Nilai Median Bernilai Untuk Kelas Menengah, Mass Affluent Dan Top 1%


Nilai Median Bernilai Untuk Kelas Menengah, Mass Affluent Dan Top 1%

Walaupun membuat pendapatan tinggi bagus, mempunyai nilai bersih yang tinggi adalah lebih penting. Pendapatan tinggi datang dan pergi. Mereka juga dikenakan cukai secara agresif. Sebaliknya, nilai bersih yang terurus dengan baik dapat bertahan selamanya.

Salah satu insentif terbaik untuk menjadi kaya hari ini ialah had cukai hartanah yang tinggi pada harga $ 11.4 juta setiap orang. Dalam erti kata lain, semua rakyat Amerika boleh menyerahkan sehingga $ 11.4 juta kepada waris kita bebas cukai.

Kita boleh membuat generasi anak-anak dewasa yang akhirnya mempunyai motivasi sifar atau bangga diri untuk membuat sesuatu dari diri mereka sendiri! Whoo-hoo!

$ 11.4 juta merupakan jumlah yang luar biasa untuk dilepaskan tanpa cukai memandangkan jumlah pengecualian cukai estet hanya $ 1 juta pada tahun 2003.

Geran suci kewangan peribadi adalah mengumpulkan nilai bersih yang cukup besar yang melampaui pendapatan yang cukup untuk membiayai sepenuhnya gaya hidup yang anda inginkan. Jika anda tidak dapat menjana pendapatan pasif yang mencukupi untuk berbuat demikian, maaf, tetapi anda masih belum berdikari dari segi kewangan.

Semasa perjalanan anda ke tanah yang dijanjikan, adalah idea yang baik untuk mengukur bagaimana anda membandingkannya dengan orang lain. Lagipun, semuanya adalah relatif apabila ia datang kepada wang. Jika kita semua mempunyai nilai bersih $ 5 juta, menjadi jutawan berbilang tidak akan meningkatkan kualiti hidup kita sama sekali.

Nilai Median Bernilai Orang Amerika

Berikut adalah carta dari Penyiasatan Kewangan Pengguna pada tahun 2016, data terkini yang tersedia untuk 2019 kerana Federal Reserve hanya menjalankan tinjauan setiap beberapa tahun. Kita boleh menganggap angka-angka itu lebih tinggi hari ini.

Nilai median bersih untuk kelas menengah, atas 1 peratus, dan jisim jisim
  • Peratus Top 1 mempunyai median bernilai median $ 10,700,000.
  • The Mass Affluent (80th – 99th percentile) mempunyai median bersih median sebesar $ 746,950.
  • Kelas Tengah mempunyai nilai median bersih hanya $ 87,140.

Biarkan saya berkongsi beberapa analisis mengenai setiap tiga kelas di bawah.

Nilai Median Bernilai 1 Peratus Teratas

Pertumbuhan yang lebih rendah daripada yang dijangkakan

Kembali pada tahun 1995, median untuk 1 peratus teratas ialah $ 3,734,607. Oleh itu, nilai median bersih untuk 1 peratus teratas meningkat sebanyak 187% semasa tempoh 1996-2016. Ini jauh lebih rendah daripada yang saya fikir akan memberikan retorik sengit sekitar bagaimana kaya kaya telah mendapat selama bertahun-tahun.

Sekiranya anda melekat $ 3,734,607 ke dalam kalkulator kadar faedah kompaun, anda akan melihat bahawa angka bersih bersih 1 peratus tertinggi tumbuh sebanyak 5.4% setahun selama 20 tahun. Walau bagaimanapun, kadar pertumbuhan tahunan kompaun 5.4% ini juga menyerupai kadar pertumbuhan tahunan kompaun 5.6% S & P 500 antara tahun 1999 – 2008.

Volatilitas Tertinggi

Nilai median bersih dari 1 peratus teratas adalah lebih tidak menentu daripada dua kategori lain. Pada tahun 2007, nilai median bernilai 1 peratus tertinggi ialah $ 9,578,000. Menjelang 2010, nilai bersih median telah menurun kepada $ 6,658,000, penurunan 30.5%.

Jika saya kehilangan $ 3 juta dalam nilai bersih dalam masa tiga tahun, saya akan tertekan. Oleh itu, jika anda mempunyai nilai bersih tertinggi 1 peratus, keutamaan # 1 anda perlu pemeliharaan modal, terutamanya selepas pasaran lembu 10 tahun. Nilai bersih $ 10,700,000 sepatutnya dapat meludah antara $ 200,000 – $ 400,000 setahun dengan sedikit risiko.

Jika anda tidak mempunyai tanggungan, maka hidup dari $ 200,000 – $ 400,000 setahun tidak boleh menjadi masalah bagi individu atau pasangan. Orang boleh mengandaikan bahawa kebanyakan orang yang telah mengumpulkan nilai bersih tertinggi 1 peratus, jika mereka mempunyai anak, lebih tua dan mempunyai orang dewasa yang bebas.

Selaras dengan Jumlah Pengecualian Ladang

Jumlah pengecualian estet sebanyak $ 11.4 juta pada tahun 2019 adalah bang sejajar dengan nilai bersih median 2016 untuk 1 peratus tertinggi $ 10.7 juta. Dari segi sejarah, kini sememangnya masa paling cekap cukai untuk menjadi satu percentor teratas. Masa untuk mendapat retak.

Jumlah pengecualian cukai estet bersejarah bagi setiap orang

Median Bersih Bernilai Untuk Kekuatan Massa

Mass Affluent Harus Menjadi Kelas Tengah Baru

Kelas jasmani jisim adalah di mana kebanyakan pembaca kewangan peribadi adalah atau bercita-cita untuk menjadi. Sesiapa yang mengambil berat tentang kewangan mereka yang cukup untuk membaca secara aktif dan mendengar topik kewangan peribadi biasanya jauh di hadapan kelas menengah.

Merawat kewangan peribadi anda mendorong anda untuk menyimpan lebih banyak, melabur lebih banyak, dan mengetahui cara baru untuk meningkatkan kekayaan anda. Oleh itu, mencapai nilai bersih median sebanyak $ 746,950 sebelum menjadi layak untuk Keselamatan Sosial harus menjadi matlamat yang dapat dicapai untuk majoriti pembaca di sini.

Dengan menggunakan kadar pengeluaran 4%, golongan mewah dapat membiayai $ 30,000 setahun dalam perbelanjaan kasar berdasarkan angka bersih $ 746,950 median. Tambah pada purata pemeriksaan bulanan Keselamatan Sosial sebanyak $ 1,461 ($ 2,861 max), dan golongan mewah mempunyai $ 47,532 kasar untuk menghabiskan setahun bersara.

Memandangkan golongan mewah yang ditakrifkan sebagai kumpulan pendapatan persentil ke-80 hingga ke-99, kemungkinan purata pemeriksaan Keselamatan Sosial mereka lebih hampir kepada $ 2,500. Oleh itu, golongan kaya raya harus dapat membelanjakan hampir $ 60,000 setahun kasar dalam umur persaraan tradisional.

Bernilai Bernilai Berjumlah Lebih Mudah

Pada tahun 2007, nilai jual rata-rata jutawan rata-rata adalah $ 661,632. Pada tahun 2010, nilai jual rata-rata jutawan massa jatuh kepada $ 560,402 hanya penurunan 15.3%. Dalam erti kata lain, nilai bersih median bagi golongan mewah yang jatuh sebanyak separuh jumlah peratusan sebagai nilai bersih median untuk 1 peratus teratas. Bagi mereka yang tidak boleh mengalami kemeruapan perut, berada di dalam kelas yang kaya raya adalah cara untuk pergi.

Sekiranya anda kini berada dalam kelas mewah, maka ia mungkin masih berbaloi kepada pertumbuhan modal dan bukannya pemeliharaan modal. Kehilangan rata-rata 15% daripada nilai bersih anda di pasaran beruang tidak begitu bertambah menyakitkan. Teruskan kepada purata kos dolar dalam kemerosotan berdasarkan pelaburan yang sesuai dengan risiko yang sedia ada.

Ia bernilai Geo-Arbitraging

Berpindah ke kawasan kos rendah di negara ini atau dunia adalah penyelesaian yang baik untuk golongan mewah. Bernilai bersih $ 746,950 mempunyai kuasa pembelian berjuta-juta dolar jika seseorang bergerak ke Mexico, Thailand, Vietnam, Malaysia, Taiwan, atau negara-negara Eropah Timur.

Walaupun $ 746,950 tidak akan membawa anda jauh ke San Francisco, ia harus menyediakan kehidupan yang selesa di Minneapolis, di mana harga rumah median hanya $ 267,000 dan sewa median hanya $ 1,591.

Net Median Bernilai Untuk Kelas Menengah

Tidak pernah pulih dari krisis

Malangnya, median bersih median untuk kelas pertengahan kelihatan seperti EKG seseorang yang meninggal dunia. Pada asalnya, saya fikir garis biru gelap dalam carta itu hanyalah paksi mendatar dan garis biru terang jisim massal adalah median pertengahan nilai median pertengahan.

Jika anda mempunyai median bersih median $ 87,140 dan anda adalah usia median 38 di Amerika, anda masih mempunyai banyak masa untuk mengembangkan kekayaan anda. Tetapi jika anda mendapat $ 87,140 bernilai bersih dalam 50-an dan 60-an, kehidupan akan menjadi stres secara kewangan. Ia sangat mungkin anda perlu bekerja lebih lama atau menjadi bergantung kepada program-program kerajaan sebagai tambahan kepada Keselamatan Sosial.

Yang paling penting mengenai nilai bersih median untuk kelas menengah adalah bahawa ia sebenarnya memuncak pada tahun 2007 pada $ 118,025. Penurunan 26.2% dalam nilai bersih median pertengahan kelas menjelang 2016 harus menjadi salah satu punca utama yang perlu diambil perhatian untuk semua orang. Revolusi adalah pembuatan bir.

Menyedari Aset Risiko

Sekiranya anda tidak memegang aset seperti hartanah dan stok, anda tidak boleh mendapat manfaat daripada pemulihan harga aset. Nampaknya kelas menengah telah terperanjat semasa krisis kewangan pada 2008-2009 dan tidak pernah kembali. Sekiranya kelas menengah hanya memegang semua asetnya sehingga tahun 2016, nilai bersihnya akan pulih dan melepasi tahun 2007 yang tinggi.

Menurut tinjauan Gallup yang berterusan, kadar pemilikan saham pada 2016 turun dengan ketara sejak bertahun-tahun sebelum kemelesetan.

Anda melihat kemerosotan yang sama dalam kadar homeownership. Pada tahun 2004, kadar homeownership A.S. memuncak pada 69.5%. Sehingga 2017, kadar homeownership kini hanya 63.8%.

Kadar homeownership A.S. dari masa ke masa

Kehidupan Masih Cukup Baik

Walaupun kelas menengah jatuh di belakang kelas mewah dan kelas atas 1 peratus, kelas menengah masih menjadi kelas yang hebat. Apabila dibandingkan dengan orang bukan Amerika, kelas menengah Amerika mempunyai gaya hidup yang lebih selesa daripada kebanyakan orang di dunia.

Kebanyakan kita memikirkan diri kita sebagai kelas menengah tidak kira tahap kekayaan kita kerana kita telah menyesuaikan diri dengan apa yang kita ada. Sebaik sahaja kita mula membandingkan diri kita dengan orang lain yang mempunyai lebih banyak lagi, itulah yang menjadi penghinaan kita.

Jika anda berada di kelas menengah dan ingin keluar, angka-angka bernilai median ini memberitahu kami bahawa memiliki aset risiko seperti stok dan hartanah dalam jangka panjang mungkin akan membantu.

Perkara paling buruk yang boleh anda lakukan ialah menyewa seumur hidup, membelanjakan wang untuk perkara bodoh yang anda tidak perlukan dan tidak pernah melabur dalam pasaran saham. Malangnya, ini seolah-olah seperti sebahagian besar penduduk A.S..

Pemenang Ambil Semua Adakah Terjadi

Menurut Penyiasatan Kewangan Pengguna, 1 peratus tertinggi memiliki 28% daripada semua kekayaan di Amerika. Kelas menengah, sebaliknya, hanya memiliki 21% daripada semua kekayaan.

Titik infleksi di mana bahagian atas 1 peratus mula memiliki lebih banyak kekayaan berbanding kelas pertengahan yang bermula pada tahun 2010. 2010 juga hampir dengan bahagian bawah pasaran saham terakhir dan kitaran hartanah.

Bahagian Kelas Kelas kekayaan

Purata Median Dan Rata-Rata Bersih Oleh Umur

Biarkan saya meninggalkan anda dengan satu carta akhir untuk memikirkan. Di sini, anda akan melihat nilai bersih median dan purata nilai bersih bersih oleh pelbagai rentang umur. Saya juga telah memasukkan lajur yang disyorkan untuk menembak berdasarkan nilai bersih purata saya untuk kerangka kerja purata di atas.

Nilai median bernilai bersih mengikut umur menunjukkan bahawa rakyat Amerika lebih baik daripada nilai median bersih untuk kelas menengah. Jika anda bersara pada 64 dengan $ 187,300, anda mungkin akan baik-baik saja selama Keselamatan Sosial masih ada.

Jumlah nilai bersih purata mengikut umur sangat jelas. Ia menunjukkan bahawa purata rumah tangga Amerika secara juruterbang juruterbang berusia 55-64 tahun. Adakah ia hairan mengapa semua orang mahu datang ke Amerika. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada inflasi, satu juta dolar tidak pergi sejauh yang biasa.

Tokoh bersih utama untuk menembak adalah $ 3,000,000 oleh 55-64 jika anda baru saja bermula. Lagipun, $ 3 juta adalah $ 1 juta yang baru. Ia mungkin terdengar sukar untuk dicapai, tetapi jika anda menjimatkan $ 25,000 setahun secara purata selama 32 tahun dan memperoleh pulangan tahunan kompaun 7%, anda akan mendapat $ 3,000,000.

Purata Dan Median Rumah Bernilai Bernilai Sehingga Umur Di Amerika

Sekiranya anda melakukannya dengan baik, lebih baik menghabiskan lebih banyak pendapatan dan kekayaan anda sebelum kerajaan datang untuknya. Perbelanjaan anda juga akan membantu ekonomi. Tiada siapa yang tahu berapa lama kerajaan akan menyimpan paras cukai harta tanah sebanyak $ 11.4 juta di tempatnya. Setakat ini, kerajaan telah memberi tumpuan terutamanya kepada pendapatan cukai untuk mengagihkan semula kekayaan.

Dan jika anda lakukan hanya OK, berisiko mengambil sedikit risiko untuk melakukan yang lebih baik. Jika anda tidak mahu mengambil lebih banyak risiko, kemudian kerja lebih lama, cari kerja yang lebih baik, atau mulakan kesibukan sampingan. Anak-anak anda akan berterima kasih.

Walaupun anda tidak melakukan apa-apa tambahan untuk memperbaiki kewangan anda, ketahui bahawa kehidupan masih cantik di Amerika. Hanya cuba untuk tidak membandingkan diri anda terlalu banyak dengan orang lain yang mempunyai cara yang lebih banyak apabila anda memutuskan untuk berhenti berkembang. Perbandingan yang tidak berkesudahan adalah pencuri kegembiraan.

Berapa nilai bersih anda? (Semua aset tolak semua liabiliti)

Lihat Keputusan

Memuatkan ... Memuatkan …

Jawatan berkaitan:

Komposisi Bersih Bernilai Mengikut Pelbagai Kepentingan

Jutaan Pertama Anda Mungkin Paling Mudah

Pembaca, apa pendapat anda tentang angka median bersih median yang tertinggi 1 peratus, golongan mewah, dan kelas pertengahan? Adakah sesuatu yang mengejutkan anda? Memandangkan kebanyakan kita menganggap diri kita kelas menengah, bagaimanakah kita dapat membantu saudara-saudari kelas menengah kita?

<! –

->