Raymond James membuat pembelian kukuh pada saham semalam dengan sasaran $ 450 – satu lonjakan 33 peratus dari sini.

Selebihnya FANGs tidak terlalu buruk. Semua turun hari ini tetapi Amazon naik 22 peratus, Facebook 16 peratus dan Alphabet Inc. lapan peratus sejak Krismas. Chipmaker NVIDIA Corp mempunyai keuntungan kedua terbesar dalam sektor hari ini, meningkat 2.48 peratus.

Hari Bath Bed & Beyond semalam tidak ada kilat di kuali. Ia mencatatkan keuntungan terbesar Indeks Usahawan ™ hari ini, meningkat 6.58 peratus selepas melonjak hampir 18 peratus semalam.

Peruncit khusus melaporkan pendapatan ho-hum semalam tetapi memberikan tinjauan yang lebih baik pada 2019 berbanding Wall Street menjangkakan. Kedudukan pendek yang besar di stok di pasaran mungkin memacu harga saham yang lebih tinggi. Reuters melaporkan bahawa sebanyak 25 peratus daripada apungan awam saham syarikat telah dijual pendek. Saham itu mempunyai 2018 yang mengerikan dan pelabur-pelabur yang pendek kini boleh mengambil keuntungan mereka dengan membeli saham.

Hanya enam saham lain pada Indeks Usahawan ™ yang mendapat keuntungan lebih daripada satu peratus hari ini. Di bawah Armour Inc (2.45 peratus), Wynn Resorts, (1.93 peratus), Ford Motor Co. (1.73 peratus) dan Peranti Anjung Chip (1.64 peratus) mempunyai keuntungan terbesar.

Saham pengeluar minyak dan gas, Hess Corp.finally mengambil nafas hari ini, jatuh 1.31 peratus kerana harga minyak turun 1.69 peratus. Saham-saham itu naik lebih daripada 10 peratus minggu ini dan telah melonjak 42 peratus sejak Krismas kerana harga minyak telah meningkat sebanyak 22 peratus.

Penurunan terbesar Indeks Usahawan ™ hari ini disiarkan oleh TripAdvisor Inc. turun 2.68 peratus. Rugi yang ketara termasuk L Brands, (-1.96 peratus), Kinder Morgan (-1.44 peratus) dan O'Reilly Auto Parts (-1.37 peratus).

Indeks Usahawan ™ mengumpul 60 syarikat teratas awam yang didirikan dan dikendalikan oleh usahawan. Semangat keusahawanan adalah aset yang berharga bagi mana-mana perniagaan, dan indeks ini mengiktiraf kepentingannya, tidak kira berapa banyak syarikat telah berkembang. Perniagaan inspirasi ini boleh dikesan dalam masa nyata di Entrepreneur.com.