Mondelez SnackFutures Startup Talks Mengenai Manfaat Inkubasi untuk Inovasi<div _ngcontent-c15 = "" innerhtml = "

Ini adalah yang ketiga & nbsp; dalam satu siri wawancara dengan kumpulan usaha makanan dan minuman korporat dan inkubator, termasuk General Mills 301INC, Coca-Cola VEB, dan Inkubator dalaman Nestlé. & nbsp; & nbsp;

Kewujudan jenis organisasi ini telah menjadi salah satu trend yang paling penting dalam bagaimana Big Food berinovasi pada hari-hari ini.

Perbincangan hari ini adalah dari perspektif permulaan di sisi lain pagar. Dalam kes ini, Uplift Food, yang telah mengambil bahagian dalam dua program yang berbeza: Makanan-X Pemecut dan Mondelez SnackFutures. Seterusnya adalah Banza dan Austin Cocktails. & nbsp;

Barb Stuckey: Beritahu kami sedikit tentang evolusi syarikat, sedikit tentang diri anda.

Kara Landau: & nbsp; Saya seorang ahli diet berdaftar dan saya telah berpangkalan di New York sejak 2012. Saya pakar dalam hubungan antara kesihatan usus dan bagaimana ia boleh menjejaskan kesihatan mental anda. & Nbsp;

Saya bertindak sebagai perunding dan saya juga ditemu bual di media tentang hubungan antara kesihatan usus dan otak anda. Saya menyedari bahawa terdapat peluang besar untuk jenama di ruang makanan untuk dimiliki. Jadi saya pulang ke Australia untuk melancarkan jenama pada bulan Mac 2018, dengan produk pertama yang kami panggil Daily Uplifter, & nbsp; suplemen serbuk semulajadi organik dan tumbuhan. Ramuan utama adalah seperti tepung pisang hijau yang mengandungi prebiotik khas yang dikenali sebagai pati tahan. Anf Jerusalem artichoke yang mempunyai serat prebiotik yang larut dan probiotik yang khusus untuk mood yang telah ditunjukkan dalam sains untuk menyokong kesejahteraan mental dan cendawan vitamin D yang tinggi yang akan memberikan anda sekurang-kurangnya 30% vitamin RDA dan pelbagai vitamin R anda bahan-bahan lain.

Dua minggu selepas saya melancarkan, saya mengisi permohonan untuk salah satu pemecut makanan utama di New York Makanan-X. & nbsp; Oleh itu, saya tidur, pada petang Khamis di Australia. Dan terbangun kepada panggilan dan e-mel yang tidak dijawab dari Food-X dengan mengatakan mereka ingin melakukan wawancara dan memastikan perniagaan itu sah dan berpotensi menawarkan saya tempat dalam program yang bermula hari ini yang akan datang di Amerika. Pada hari Sabtu pagi saya terbang kembali ke New York dan kemudian pada hari Isnin pagi saya memulakan dengan Food-X Accelerator.

Mondelez datang dalam satu hari hanya untuk mengaplikasikan apa yang berlaku di pemecut dan ia disyorkan bahawa saya bergerak ke arah mereka. & Nbsp; Jadi saya masuk ke dalam bilik dan saya mula berkongsi penglihatan saya untuk Uplift Food, yang walaupun ia bermula dalam kategori suplemen semulajadi, saya benar-benar perlu membuatnya menjadi jenama yang berfungsi dan snek. Pada akhir mungkin 20 minit, saya membuat sedikit jenaka dan saya berkata, "Jika anda tahu sesiapa yang berminat dengan jenis produk, anda harus beritahu saya." Dan pada dasarnya mereka bertukar nombor dengan saya kemudian dan di sana. Beberapa daripada mereka membeli Pembawa Harian yang ingin mencuba sehingga saya merasa sangat disokong.

Pada masa itu mereka tidak mempunyai SnackFutures Setakat ini, mereka tidak bersedia untuk memulakan pelaburan dalam startup tetapi mereka jelas berminat. Dan saya benar-benar menolak hubungan itu dan saya membantu mereka bentuk struktur inkubator dengan mereka. Saya memberi mereka cadangan yang menunjukkan, inilah yang akan anda lakukan dengan saya, saya datang ke makmal R & amp; D anda untuk bekerjasama dengan pasukan pembangunan produk anda dan melihat pembungkusan dan bincangkan bagaimana anda boleh mengukur kandungan lembapan. Segala-galanya dengan produk dan saya akan memakai topi ahli diet saya dan menyokong anda dalam hal membantu anda mencari bahan-bahan yang lebih sihat untuk membantu perkembangan produk anda. Dan kedua, saya akan memberikan maklum balas tentang bagaimana kami ingin bekerjasama dengan anda sebagai pengasas permulaan supaya anda berpotensi menghasilkan program untuk startup lain pada masa akan datang.

Apabila mereka mengumumkan SnackFutures, saya kemudian meletakkan tangan saya dan berkata, "Anda perlu membiarkan saya pergi dan bergerak, saya ingin berada dalam perniagaan ini."

Dan dua minggu kemudian, saya terbang ke Chicago. Ia adalah satu mesyuarat yang luar biasa, dan selepas tiga atau empat bulan dengan ketekunan wajar yang sangat selamat, kami mengumumkan bahawa Uplift Food merupakan pelaburan pertama oleh usaha SnackFutures untuk Mondelez pada bulan Mac 2019. Jadi pada dasarnya 12 bulan.

Barb Stuckey: Jadi masuk ke dalam inkubator Mondelez agak tidak terstruktur kerana mereka tidak secara rasmi mempunyai inkubator tetapi apabila anda mengangkat tangan anda dan masuk ke program SnackFutures – anda boleh bercakap sedikit tentang struktur program. Berapa lamakah? & Nbsp;

Kara Landau: Ya, itu betul. & Nbsp; Ia benar-benar mewujudkan perkongsian yang akan menjadi lama. Pelaburan yang anda harapkan akan membawa kepada pelaburan masa depan dalam pusingan seterusnya dan sebagainya.

Saya mengemukakan pelan perniagaan seperti yang saya lakukan dengan mana-mana firma modal teroka dan mengemukakan niat untuk menggunakan dana itu dan apabila saya menjangkakan perlu menaikkan lebih banyak dana, pada tahun depan atau dua. Dan menunjukkan kepada mereka garis masa pelan perniagaan supaya mereka dapat memahami apa yang saya akan menggunakan modal untuk.

Barb Stuckey: Adakah SnackFutures menawarkan anda sebarang akses kepada sumber? Dan kalau begitu apa?

Kara Landau: SnackFutures dan keseluruhan Mondelez International telah luar biasa. ia hampir seperti lanjutan kepada pasukan Makanan Uplift. Mereka pasti tidak menjalankan syarikat itu. Uplift Food masih merupakan entiti sendiri dan mereka adalah pelabur minoriti di syarikat pada masa ini.

Mereka sangat membantu dan perspektif R & amp; D, apabila saya memerlukan sokongan dengan bekalan pembungkusan seseorang dari pasukan pembungkus mereka, akan datang dengan telefon saya dengan pembekal luaran dan bertanya soalan yang saya tidak akan bertanya. & nbsp; Apabila saya perlu melakukan ujian pada hayat rak produk baru, mereka melakukan ujian nutrien. Mereka juga membantu elemen yang berada di luar apa yang telah dipersetujui.

Barb Stuckey: Jika SnackFutures membuat pengenalan hangat kepada peruncit, adakah mereka hanya memperkenalkan anda melalui e-mel, dan membiarkan anda mengambilnya dari sana, atau akan mereka pergi dengan anda pada panggilan jualan? Adakah mereka akan membantu anda dengan dek pembentangan jualan?

Kara Landau: Tidak, Uplift Food bukan salah satu daripada jenama mereka, jadi kami tidak akan diperlakukan seperti yang dilakukan oleh Oreos. Walau bagaimanapun, mereka benar-benar menjaga kami kerana ia adalah kepentingan terbaik mereka & nbsp; untuk melihat Uplift Food berjaya. & nbsp;

Barb Stuckey: Bolehkah anda membezakan hubungan jenis Mondelez dengan Food-X dan apa maksudnya dari segi program, sumber?

Kara Landau: Makanan-X lebih tertumpu pada awal, tahap awal dan membuat kami bersedia untuk beralih kepada pelabur berbanding dengan membantu saya secara beroperasi. Mereka mengajar saya bagaimana untuk pergi dan pergi meningkatkan modal, bagaimana untuk melangkah, bagaimana untuk membentangkan dek anda.

Pasukan Mondelez berada di sana sebagai pakar dalam kategori ini. Jadi, bersama-sama, mereka sebenarnya memberikan banyak pengetahuan dan nilai.

Barb Stuckey: Makanan-X adalah lebih daripada kelas gaya kohort?

Kara Landau: Ya, betul. Terdapat lapan pasukan lain. Tiga syarikat CPG. Dalam kohort saya ada syarikat minuman serta syarikat berasaskan tumbuhan.

Barb Stuckey: Menarik. Mereka tidak berdaya saing khusus?

Kara Landau: Walaupun ketiga-tiga mereka berada di ruang makan, tidak ada peluang untuk berada di antara satu sama lain. Mereka menjaga anda sebagai sebahagian daripada keluarga walaupun selepas anda selesai. Saya bekerja dari ruang pejabat dengan alumni Food-X yang lain. Maka itu bermakna hubungan sedang berjalan dan anda boleh memikirkan idea-idea dari pasukan pengurusan yang datang dari dana modal teroka dan pengasas lain. Ia adalah ekosistem yang sangat baik yang dibangunkan.

Barb Stuckey: Anda menyewa ruang pejabat anda dari Food-X?

Kara Landau: Tidak, mereka sebenarnya memberikannya kepada kami. Mereka memberikannya kepada alumni.

Barb Stuckey: Apa yang paling mengejutkan anda tentang program Food-X?

Kara Landau: Program ini berjalan lancar dan mungkin saya sudah tahu bahawa tetapi ia merasakan ia hanya sekejap mata dan anda bekerja begitu banyak dan ia penuh selama tiga bulan. Kemudian anda berada di sana di atas panggung untuk 300 pelabur dan anda tidak boleh benar-benar percaya sejauh mana syarikat anda telah datang dalam menghadapi tiga bulan. Saya mendapati ia menjadi kejutan, apa yang anda mampu apabila anda memikirkannya.

Barb Stuckey: Dengan program Food-X, apakah impak terbesar kepada perniagaan anda?

Kara Landau: 100% adalah pengenalan kepada Mondelez. Dan itu benar-benar membawa syarikat saya ke peringkat seterusnya. Dan saya tidak percaya akan terjadi jika saya tidak pernah menjadi sebahagian daripada pemecut pertama (Food-X) yang pertama.

Barb Stuckey: Jadi hampir seperti anda pergi ke sekolah menengah di Food-X dan anda pergi ke universiti di Mondelez.

Kara Landau: Betul.

Barb Stuckey: Anda menyebut bahawa hubungan Mondelez menawarkan sumber R & amp; D. Adakah perkara-perkara yang jelas dan dipotong dan kering seperti, "anda boleh menggunakan sumber R & amp; D kita?"

Kara Landau: Ya, saya hanya mempunyai perkara yang positif untuk dikongsi. Saya mempunyai pengalaman di mana saya memerlukan penyelidikan pengguna semasa bekerja melalui pelancaran produk baru. Saya mahu membuat tuntutan pembungkusan dan apa yang akan memberi kesan kepada pengguna saya. Saya ingin tahu rasa mana yang hendak dipilih dan tambahan yang menambah rasa itu. Dan saya memikirkan beberapa jenis yang berbeza dan jadi mereka mempunyai akses kepada alat penyelidikan pengguna bahawa permulaan kecil yang kecil tidak dapat mencari.

Barb Stuckey: Jadi terdengar seperti matlamat utama anda mungkin diperoleh sepenuhnya oleh Mondelez. Adakah anda melihat bahawa sebagai matlamat jangka panjang?

Kara Landau: Saya ingin produk Uplift Food tersedia di seluruh dunia. Saya ingin pergi ke mana-mana lapangan terbang dan untuk orang-orang di seluruh dunia mempunyai akses kepada makanan ringan prebiotik usus. Jika itu boleh menjadi sebahagian daripada Mondelez International, masa akan memberitahu tetapi dalam fikiran saya matlamat untuk Uplift Food adalah untuk berkembang menjadi syarikat yang saya percaya dapat, dan mempunyai pengaruh yang dapat.

Barb Stuckey: Jadi bolehkah anda bercakap sedikit tentang apa yang akan datang untuk Uplift?

Kara Landau: Yeah. Uplift Food akan melancarkan pelbagai biskut kesihatan usus di Ekspo Timur yang akan dilancarkan pada bulan September, jadi kami akan melancarkan peruncit di sana. Kami akan dapat membebaskannya kepada pengguna terus melalui laman web kami tidak lama selepas itu dan kemudian merancang untuk melancarkan runcit pada tahun 2020. Mereka dipanggil Gut Happy Cookies. Dan setiap cookie mempunyai wajah smiley di depan.

Barb Stuckey: Nah nasihat macam apa yang akan anda berikan untuk memulakan program dua program yang berbeza, anda adalah sebahagian daripada program Food-X dan Mondelez SnackFutures. Apa nasihat anda untuk sebuah syarikat yang baru sahaja turun?

Kara Landau: Jika seorang pengasas boleh meluangkan masa untuk benar-benar mengerjakan bagaimana mereka akan membezakan diri dan menjalani misi mereka, maka itu akan menjadi lebih mudah bagi mereka untuk membentangkan peluang tersebut kepada multinasional atau inkubator.

Barb Stuckey: Giliran awak. Apa lagi yang anda mahu menggunakan ciri ini di Forbes untuk memberitahu dunia?

Kara Landau: Pengusaha dalam saya ingin memberitahu orang jika anda mempunyai idea, percaya kepada diri sendiri. Jika anda tidak percaya kepada diri sendiri, anda tidak boleh mengharapkan orang lain untuk mempercayai anda. Jadi saya benar-benar berfikir bahawa ia bermula dalam.

">

Ini adalah yang ketiga dalam satu siri wawancara dengan kumpulan usaha makanan dan minuman korporat dan inkubator, termasuk General Mills 301INC, Coca-Cola VEB, dan Inkubator dalaman Nestlé.

Kewujudan jenis organisasi ini telah menjadi salah satu trend yang paling penting dalam bagaimana Big Food berinovasi pada hari-hari ini.

Perbincangan hari ini adalah dari perspektif permulaan di sisi lain pagar. Dalam kes ini, Uplift Food, yang telah mengambil bahagian dalam dua program yang berbeza: Food-X Accelerator dan Mondelez SnackFutures. Seterusnya ialah Banza dan Austin Cocktails.

Barb Stuckey: Beritahu kami sedikit tentang evolusi syarikat, sedikit tentang diri anda.

Kara Landau: Saya ahli diet berdaftar dan saya berpusat di New York sejak 2012. Saya pakar dalam hubungan antara kesihatan usus dan bagaimana ia boleh menjejaskan kesihatan mental anda.

Saya bertindak sebagai perunding dan saya juga ditemu bual di media tentang hubungan antara kesihatan usus dan otak anda. Saya menyedari bahawa terdapat peluang besar untuk jenama di ruang makanan untuk dimiliki. Jadi saya pulang ke Australia untuk melancarkan jenama itu pada bulan Mac 2018, dengan produk pertama yang kami panggil Daily Uplifter, suplemen serbuk semulajadi berasaskan organik dan tumbuhan. Ramuan utama adalah seperti tepung pisang hijau yang mengandungi prebiotik khas yang dikenali sebagai pati tahan. Anf Jerusalem artichoke yang mempunyai serat prebiotik yang larut dan probiotik yang khusus untuk mood yang telah ditunjukkan dalam sains untuk menyokong kesejahteraan mental dan cendawan vitamin D yang tinggi yang akan memberikan anda sekurang-kurangnya 30% vitamin RDA dan pelbagai vitamin R anda bahan-bahan lain.

Dua minggu selepas saya melancarkan, saya mengisi permohonan untuk salah satu pemecut makanan utama di New York yang dipanggil Food-X. Oleh itu, saya tidur, pada petang Khamis di Australia. Dan terbangun kepada panggilan dan e-mel yang tidak dijawab dari Food-X dengan mengatakan mereka ingin melakukan wawancara dan memastikan perniagaan itu sah dan berpotensi menawarkan saya tempat dalam program yang bermula hari ini yang akan datang di Amerika. Pada hari Sabtu pagi saya terbang kembali ke New York dan kemudian pada hari Isnin pagi saya memulakan dengan Food-X Accelerator.

Mondelez datang dalam satu hari hanya untuk melangkah apa yang berlaku di pemecut dan ia disyorkan bahawa saya mengarahkan mereka. Jadi saya masuk ke dalam bilik dan saya mula berkongsi penglihatan saya untuk Uplift Food, yang walaupun ia bermula dalam kategori suplemen semulajadi, saya benar-benar perlu membuatnya menjadi jenama yang berfungsi dan snek. Pada akhir mungkin 20 minit, saya membuat sedikit jenaka dan saya berkata, "Jika anda tahu sesiapa yang berminat dengan jenis produk, anda harus beritahu saya." Dan pada dasarnya mereka bertukar nombor dengan saya kemudian dan di sana. Beberapa daripada mereka membeli Pembawa Harian yang ingin mencuba sehingga saya merasa sangat disokong.

Pada masa itu mereka tidak mempunyai SnackFutures lagi, mereka tidak bersedia untuk melabur dalam startup tetapi mereka jelas berminat. Dan saya benar-benar menolak hubungan itu dan saya membantu mereka bentuk struktur inkubator dengan mereka. Saya menerangkannya dengan cadangan yang menunjukkan, inilah yang akan anda lakukan dengan saya, saya akan datang ke makmal R & D anda untuk bekerjasama dengan pasukan pembangunan produk anda dan melihat pembungkusan dan bincangkan bagaimana anda dapat mengukur kandungan lembapan. Segala-galanya dengan produk dan saya akan memakai topi ahli diet saya dan menyokong anda dalam hal membantu anda mencari bahan-bahan yang lebih sihat untuk membantu perkembangan produk anda. Dan kedua, saya akan memberikan maklum balas tentang bagaimana kami ingin bekerjasama dengan anda sebagai pengasas permulaan supaya anda berpotensi menghasilkan program untuk startup lain pada masa akan datang.

Apabila mereka mengumumkan SnackFutures, saya kemudian meletakkan tangan saya dan berkata, "Anda perlu membiarkan saya pergi dan bergerak, saya ingin berada dalam perniagaan ini."

Dan dua minggu kemudian, saya terbang ke Chicago. Ia adalah satu mesyuarat yang luar biasa, dan selepas tiga atau empat bulan dengan ketekunan wajar yang sangat selamat, kami mengumumkan bahawa Uplift Food merupakan pelaburan pertama oleh usaha SnackFutures untuk Mondelez pada bulan Mac 2019. Jadi pada dasarnya 12 bulan.

Barb Stuckey: Jadi masuk ke dalam inkubator Mondelez agak tidak terstruktur kerana mereka tidak secara rasmi mempunyai inkubator tetapi apabila anda mengangkat tangan anda dan masuk ke program SnackFutures – anda boleh bercakap sedikit tentang struktur program. Berapa lama?

Kara Landau: Ya, betul. Ia benar-benar mewujudkan perkongsian yang akan menjadi lama. Pelaburan yang anda harapkan akan membawa kepada pelaburan masa depan dalam pusingan seterusnya dan sebagainya.

Saya mengemukakan pelan perniagaan seperti yang saya lakukan dengan mana-mana firma modal teroka dan mengemukakan niat untuk menggunakan dana itu dan apabila saya menjangkakan perlu menaikkan lebih banyak dana, pada tahun depan atau dua. Dan menunjukkan kepada mereka garis masa pelan perniagaan supaya mereka dapat memahami apa yang saya akan menggunakan modal untuk.

Barb Stuckey: Adakah SnackFutures menawarkan anda sebarang akses kepada sumber? Dan kalau begitu apa?

Kara Landau: SnackFutures dan keseluruhan Mondelez International telah luar biasa. ia hampir seperti lanjutan kepada pasukan Makanan Uplift. Mereka pasti tidak menjalankan syarikat itu. Uplift Food masih merupakan entiti sendiri dan mereka adalah pelabur minoriti di syarikat pada masa ini.

Mereka sangat membantu dan perspektif R & D, apabila saya memerlukan sokongan dengan pembungkusan bekalan seseorang dari pasukan pembungkus mereka akan datang di telefon dengan saya dengan pembekal luar dan bertanya soalan yang saya tidak akan bertanya. Apabila saya perlu melakukan ujian pada hayat rak produk baru, mereka melakukan ujian nutrien. Mereka juga membantu elemen yang berada di luar apa yang telah dipersetujui.

Barb Stuckey: Jika SnackFutures membuat pengenalan hangat kepada peruncit, adakah mereka hanya memperkenalkan anda melalui e-mel, dan membiarkan anda mengambilnya dari sana, atau akan mereka pergi dengan anda pada panggilan jualan? Adakah mereka akan membantu anda dengan dek pembentangan jualan?

Kara Landau: Tidak, Uplift Food bukan salah satu daripada jenama mereka, jadi kami tidak akan diperlakukan seperti yang dilakukan oleh Oreos. Walau bagaimanapun, mereka benar-benar menjaga kami kerana ia berminat untuk melihat Uplift Food berjaya.

Barb Stuckey: Bolehkah anda membezakan hubungan jenis Mondelez dengan Food-X dan apa maksudnya dari segi program, sumber?

Kara Landau: Makanan-X lebih tertumpu pada awal, tahap awal dan membuat kami bersedia untuk beralih kepada pelabur berbanding dengan membantu saya secara beroperasi. Mereka mengajar saya bagaimana untuk pergi dan pergi meningkatkan modal, bagaimana untuk melangkah, bagaimana untuk membentangkan dek anda.

Pasukan Mondelez berada di sana sebagai pakar dalam kategori ini. Jadi, bersama-sama, mereka sebenarnya memberikan banyak pengetahuan dan nilai.

Barb Stuckey: Makanan-X adalah lebih daripada kelas gaya kohort?

Kara Landau: Ya, betul. Terdapat lapan pasukan lain. Tiga syarikat CPG. Dalam kohort saya ada syarikat minuman serta syarikat berasaskan tumbuhan.

Barb Stuckey: Menarik. Mereka tidak berdaya saing khusus?

Kara Landau: Walaupun ketiga-tiga mereka berada di ruang makan, tidak ada peluang untuk berada di antara satu sama lain. Mereka menjaga anda sebagai sebahagian daripada keluarga walaupun selepas anda selesai. Saya bekerja dari ruang pejabat dengan alumni Food-X yang lain. Maka itu bermakna hubungan sedang berjalan dan anda boleh memikirkan idea-idea dari pasukan pengurusan yang datang dari dana modal teroka dan pengasas lain. Ia adalah ekosistem yang sangat baik yang dibangunkan.

Barb Stuckey: Anda menyewa ruang pejabat anda dari Food-X?

Kara Landau: Tidak, mereka sebenarnya memberikannya kepada kami. Mereka memberikannya kepada alumni.

Barb Stuckey: Apa yang paling mengejutkan anda tentang program Food-X?

Kara Landau: Program ini berjalan lancar dan mungkin saya sudah tahu bahawa tetapi ia merasakan ia hanya sekejap mata dan anda bekerja begitu banyak dan ia penuh selama tiga bulan. Kemudian anda berada di sana di atas panggung untuk 300 pelabur dan anda tidak boleh benar-benar percaya sejauh mana syarikat anda telah datang dalam menghadapi tiga bulan. Saya mendapati ia menjadi kejutan, apa yang anda mampu apabila anda memikirkannya.

Barb Stuckey: Dengan program Food-X, apakah impak terbesar kepada perniagaan anda?

Kara Landau: 100% adalah pengenalan kepada Mondelez. Dan itu benar-benar membawa syarikat saya ke peringkat seterusnya. Dan saya tidak percaya akan terjadi jika saya tidak pernah menjadi sebahagian daripada pemecut pertama (Food-X) yang pertama.

Barb Stuckey: Jadi hampir seperti anda pergi ke sekolah menengah di Food-X dan anda pergi ke universiti di Mondelez.

Kara Landau: Betul.

Barb Stuckey: Anda menyebut bahawa hubungan Mondelez menawarkan sumber R & D. Adakah perkara-perkara yang jelas dan dipotong dan kering seperti, "anda boleh menggunakan sumber R & D kami?"

Kara Landau: Ya, saya hanya mempunyai perkara yang positif untuk dikongsi. Saya mempunyai pengalaman di mana saya memerlukan penyelidikan pengguna semasa bekerja melalui pelancaran produk baru. Saya mahu membuat tuntutan pembungkusan dan apa yang akan memberi kesan kepada pengguna saya. Saya ingin tahu rasa mana yang hendak dipilih dan tambahan yang menambah rasa itu. Dan saya memikirkan beberapa jenis yang berbeza dan jadi mereka mempunyai akses kepada alat penyelidikan pengguna bahawa permulaan kecil yang kecil tidak dapat mencari.

Barb Stuckey: Jadi terdengar seperti matlamat utama anda mungkin diperoleh sepenuhnya oleh Mondelez. Adakah anda melihat bahawa sebagai matlamat jangka panjang?

Kara Landau: Saya ingin produk Uplift Food tersedia di seluruh dunia. Saya ingin pergi ke mana-mana lapangan terbang dan untuk orang-orang di seluruh dunia mempunyai akses kepada makanan ringan prebiotik usus. Jika itu boleh menjadi sebahagian daripada Mondelez International, masa akan memberitahu tetapi dalam fikiran saya matlamat untuk Uplift Food adalah untuk berkembang menjadi syarikat yang saya percaya dapat, dan mempunyai pengaruh yang dapat.

Barb Stuckey: Jadi bolehkah anda bercakap sedikit tentang apa yang akan datang untuk Uplift?

Kara Landau: Yeah. Uplift Food akan melancarkan pelbagai biskut kesihatan usus di Ekspo Timur yang akan dilancarkan pada bulan September, jadi kami akan melancarkan peruncit di sana. Kami akan dapat membebaskannya kepada pengguna terus melalui laman web kami tidak lama selepas itu dan kemudian merancang untuk melancarkan runcit pada tahun 2020. Mereka dipanggil Gut Happy Cookies. Dan setiap cookie mempunyai wajah smiley di depan.

Barb Stuckey: Nah nasihat macam apa yang akan anda berikan untuk memulakan program dua program yang berbeza, anda adalah sebahagian daripada program Food-X dan Mondelez SnackFutures. Apa nasihat anda untuk sebuah syarikat yang baru sahaja turun?

Kara Landau: Jika seorang pengasas boleh meluangkan masa untuk benar-benar mengerjakan bagaimana mereka akan membezakan diri dan menjalani misi mereka, maka itu akan menjadi lebih mudah bagi mereka untuk membentangkan peluang tersebut kepada multinasional atau inkubator.

Barb Stuckey: Giliran awak. Apa lagi yang anda mahu menggunakan ciri ini di Forbes untuk memberitahu dunia?

Kara Landau: Pengusaha dalam saya ingin memberitahu orang jika anda mempunyai idea, percaya kepada diri sendiri. Jika anda tidak percaya kepada diri sendiri, anda tidak boleh mengharapkan orang lain untuk mempercayai anda. Jadi saya benar-benar berfikir bahawa ia bermula dalam.