N26 melancarkan bank pencabarnya di US – TechCrunch


Permulaan fintech Eropah N26 kini menerima pelanggan di A.S. Syarikat itu melancarkan akaun bank dengan kad debit yang harus memberikan pengalaman yang lebih baik berbanding dengan bank runcit tradisional.

Sekiranya anda biasa dengan N26, produk yang akan hidup hari ini tidak akan mengejutkan anda. Pelanggan di A.S. boleh memuat turun aplikasi mudah alih dan membuat akaun bank dari telefon mereka hanya dalam beberapa minit. Ia adalah akaun bank yang sebenar dengan pembayaran ACH, penghalaan dan nombor akaun.

Beberapa hari kemudian, anda menerima kad debit yang anda boleh mengawal dari aplikasi mudah alih. Setiap kali anda membuat urus niaga, anda dengan serta-merta menerima pemberitahuan menolak memberitahu anda berapa banyak wang yang anda bayar. Anda boleh menyediakan kod PIN, menyesuaikan batas, menghidupkan dan mematikan pembayaran dalam talian, dan membuat pengeluaran ATM atau pembayaran di luar negara.

Dan itulah yang perlu diketahui. Tapi bagaimana dengan yuran? Akaun N26 asas adalah percuma. Tiada bayaran bulanan dan tiada baki minimum. Tidak ada bayaran ke atas transaksi dalam mata wang asing dan anda mendapat dua pengeluaran ATM percuma sebulan.

App dan Kad N26 AS

N26 akan secara progresif melancarkan pendaftaran pada musim panas sebagai satu program beta. Jika anda telah mendaftar ke senarai tunggu, anda akan mendapat jemputan pada waktu, hari dan minggu yang akan datang. Kini terdapat 100,000 orang di senarai tunggu. N26 akan membuka pendaftaran untuk semua orang pada musim panas ini.

Apabila N26 melancarkan produk terakhirnya dalam beberapa bulan, syarikat itu mengatakan bahawa ia merancang untuk mencari dan membayar balik bayaran secara automatik yang dikenakan oleh pengendali ATM. Kad N26 dalam kerja A.S. pada rangkaian Visa dan bukannya Mastercard.

Sama seperti Chime, N26 juga akan cuba membiarkan anda dibayar sehingga dua hari lebih awal jika anda dibayar melalui deposit langsung. Daripada menunggu beberapa hari untuk membersihkan transaksi tersebut, N26 akan teruskan dan menambah akaun anda.

N26 AS 2

label putih

Di sebalik tabir, terdapat beberapa perbezaan antara N26 di Eropah dan N26 di A.S. Walaupun N26 mempunyai lesen perbankan sepenuhnya di Eropah, syarikat itu telah bermitra dengan Axos Bank, yang bertindak sebagai rakan label berwarna putih di A.S.

Axos Bank pada dasarnya menguruskan wang anda untuk anda, dan N26 bertindak sebagai antara muka antara pelanggan dan akaun bank mereka. Akibatnya, anda mendapat akaun yang diinsuranskan FDIC.

N26 mula-mula bermitra dengan syarikat pihak ketiga di Eropah, juga. Tetapi ia adalah perjanjian mahal yang tidak dimaksudkan untuk dilekatkan. Permulaan mendapat lesen perbankan di Jerman yang baik untuk Eropah pada umumnya. Di A.S., ini adalah cerita yang berbeza, kerana pasaran tidak bersatu seperti di Eropah – ia rumit untuk mendapatkan lesen untuk beroperasi di semua 50 negeri.

"Kami melihat 30 pemain, kami melakukan beberapa usaha yang wajar dan kami gembira dapat bekerjasama dengan Axos Bank. Tawaran yang anda dapatkan di A.S. untuk bank label putih lebih baik daripada di Eropah, "kata pengasas bersama dan CEO N26 Valentin Stalf kepada saya. "Ia persediaan untuk jangka panjang. Ia baik untuk beberapa juta pelanggan, "kata Stalf kemudian dalam perbualan.

Hanya permulaan

N26 sudah merancang lebih banyak ciri untuk A.S. Syarikat merancang untuk melancarkan dua pelan premium – N26 Metal dan kemudian N26 Black.

Dan terdengar seperti akan ada beberapa perubahan ketika datang ke perks untuk pengguna premium. "Kami mengambilnya ke tahap yang berasingan," kata Stalf.

Dan Spaces yang dikongsi akhirnya tiba pada bulan-bulan mendatang. Ruang adalah sub-akaun yang direka untuk mengetepikan wang. Anda boleh meleret wang dari satu Ruang ke ruang yang lain atau anda boleh menetapkan peraturan automatik.

Akhirnya, anda dapat berkongsi Ruang dengan orang lain supaya anda boleh menyimpan wang dan membelanjakan wang bersama-sama. Ia akan berfungsi "seperti kumpulan WhatsApp," kata Stalf.

N26 kini mempunyai 3.5 juta pelanggan di Eropah dan telah menaikkan lebih daripada $ 500 juta setakat ini. Kini terdapat seribu orang yang bekerja untuk N26 di Berlin, 60 pekerja di New York, 80 orang di Barcelona dan satu pasukan kecil lima hingga 10 orang yang bermula tidak lama lagi di Vienna.

"Ia menjadi syarikat kecil untuk menjadi sebuah syarikat antarabangsa," kata Stalf.