Membuka kunci Rahsia Evolusi<div _ngcontent-c15 = "" innerhtml = "

Adakah kita lebih dekat untuk membuka kunci rahsia evolusi dan mungkin kepupusan?

Pengenalan

Kemungkinan merangka dan merumuskan keunikan alam telah membuktikan mustahil untuk dicapai secara saintifik setakat ini. Alasan di sebalik itu adalah sukar untuk menyambung dan menggabungkan biologi dengan fizik. Walau bagaimanapun, dengan kesedaran yang baru diketahui bahawa biologi akhirnya dapat dikesan dengan asalnya dengan hanya mengurangkan biologi evolusi kepada penanda sel sel, peranan fizik dalam biologi akhirnya meruntuhkan halangan kepada evolusi sains.

Pemahaman yang muncul tentang pengurangan biologi ke rangkaian selular secara unik memperoleh cengkaman pada peranan mekanik kuantum dan membantu kita meneroka masa depan biologi kuantum. Tambahan pula, ia membolehkan kita secara empirik merumuskan asas keagungan alam untuk kali pertama. Selain itu, apabila kita meneroka kontinum kosmologi dari Fizik ke Kesedaran, menerapkan teori kategori kepada biologi evolusi mungkin akan membantu kita merangka dan merumuskan impak evolusi teknologi baru muncul, dan seterusnya membantu kita memahami bagaimana manusia, mesin, perkara, sifat ibu, dan alam semesta semuanya bersambung.

Mengakui realiti baru ini, Kumpulan Risiko telah memulakan perbincangan yang amat diperlukan pada Singularity Nature dengan Prof. (Dr.) John S. Torday, M.D. dari UCLA yang berpangkalan di Amerika Syarikat pada Rundingan Risiko.

Pendedahan: Saya adalah Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Risiko LLC.

Kumpulan Risiko membincangkan Kepelbagaian Alam dengan Prof. (Dr.) John S. Torday, MD, Physiologist Pembangunan dari UCLA dan Pengarang Biologi Evolusi, Komunikasi Sel-Sel dan Penyakit Kompleks yang berpusat di Amerika Syarikat, dengan minat yang mendalam dalam bagaimana dan mengapa fisiologi telah berkembang.

Kontinum kosmologi

The Kontinum Kosmologi Dari Fizik ke Kesedaran menyatakan bahawa "The Big Bang of Singularity" menimbulkan kedua-dua ruang fizikal dan biologi. Fizik kuantum dan biologi kuantum seterusnya menjelaskan bahawa pengurangan biologi perkembangan kepada komunikasi sel-sel rujukan diri menawarkan kita pintu masuk untuk memahami beberapa mekanisme asas fisiologi.

Di dalam kertas itu, Kepelbagaian Alam, Prof. (Dr.) John S. Torday menerangkan kesulitan dalam kemungkinan merumuskan keunikan alam semula jadi sehingga kini. Memandangkan ia dipercayai bahawa kosmos yang dihasilkan daripada letupan besar-besaran 'Singularity' yang menimbulkan alam fizikal, ruang fizikal seolah-olah memberikan substrat untuk biologi. Sekarang kerana kedua-dua domain fizikal dan biologi dipercayai mini-singulariti yang ditulis oleh Big Bang, tidak penting untuk memahami sama ada terdapat laluan yang sah untuk pembangunan evolusi kuantum melalui interaksi sel sel? Ini amat relevan apabila saintis mungkin menemui bintang yang mungkin lebih tua daripada alam semesta itu sendiri. Itu membawa kita kepada satu persoalan yang penting: bagaimanakah penemuan ini memberi impak kepada pemahaman semasa sains kita? Adakah teori Big Bang dapat bertahan?

Dengan syarat bahawa teori Big Bang memang betul, ini secara asasnya mengubah pandangan kita tentang bukan sahaja evolusi tetapi juga bagaimana perubahan alam sekitar dalam ekosistem manusia ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang (CAGS) memainkan peranan dalam proses biologi evolusi. Ini lebih penting daripada yang kita alami melalui tsunami teknologi yang cepat berubah CAGS.

Selama bertahun-tahun, kita telah bersandar pada teori mutasi gen sebagai penyebab evolusi, dan biologi sel tidak pernah dianggap sebagai asas teori evolusi. Kerana tumpuan sentiasa ada pada mutasi genetik rawak, epigenetik mekanisme jarang ditimbang. Walau bagaimanapun, menurut Torday dan Rehan, mekanisme epigenetik yang berbangkit dan beranimasi kini telah disahkan. Selain itu, mereka didasarkan pada kesan pemilihan dalaman yang menyebabkan tekanan fisiologi.

Apabila perubahan evolusi secara langsung dilampirkan kepada perubahan geofizik kronologi yang telah didokumentasikan dalam persekitaran, adalah penting untuk menilai semula proses selular dalaman dan luaran yang terlibat dalam evolusi memandangkan sains ekosistem manusia dan proses saling berkaitan hari ini. Tidak perlu dikatakan, pengurangan evolusi vertebrata ke tahap molekul selular menawarkan peluang yang amat diperlukan untuk mengaitkan biologi secara sistematik dengan persekitaran fizikal. & Nbsp;

Proses Kuantum

Ia didokumentasikan dengan baik bahawa kehidupan di bumi bergantung kepada proses kuantum sejak awal permulaan. Semua sistem hidup terdiri daripada molekul, dan pada asasnya semua zarah ditakrifkan oleh mekanik kuantum. Kuantum biologi prinsip koheren dan penentangan telah dinyatakan sebagai kaedah operasi saraf sebenar bakteria yang banyak. Penggabungan mekanik kuantum yang berterusan antara ruang fizikal dan biologi menghilangkan ketimpangan rongga antara pencetus evolusi muktamad, mengurangkan keseluruhan proses evolusi hingga satu kontinum. Juga, ia memberi kita peluang untuk memahami mekanisme molekul selular yang mendasarinya. Sejak semua biologi adalah mekanik kuantum, ini akan membantu kita memahami kebergantungan pada kemungkinan superposisi dalam sistem kuantum di mana masa adalah pembolehubah yang bergantung. Teori kuantum boleh menyumbang kepada pemahaman saintifik mengenai sistem hidup.

Biologi Evolusi

Sistem biologi selalu menukar tenaga dan perkara dari persekitaran mereka. Menurut Torday et al., permulaan hidup di Bumi dianggap telah diasingkan oleh lipid yang direndam di lautan primordial, secara spontan membentuk micelles, sebagai sel prototip yang membezakan dalaman dari persekitaran luaran.

Unit berfungsi biologi yang paling kecil ialah sel. Oleh kerana hidup bergantung kepada maklumat yang disampaikan antara sel dan persekitarannya (baik luaran dan dalaman), atau di antara sel, ada keperluan untuk memahami biologi kuantum dari perspektif evolusi. Oleh kerana kesan kuantum pada biologi sel kini diakui dengan baik, adalah penting untuk memahami kesan evolusi yang akan disebabkan oleh teknologi baru dan peningkatan pendedahan kepada spektrum elektromagnetik buatan manusia.

Komunikasi selular adalah fenomena yang tersebar luas dalam alam semula jadi. Apabila sel itu dilihat sebagai asal pembinaan khusus, menginternet persekitaran luaran, biologi yang berinteraksi dengan persekitaran luaran yang sentiasa berubah perlu difahami lebih jauh dari perspektif evolusi. Seperti yang dilihat, sumber komunikasi sel, maklumat, sama ada berubah, dikompromi, atau dimanipulasi kerana persekitaran luaran yang sentiasa berubah. Ia adalah keadaan yang beragam yang membangkitkan evolusi, terus berusaha untuk menyelesaikan masalah luar yang dibentangkan ke sel hidup yang terbiasa dengan keadaan samar-samarnya.

Impak Teknologi pada Evolusi Manusia

Sekarang, jika kita mengurangkan sejarah perkembangan dan filogenetik organisma kepada penyebut biasa molekul selular terhadap teknologi baru muncul dan latarbelakang alam sekitar global, hubungan kausal untuk perubahan biologi evolusi akhirnya dapat difahami. Terdapat keperluan untuk mempunyai kajian berstruktur untuk memahami bagaimana teknologi baru muncul seperti 5G, debu pintar, pengeditan gen, dan banyak lagi membentuk semula ekosistem manusia dan bagaimana pula, akan membentuk semula persekitaran luar sel dan memandu biologi evolusi lagi.

Fakta diketahui bahawa toksin alam sekitar memainkan peranan dalam perkembangan banyak penyakit manusia. Selain itu, banyak perubahan kesihatan yang dilihat adalah transgenerational. Apabila ejen epigenetik boleh menyebabkan perubahan kimia dalam DNA (transkripsi, metilasi, ribosilasi, ubiquitination, dan banyak lagi), ia mengandaikan tanda yang sama dalam sperma-sel sperma dan telur. Oleh itu, apa yang kita lakukan pada hari ini, secara sedar atau tidak sedar, kepada ekosistem manusia di ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang akan mempengaruhi biologi sel kami, dan kesannya akan dipindahkan dari satu generasi ke seterusnya. Ini membawa kita kepada satu persoalan penting: bagaimana debu pintar dan spektrum elektromagnetik buatan manusia memberi impak kepada kehidupan manusia di peringkat selular?

Menerapkan Teori Kategori Kepada Keperibadian Alam

Adalah penting untuk merumuskan impak teknologi baru kepada biologi evolusi menggunakan alat matematik relasional seperti teori kategori. Adakah mungkin untuk menerapkan teori kategori sebagai teori model formal untuk memahami aplikasi isyarat sel dan memahami corak evolusi atau kepupusan? Adakah mungkin untuk mengkaji kesan spektrum elektromagnetik buatan manusia (5G dan lain-lain) mengenai kehidupan manusia dan evolusi? Adakah mungkin untuk mengkaji kesan teknologi baru seperti habuk pintar dan lebih banyak lagi dari perspektif evolusi? Ini adalah semua soalan kritikal.

Teori kategori telah digunakan sebagai alat pemodelan sejagat untuk menyelesaikan masalah kompleks dalam fizik, kejuruteraan, dan banyak lagi. Sudah tiba masanya kita memohonnya kepada biologi evolusi untuk terus memahami proses evolusi yang kompleks seperti pemahaman keseluruhan sistem tingkah laku organisma untuk memahami apa yang mentakrifkan perkembangan ciri-ciri. Nampaknya kita lebih dekat untuk membuka kunci rahsia evolusi dan, mungkin, kepupusan.

Apa selepas ini?

Dunia kuantum adalah ekosistem yang saling berkaitan dan saling bergantung secara radikal, di mana setiap unit, dari zarah asas ke galaksi, manusia, mesin, perkara, dan sifat ibu berkembang seperti organisma hidup.

Melihat biologi evolusi (bermula dengan unicell) melalui lensa fisiologi boleh difahami dengan lebih lanjut secara logik menggunakan teori kategori. Dengan memahami bagaimana perubahan berlaku di peringkat selular disebabkan oleh persekitaran luaran, kita dapat menyedari dengan lebih baik bagaimana kita akan berkembang menjadi skema alam yang lebih besar apabila teknologi mengubah ekosistem manusia di ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang (CAGS).

TIDAK AKAN MISS APA DR. PANDYA PANDYA

Sertai di sini untuk kemas kini yang kerap.

">

Adakah kita lebih dekat untuk membuka kunci rahsia evolusi dan mungkin kepupusan?

Pengenalan

Kemungkinan merangka dan merumuskan keunikan alam telah membuktikan mustahil untuk dicapai secara saintifik setakat ini. Alasan di sebalik itu adalah sukar untuk menyambung dan menggabungkan biologi dengan fizik. Walau bagaimanapun, dengan kesedaran yang baru diketahui bahawa biologi akhirnya dapat dikesan dengan asalnya dengan hanya mengurangkan biologi evolusi kepada penanda sel sel, peranan fizik dalam biologi akhirnya meruntuhkan halangan kepada evolusi sains.

Pemahaman yang muncul tentang pengurangan biologi ke rangkaian selular secara unik memperoleh cengkaman pada peranan mekanik kuantum dan membantu kita meneroka masa depan biologi kuantum. Tambahan pula, ia membolehkan kita secara empirik merumuskan asas keagungan alam untuk kali pertama. Selain itu, apabila kita meneroka kontinum kosmologi dari Fizik ke Kesedaran, menerapkan teori kategori kepada biologi evolusi mungkin akan membantu kita merangka dan merumuskan impak evolusi teknologi baru muncul, dan seterusnya membantu kita memahami bagaimana manusia, mesin, perkara, sifat ibu, dan alam semesta semuanya bersambung.

Mengakui realiti baru muncul ini, Kumpulan Risiko telah memulakan perbincangan yang amat diperlukan mengenai Singularity Nature dengan Prof. (Dr.) John S. Torday, M.D. dari UCLA yang berpangkalan di Amerika Syarikat mengenai Risk Roundup.

Pendedahan: Saya adalah Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Risiko LLC.

Kumpulan Risiko membincangkan Kepelbagaian Alam dengan Prof. (Dr.) John S. Torday, MD, Physiologist Pembangunan dari UCLA dan Pengarang Biologi Evolusi, Komunikasi Sel-Sel dan Penyakit Kompleks yang berpusat di Amerika Syarikat, dengan minat yang mendalam dalam bagaimana dan mengapa fisiologi telah berkembang.

Kontinum kosmologi

The Continuum Cosmology From Physics to Consciousness menyatakan bahawa "The Big Bang of Singularity" menimbulkan kedua-dua ruang fizikal dan biologi. Fizik kuantum dan biologi kuantum seterusnya menjelaskan bahawa pengurangan biologi perkembangan kepada komunikasi sel-sel rujukan diri menawarkan kita pintu masuk untuk memahami beberapa mekanisme asas fisiologi.

Di dalam makalah, Singularity of Nature, Prof. (Dr.) John S. Torday menerangkan kesulitan dalam kemungkinan merumuskan keunikan alam semesta hingga kini. Memandangkan ia dipercayai bahawa kosmos yang dihasilkan daripada letupan besar-besaran 'Singularity' yang menimbulkan alam fizikal, ruang fizikal seolah-olah memberikan substrat untuk biologi. Sekarang kerana kedua-dua domain fizikal dan biologi dipercayai mini-singulariti yang ditulis oleh Big Bang, tidak penting untuk memahami sama ada terdapat laluan yang sah untuk pembangunan evolusi kuantum melalui interaksi sel sel? Ini amat relevan apabila saintis mungkin telah menemui bintang yang mungkin lebih tua daripada alam semesta itu sendiri. Ini membawa kita kepada satu persoalan yang penting: bagaimana penemuan ini akan mempengaruhi pemahaman kita sains sekarang? Adakah teori Big Bang bertahan?

Dengan syarat bahawa teori Big Bang memang betul, ini secara asasnya mengubah pandangan kita tentang bukan sahaja evolusi tetapi juga bagaimana perubahan alam sekitar dalam ekosistem manusia ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang (CAGS) memainkan peranan dalam proses biologi evolusi. Ini lebih penting daripada yang kita alami melalui tsunami teknologi yang cepat berubah CAGS.

Selama bertahun-tahun, kita telah bersandar pada teori mutasi gen sebagai penyebab evolusi, dan biologi sel tidak pernah dianggap sebagai asas teori evolusi. Kerana tumpuan sentiasa pada mutasi genetik rawak, mekanisme epigenetik jarang ditimbang. Walau bagaimanapun, menurut Torday dan Rehan, mekanisme epigenetik yang konsekuensikan dan saksama telah disahkan. Selain itu, mereka didasarkan pada kesan pemilihan dalaman yang menyebabkan tekanan fisiologi.

Apabila perubahan evolusi secara langsung dilampirkan kepada perubahan geofizik kronologi yang telah didokumentasikan dalam persekitaran, adalah penting untuk menilai semula proses selular dalaman dan luaran yang terlibat dalam evolusi memandangkan sains ekosistem manusia dan proses saling berkaitan hari ini. Tidak perlu dikatakan, pengurangan evolusi vertebrata ke tahap molekul selular menawarkan peluang yang amat diperlukan untuk mengaitkan biologi secara sistematik dengan persekitaran fizikal.

Proses Kuantum

Ia didokumentasikan dengan baik bahawa kehidupan di bumi bergantung kepada proses kuantum sejak permulaan yang terawal. Semua sistem hidup terdiri daripada molekul, dan pada asasnya semua zarah ditakrifkan oleh mekanik kuantum. Prinsip koheren dan entanglement biologi kuantum telah diturunkan sebagai cara operasi saraf sebenar bakteria. Penggabungan mekanik kuantum yang berterusan antara ruang fizikal dan biologi menghilangkan ketimpangan rongga antara pencetus evolusi muktamad, mengurangkan keseluruhan proses evolusi hingga satu kontinum. Juga, ia memberi kita peluang untuk memahami mekanisme molekul selular yang mendasarinya. Oleh kerana semua biologi adalah mekanik kuantum, ini akan membantu kita memahami kebergantungan pada kemungkinan superposisi dalam sistem kuantum di mana masa adalah pemboleh ubah bergantung. Teori kuantum boleh menyumbang kepada pemahaman saintifik mengenai sistem hidup.

Biologi Evolusi

Sistem biologi selalu menukar tenaga dan perkara dari persekitaran mereka. Menurut Torday et al., Permulaan kehidupan di Bumi dianggap telah diasingkan oleh lipid yang direndam di lautan primordial, secara spontan membentuk micelles, sebagai sel prototip yang membezakan dalaman dari persekitaran luaran.

Unit berfungsi biologi yang paling kecil ialah sel. Oleh kerana hidup bergantung kepada maklumat yang disampaikan antara sel dan persekitarannya (baik luaran dan dalaman), atau di antara sel, ada keperluan untuk memahami biologi kuantum dari perspektif evolusi. Oleh kerana kesan kuantum pada biologi sel kini diakui dengan baik, adalah penting untuk memahami kesan evolusi yang akan disebabkan oleh teknologi baru dan peningkatan pendedahan kepada spektrum elektromagnetik buatan manusia.

Komunikasi selular adalah fenomena yang tersebar luas dalam alam semula jadi. Apabila sel itu dilihat sebagai asal pembinaan khusus, menginternet persekitaran luaran, biologi yang berinteraksi dengan persekitaran luaran yang sentiasa berubah perlu difahami lebih jauh dari perspektif evolusi. Seperti yang dilihat, sumber komunikasi sel, maklumat, sama ada berubah, dikompromi, atau dimanipulasi kerana persekitaran luaran yang sentiasa berubah. Ia adalah keadaan yang beragam yang membangkitkan evolusi, terus berusaha untuk menyelesaikan masalah luar yang dibentangkan ke sel hidup yang terbiasa dengan keadaan samar-samarnya.

Impak Teknologi pada Evolusi Manusia

Sekarang, jika kita mengurangkan sejarah perkembangan dan filogenetik organisma kepada penyebut biasa molekul selular terhadap teknologi baru muncul dan latarbelakang alam sekitar global, hubungan kausal untuk perubahan biologi evolusi akhirnya dapat difahami. Terdapat keperluan untuk mempunyai kajian berstruktur untuk memahami bagaimana teknologi baru muncul seperti 5G, debu pintar, pengeditan gen, dan banyak lagi membentuk semula ekosistem manusia dan bagaimana pula, akan membentuk semula persekitaran luar sel dan memandu biologi evolusi lagi.

Fakta diketahui bahawa toksin alam sekitar memainkan peranan dalam perkembangan banyak penyakit manusia. Selain itu, banyak perubahan kesihatan yang dilihat adalah transgenerational. Apabila ejen epigenetik boleh menyebabkan perubahan kimia dalam DNA (transkripsi, metilasi, ribosilasi, ubiquitination, dan banyak lagi), ia mengandaikan tanda yang sama dalam sperma-sel sperma dan telur. Oleh itu, apa yang kita lakukan pada hari ini, secara sedar atau tidak sedar, kepada ekosistem manusia di ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang akan mempengaruhi biologi sel kami, dan kesannya akan dipindahkan dari satu generasi ke seterusnya. Ini membawa kita kepada satu persoalan penting: bagaimana debu pintar dan spektrum elektromagnetik buatan manusia memberi impak kepada kehidupan manusia di peringkat selular?

Menerapkan Teori Kategori Kepada Keperibadian Alam

Adalah penting untuk merumuskan impak teknologi baru kepada biologi evolusi menggunakan alat matematik relasional seperti teori kategori. Adakah mungkin untuk menerapkan teori kategori sebagai teori model formal untuk memahami aplikasi isyarat sel dan memahami corak evolusi atau kepupusan? Adakah mungkin untuk mengkaji kesan spektrum elektromagnetik buatan manusia (5G dan lain-lain) mengenai kehidupan manusia dan evolusi? Adakah mungkin untuk mengkaji kesan teknologi baru seperti habuk pintar dan lebih banyak lagi dari perspektif evolusi? Ini adalah semua soalan kritikal.

Teori kategori telah digunakan sebagai alat pemodelan sejagat untuk menyelesaikan masalah kompleks dalam fizik, kejuruteraan, dan banyak lagi. Sudah tiba masanya kita memohonnya kepada biologi evolusi untuk terus memahami proses evolusi yang kompleks seperti pemahaman keseluruhan sistem tingkah laku organisma untuk memahami apa yang mentakrifkan perkembangan ciri-ciri. Nampaknya kita lebih dekat untuk membuka kunci rahsia evolusi dan, mungkin, kepupusan.

Apa selepas ini?

Dunia kuantum adalah ekosistem yang saling berkaitan dan saling bergantung secara radikal, di mana setiap unit, dari zarah asas ke galaksi, manusia, mesin, perkara, dan sifat ibu berkembang seperti organisma hidup.

Melihat biologi evolusi (bermula dengan unicell) melalui lensa fisiologi boleh difahami dengan lebih lanjut secara logik menggunakan teori kategori. Dengan memahami bagaimana perubahan berlaku di peringkat selular disebabkan oleh persekitaran luaran, kita dapat menyedari dengan lebih baik bagaimana kita akan berkembang menjadi skema alam yang lebih besar apabila teknologi mengubah ekosistem manusia di ruang siber, aquaspace, geospace, dan ruang (CAGS).

TIDAK AKAN MISS APA DR. PANDYA PANDYA

Sertai di sini untuk kemas kini tetap.