OutboundEngine menaikkan $ 14 juta dengan dek padang ini


  • OutboundEngine menyediakan alat dan perkhidmatan pemasaran digital untuk perniagaan kecil dan sederhana.
  • Ia membantu syarikat dan operator kecil menubuhkan laman web, mengekalkan kerjaya media sosial mereka, dan menjalankan kempen pemasaran e-mel.
  • Sehingga kini, OutboundEngine telah memberi tumpuan kepada syarikat dalam hanya 12 industri, tetapi merancang untuk memberi perkhidmatan kepada 400 sektor pada akhir tahun ini.
  • Syarikat itu menggunakan dek padang di bawah untuk menaikkan $ 14 juta untuk membantu membiayai perkembangan itu.
  • Klik di sini untuk lebih banyak cerita Perdana BI.

OutboundEngine telah berkembang dengan memberi tumpuan kepada perniagaan pada hujung spektrum, dari segi saiz.

Permulaan yang berasaskan Austin, Texas menawarkan perkhidmatan pemasaran digital untuk perniagaan kecil dan sederhana, menumpukan perhatian khusus kepada pengamal tunggal, ejen insurans dan ejen hartanah bebas, dan syarikat lain yang tidak mempunyai atau sedikit pekerja. OutboundEngine menyediakan laman web untuk perniagaan dan pengendali sedemikian, membantu mereka menubuhkan dan mengekalkan kehadiran di laman media sosial, dan membantu mereka dengan kempen pemasaran e-mel.

OutboundEngine telah "membina platform perisian yang melakukan semua perkara penting bagi pelanggan kami," kata Ketua Pegawai Eksekutif Marc Pickren. Selepas mereka telah menandatangani dan menyediakan perkhidmatan itu, beliau meneruskan, "pelanggan hanya" bergetar dan berguling. Mereka hanya boleh berehat dan melakukan pemasaran mereka untuk mereka. "

Ditubuhkan pada tahun 2012, OutboundEngine berusaha untuk menjadikan perkhidmatannya mudah digunakan sebaik mungkin bagi pelanggannya, kata Pickren. Syarikat itu, yang mengenakan biaya antara $ 200 dan $ 500 sebulan untuk perkhidmatannya, menulis kandungan pemasaran bagi pihak kliennya dan mendistribusikannya kepada mereka. Pelanggan boleh memuat naik logo dan gambar syarikat mereka ke perkhidmatan untuk digunakan di laman web dan pemasaran mereka, tetapi OutboundEngine hanya menawarkan mereka pilihan yang terhad untuk menyesuaikan laman web mereka.

Itu disengajakan, kata Pickren. Ramai pelanggannya tidak celik teknologi, katanya. Lebih-lebih lagi, pemilik perniagaan kecil dan pengamal tunggal sering tidak mempunyai masa atau jalur lebar untuk menentukan warna yang tepat untuk digunakan di laman web mereka atau strategi pemasaran tertentu untuk diteruskan, katanya.

"Mereka tidak bersedia untuk membuat keputusan mengenai alat pemasaran yang berbeza atau perkara yang berbeza," kata Pickren. "Kata pembedahan ada 'dilengkapi.' Bukannya mereka tidak cukup pintar dan mereka tidak dapat memikirkannya. Hanya mereka sibuk menjalankan perniagaan mereka. "

Baca ini: Permulaan pengasas teknologi New York ini mengumpulkan $ 52 juta untuk menyelamatkan perniagaan kecil daripada ulasan Yelp mimpi buruk. Inilah dek padangnya.

Pickren mengawasi pengembangan besar-besaran

Jumlah terhad penyesuaian OutboundEngine yang ditawarkan adalah barang yang digunakan oleh pelanggan, dan memberikan nilai, katanya. Itu penting, kerana banyak pelanggannya telah dibakar dengan mengambil nasihat orang lain tentang cara memasarkan perniagaan mereka secara online, hanya untuk melihat usaha tersebut gagal, katanya.

"Kami tidak dalam perniagaan terus menambah perkara berkilat kerana mereka sejuk dan orang lain menjualnya," kata Pickren. "Kami berada dalam perniagaan melakukan perkara-perkara yang bekerja dan melakukannya secara konsisten dan boleh dipercayai setiap bulan."

OutboundEngine telah menemui penonton yang bersedia untuk perkhidmatannya. Ia mempunyai kira-kira 10,000 pelanggan yang tersebar di seluruh AS dan kini melihat $ 24 juta dalam jualan tahunan, katanya.

Tetapi Pickren fikir syarikat itu mempunyai banyak potensi di hadapannya. Sekitar 98% daripada semua perniagaan AS mempunyai kurang daripada 20 pekerja, jika mereka yang tidak mempunyai pekerja sama sekali dimasukkan. Tetapi untuk kebanyakan kewujudannya, OutboundEngine, yang mempunyai kira-kira 203 pekerja, telah menumpukan perhatian kepada mereka yang hanya terdapat sekitar sedozen industri, seperti harta tanah, insurans, dan perkhidmatan rumah.

Pickren, yang menyertai syarikat itu tahun lepas, mengetuai pertuduhan untuk memperluas perkhidmatannya secara besar-besaran ke industri baru. Menjelang akhir tahun ini, syarikat itu merancang untuk menawarkan perisian pemasarannya untuk syarikat dalam 400 kategori perniagaan yang berlainan, katanya.

Menjelang akhir itu, OutboundEngine pada bulan Ogos menaikkan pembiayaan hutang dan ekuiti $ 14 juta. Syarikat itu, yang telah mengumpulkan jumlah keseluruhan $ 50 juta setakat ini, merancang untuk menggunakan dana baru sebahagiannya untuk melakukan pemasarannya sendiri kepada semua bakal pelanggan yang kini membuka perkhidmatannya, katanya.

Perniagaan kecil telah "kurang mendapat perhatian kerana ia berkaitan dengan inovasi digital," kata Pickren. Beliau meneruskan: "Mereka harus mendapatkan lebih banyak peluang untuk mencapai kejayaan berdasarkan syarat mereka sendiri dan tidak ketinggalan."

Inilah gelanggang luar OutboundEngine yang digunakan untuk menaikkan pembiayaan terkini: