Memandu Pemasaran, Analitis, Produktiviti dan Keselamatan<div _ngcontent-c15 = "" innerhtml = "

Getty

Semasa kami terus bergerak ke hadapan dalam transformasi digital, semakin banyak syarikat sedang menemui janji automasi proses robot (RPA). Singkatnya, RPA membolehkan syarikat-syarikat untuk mendapatkan kecekapan dan (mudah-mudahan) menjimatkan wang dengan mengautomasikan tugasan rutin. RPA adalah apa yang saya panggil buah kecerdasan buatan rendah. Ia ditadbir oleh input berstruktur. Prosesnya adalah biasa dan berasaskan peraturan. Ia tidak memerlukan sistem integrasi yang mendalam, atau integrasi infrastruktur yang memerlukan AI lain yang lebih besar. Lebih baik lagi, ia membebaskan pekerja anda untuk bekerja pada projek bernilai tinggi, dan bukannya tugas harian yang berulang-ulang. Dan untuk itu, ia menjadi komoditi panas. Forrester berkata RPA akan menjadi $1.5 bilion perniagaan menjelang tahun 2020. Perbelanjaan ini memberi manfaat kepada vendor seperti UiPath, Automation Anywhere dan Blue Prism yang berada di barisan hadapan penawaran produk ini.

Tetapi daripada kes penggunaan "falsafah" lebih banyak untuk RPA, mari lihat bagaimana perniagaan & nbsp; menggunakan RPA di dunia nyata sekarang-Dan & nbsp; bagaimana organisasi anda juga boleh memberi manfaat.

Meningkatkan Operasi Pemasaran

Teknologi seperti AI dalam pemasaran bukan sesuatu yang baru, tetapi syarikat kini beralih kepada RPA untuk mempercepatkan proses di seluruh corong pemasaran dari generasi ke generasi ke pengalaman pelanggan. Pega, vendor lain dalam ruang RPA, menawarkan penyelesaian pemasaran penuh dari pengurus pengiklanan ke hab perjalanan pelanggan. Setiap penyelesaian membolehkan syarikat peluang untuk memperibadikan mesej untuk setiap pelanggan, meniup persaingan. & Nbsp; Memandangkan persepsi negatif kadang-kadang yang boleh diperoleh pengguna terhadap & nbsp; institusi perbankan, Perkhidmatan Kewangan PNC ingin memperbaiki pengalaman pelanggannya dan beralih kepada teknologi pemasaran Pega. Dengan data, analitik dan pandangan 360 darjah perjalanan pelanggan, PNC dapat meningkatkan pendapatan, meningkatkan pengalaman pelanggan, meningkatkan usaha pemasaran dalam talian dan meningkatkan kepuasan dan produktiviti pekerja.

Routing Emails – Saving Thousands Hours and Increase Productivity

Syarikat insurans, Kesetiaan Amerika, walaupun terdapat keengganan awal, telah menemui penjimatan masa yang luar biasa menggunakan penyelesaian RPA dari UiPath. Bermain dengan mudah menggunakan slogan projek "Drop the Drudgery" membantu pekerja menyedari bahawa mereka boleh menggunakan RPA untuk melakukan tugas yang mereka mungkin tidak mahu melakukan apa-apa pun. Mereka dengan cepat mengautomasikan beberapa tugas yang dihadapi pelanggan untuk meningkatkan perniagaan dan tidak berhenti di situ. Mereka mencari cara untuk mengendalikan salah satu masa terbesar mereka menyebalkan – mengklasifikasikan dan mengarahkan e-mel pelanggan masuk.

Pekerja terpaksa membaca setiap e-mel, tagkannya dan jalankan semula ke saluran yang betul, tetapi dengan menggunakan RPA dan pembelajaran mesin, ia dapat menurunkan kelajuan pemprosesan dari 45 jam ke 3 detik pemikiran fikiran. Sekali lagi, nilai itu bukan sekadar menjimatkan masa. Itulah yang dilakukan oleh pekerja anda dalam baki 44 jam dan 57 saat yang akan menjadikan American Fidelity berjaya. Tetapi kuasa RPA dalam mewujudkan masa itu tidak boleh dipandang remeh. Ini adalah contoh hebat bagaimana perniagaan menggunakan RPA.

Pemprosesan Tuntutan – Meningkatkan Kapasiti

Produk Penjaga Selamat, sebuah syarikat insurans berasaskan Amerika Utara, mengautomasikan proses penyerahan tuntutan yang mengurangkan bilangan pekerja tunggal yang terpaksa mengendalikan tuntutan. Masa yang diperlukan untuk memproses tuntutan dikurangkan sebanyak 75%. Produktiviti dan kapasiti keseluruhan pasukan untuk mengatasi tuntutan meningkat sebanyak 30% & nbsp; Menggunakan alatan dari UiPath, syarikat lain juga dapat mengurangkan masa pemprosesan tuntutannya oleh 50 peratus, sekali lagi mewujudkan lebar jalur yang lebih besar untuk pekerja untuk lebih berkhidmat kepada pelanggan mereka.

Pengesanan Penipuan Runcit & nbsp;

Kami menerima semua mesej daripada syarikat kad kredit kami yang memberi amaran kepada kami apabila ada sesuatu yang mungkin atau mungkin "tidak aktif" dengan aktiviti runcit kami. Bayangkan betapa sukarnya bagi manusia untuk menjejaki berjuta-juta transaksi yang berlaku dalam talian dalam masa nyata. Sekali lagi menggunakan teknologi dari UiPath, sebuah bank pelaburan global yang terkemuka dapat mengurangkan jumlah masa yang dibelanjakan untuk tuntutan penipuan dari 45 minit hingga 20 minit dan menghapuskan interaksi manusia sepenuhnya.

Pengesahan Data – Lebih Cepat dan Lebih Produktif

Ingat: nilai yang diperoleh daripada RPA bukan hanya monetari. Ia juga boleh didapati dalam bentuk kepuasan pelanggan kerana peningkatan ketepatan (mengurangkan kesilapan manusia) dan kecekapan. Satu syarikat, Syarikat Insurans Auto Negeri, telah mengautomasikan 47 tugas dengan bot mengesahkan data yang dipindahkan daripada aplikasi yang berbeza. Bot-bot telah menyelamatkan lebih daripada 53,000 jam kakitangan sejak syarikat itu mula bekerja dengan UiPath dua tahun yang lalu.

Pemprosesan Pembayaran

Sekali lagi menggunakan teknologi RPA dari Pega, yang Jabatan Pertanian A.S. dapat mengurangkan proses pembayarannya dari bulan ke hari menggunakan alat pengurusan hibah. Organisasi ini mengagihkan lebih daripada $ 600 bilion dalam geran dan perjanjian setiap tahun. Pada masa lalu, sistem yang berbeza membawa kepingan bersama membuat pemprosesan pembayaran cepat sukar.

Pemindahan Data

Syarikat penjagaan kesihatan menghabiskan banyak masa dan sumber untuk mendigitalkan rekod pesakit mereka. The Pusat Perubatan Keluarga di Hart County, Kentucky mempunyai lebih daripada 30 tahun rekod untuk mendigitalkan yang akan mengambil pekerja ribuan jam. Daripada melakukannya dengan tangan, pusat perubatan beralih ke Automation Anywhere dan robot perisian mereka untuk melakukan kerja untuk pekerja. 30 tahun data telah dipindahkan lebih dalam 24 jam dengan kehilangan atau kesilapan data sifar. Ini adalah satu contoh banyak yang menunjukkan berapa banyak masa dan tenaga boleh diselamatkan.

Mereka yang telah menerima pakai RPA awal telah menunjukkan hasil positif secara keseluruhan. Satu kajian menunjukkan bahawa mereka melihat pulangan pelaburan yang positif 18 bulan penggunaan. Malah, separuh daripada syarikat yang menggunakan RPA mengatakan mereka melihat pulangan positif dalam tempoh masa itu, dengan separuh lagi memecahkan walaupun.

Firman Akhir mengenai RPA

Kaveat cepat sebelum saya mengakui RPA sebagai penyelamat untuk memacu syarikat anda ke hadapan. Seperti mana-mana teknologi baru, RPA boleh menjadi sukar dilaksanakan. Satu laporan dari Deloitte menunjukkan bahawa hanya 3 peratus daripada syarikat telah dapat menilai RPA kepada lebih dari 50 bot pada satu masa. Dalam sesetengah keadaan, bot mungkin membawa kepada waktu yang disimpan, tetapi tidak menyimpan wang. Ia semua bergantung pada bagaimana anda menggunakan bot dan masa yang anda simpan dari mereka.

Tiada teknologi tunggal yang akan memastikan perniagaan anda terus hidup jika anda juga tidak mempunyai budaya dan memberi tumpuan kepada pengalaman pelanggan yang memacu perniagaan hari ini. Kedua, oleh sifatnya, RPA adalah terhad. Itu tugas khusus. Ia tidak direka untuk bertindak balas dengan baik, katakan, perubahan mendadak dalam input data. Ia tidak tangkas. Dan untuk sebab itu, anda perlu meletakkan jangkaan anda ke dalam perspektif. & Nbsp; Peserta pasaran baru seperti Clear Software mengarahkan perbualan ke arah IPA (tidak, bukan bir), tetapi satu akronim untuk Automasi Proses Pintar (atau variasi yang serupa), yang bercakap kepada kuasa manusia dan mesin yang bekerja bersama-sama, bukannya hanya menggunakan lebih mudah Penyelesaian RPA.

Jadi semua dalam semua, bukti dan kes penggunaan di luar sana dan berkembang pada hari itu. RPA akan menjimatkan masa dan kemungkinan besar akan menjimatkan wang syarikat anda. Tetapi seperti kebanyakan inisiatif Transformasi Digital, penggunaannya hanya akan sekuat budaya keseluruhan syarikat anda. Dan bahagian itu, tidak dapat dielakkan, terpulang kepada anda.

">

Semasa kami terus bergerak ke hadapan dalam transformasi digital, semakin banyak syarikat sedang menemui janji automasi proses robot (RPA). Singkatnya, RPA membolehkan syarikat-syarikat untuk mendapatkan kecekapan dan (mudah-mudahan) menjimatkan wang dengan mengautomasikan tugasan rutin. RPA adalah apa yang saya panggil buah kecerdasan buatan rendah. Ia ditadbir oleh input berstruktur. Prosesnya adalah biasa dan berasaskan peraturan. Ia tidak memerlukan sistem integrasi yang mendalam, atau integrasi infrastruktur yang memerlukan AI lain yang lebih besar. Lebih baik lagi, ia membebaskan pekerja anda untuk bekerja pada projek bernilai tinggi, dan bukannya tugas harian yang berulang-ulang. Dan untuk itu, ia menjadi komoditi panas. Forrester berkata RPA akan menjadi perniagaan $ 1.5 bilion menjelang tahun 2020. Perbelanjaan ini merupakan keuntungan untuk vendor seperti UiPath, Automation Anywhere dan Blue Prism yang berada di barisan hadapan penawaran produk ini.

Tetapi daripada kes penggunaan "falsafah" lebih banyak untuk RPA, mari kita melihat bagaimana perniagaan menggunakan RPA di dunia nyata sekarangDan bagaimana organisasi anda juga boleh memberi manfaat.

Meningkatkan Operasi Pemasaran

Teknologi seperti AI dalam pemasaran bukan sesuatu yang baru, tetapi syarikat kini beralih kepada RPA untuk mempercepatkan proses di seluruh corong pemasaran dari generasi ke generasi ke pengalaman pelanggan. Pega, vendor lain dalam ruang RPA, menawarkan penyelesaian pemasaran penuh dari pengurus pengiklanan ke hab perjalanan pelanggan. Setiap penyelesaian membolehkan syarikat peluang untuk memperibadikan mesej untuk setiap pelanggan, meniup persaingan. Memandangkan persepsi negatif kadang-kadang yang boleh diperoleh pengguna ke institusi perbankan, PNC Financial Services ingin meningkatkan pengalaman pelanggannya dan beralih kepada teknologi pemasaran Pega. Dengan data, analitik dan pandangan 360 darjah perjalanan pelanggan, PNC dapat meningkatkan pendapatan, meningkatkan pengalaman pelanggan, meningkatkan usaha pemasaran dalam talian dan meningkatkan kepuasan dan produktiviti pekerja.

Routing Emails – Saving Thousands Hours and Increase Productivity

Syarikat insurans, American Fidelity, walaupun beberapa keengganan awal, telah menjumpai simpanan masa yang luar biasa menggunakan penyelesaian RPA dari UiPath. Bermain dengan mudah menggunakan slogan projek "Drop the Drudgery" membantu pekerja menyedari bahawa mereka boleh menggunakan RPA untuk melakukan tugas yang mereka mungkin tidak mahu melakukan apa-apa pun. Mereka dengan cepat mengautomasikan beberapa tugas yang dihadapi pelanggan untuk meningkatkan perniagaan dan tidak berhenti di situ. Mereka mencari cara untuk mengendalikan salah satu masa terbesar mereka menyebalkan – mengklasifikasikan dan mengarahkan e-mel pelanggan masuk.

Pekerja terpaksa membaca setiap e-mel, tagkannya dan jalankan semula ke saluran yang betul, tetapi dengan menggunakan RPA dan pembelajaran mesin, ia dapat menurunkan kelajuan pemprosesan dari 45 jam ke 3 detik pemikiran fikiran. Sekali lagi, nilai itu bukan sekadar menjimatkan masa. Itulah yang dilakukan oleh pekerja anda dalam baki 44 jam dan 57 saat yang akan menjadikan American Fidelity berjaya. Tetapi kuasa RPA dalam mewujudkan masa itu tidak boleh dipandang remeh. Ini adalah contoh hebat bagaimana perniagaan menggunakan RPA.

Pemprosesan Tuntutan – Meningkatkan Kapasiti

Produk Penjaga Selamat, sebuah syarikat insurans berasaskan Amerika Utara, mengutamakan proses penyerahan tuntutan yang mengurangkan bilangan pekerja yang terpaksa mengendalikan tuntutan. Masa yang diperlukan untuk memproses tuntutan dikurangkan sebanyak 75%. Produktiviti dan kapasiti keseluruhan pasukan untuk menangani tuntutan meningkat sebanyak 30% Menggunakan alat dari UiPath, syarikat lain juga dapat memotong masa pemprosesan tuntutannya sebanyak 50 peratus, sekali lagi mewujudkan jalur lebar yang lebih besar untuk pekerja untuk lebih berkhidmat kepada pelanggan mereka.

Pengesanan Fraud Runcit

Kami menerima semua mesej daripada syarikat kad kredit kami yang memberi amaran kepada kami apabila ada sesuatu yang mungkin atau mungkin "tidak aktif" dengan aktiviti runcit kami. Bayangkan betapa sukarnya bagi manusia untuk menjejaki berjuta-juta transaksi yang berlaku dalam talian dalam masa nyata. Sekali lagi menggunakan teknologi dari UiPath, sebuah bank pelaburan global yang terkemuka dapat mengurangkan jumlah masa yang dibelanjakan untuk tuntutan penipuan dari 45 minit hingga 20 minit dan menghapuskan interaksi manusia sepenuhnya.

Pengesahan Data – Lebih Cepat dan Lebih Produktif

Ingat: nilai yang diperoleh daripada RPA bukan hanya monetari. Ia juga boleh didapati dalam bentuk kepuasan pelanggan kerana peningkatan ketepatan (mengurangkan kesilapan manusia) dan kecekapan. Satu syarikat, Syarikat Insurans Auto Negara, telah mengautomasikan 47 tugas dengan bot mengesahkan data yang dipindahkan dari aplikasi yang berbeza. Bot-bot telah menyelamatkan lebih daripada 53,000 jam kakitangan sejak syarikat itu mula bekerja dengan UiPath dua tahun yang lalu.

Pemprosesan Pembayaran

Sekali lagi menggunakan teknologi RPA dari Pega, Jabatan Pertanian A.S. mampu mengurangkan proses pembayarannya dari bulan ke hari menggunakan alat pengurusan hibah. Organisasi ini mengagihkan lebih daripada $ 600 bilion dalam geran dan perjanjian setiap tahun. Pada masa lalu, sistem yang berbeza membawa kepingan bersama membuat pemprosesan pembayaran cepat sukar.

Pemindahan Data

Syarikat penjagaan kesihatan menghabiskan banyak masa dan sumber untuk mendigitalkan rekod pesakit mereka. Pusat Perubatan Keluarga Hart County, Kentucky mempunyai lebih dari 30 tahun rekod untuk mendigitalkan yang akan diambil ribuan jam pekerja. Daripada melakukannya dengan tangan, pusat perubatan beralih ke Automation Anywhere dan robot perisian mereka untuk melakukan kerja untuk pekerja. 30 tahun data telah dipindahkan lebih dalam 24 jam dengan kehilangan atau kesilapan data sifar. Ini adalah satu contoh banyak yang menunjukkan berapa banyak masa dan tenaga boleh diselamatkan.

Mereka yang telah menerima pakai RPA awal telah menunjukkan hasil positif secara keseluruhan. Satu kajian menunjukkan bahawa mereka melihat pulangan positif pelaburan dalam tempoh 18 bulan penggunaan. Malah, separuh daripada syarikat yang menggunakan RPA mengatakan mereka melihat pulangan positif dalam tempoh masa itu, dengan separuh lagi memecahkan walaupun.

Firman Akhir mengenai RPA

Kaveat cepat sebelum saya mengakui RPA sebagai penyelamat untuk memacu syarikat anda ke hadapan. Seperti mana-mana teknologi baru, RPA boleh menjadi sukar dilaksanakan. Laporan dari Deloitte menunjukkan bahawa hanya 3 peratus daripada syarikat telah dapat menilai RPA kepada lebih daripada 50 bot pada satu masa. Dalam sesetengah keadaan, bot mungkin membawa kepada waktu yang disimpan, tetapi tidak menyimpan wang. Ia semua bergantung pada bagaimana anda menggunakan bot dan masa yang anda simpan dari mereka.

Tiada teknologi tunggal yang akan memastikan perniagaan anda terus hidup jika anda juga tidak mempunyai budaya dan memberi tumpuan kepada pengalaman pelanggan yang memacu perniagaan hari ini. Kedua, oleh sifatnya, RPA adalah terhad. Itu tugas khusus. Ia tidak direka untuk bertindak balas dengan baik, katakan, perubahan mendadak dalam input data. Ia tidak tangkas. Dan atas sebab itu, anda perlu meletakkan harapan anda ke dalam perspektif. Peserta pasaran baru seperti Clear Software mengarahkan perbualan ke arah IPA (tidak, bukan bir), tetapi satu akronim untuk Automasi Proses Pintar (atau variasi yang serupa), yang bercakap kepada kuasa manusia dan mesin yang bekerja bersama-sama, bukannya hanya menggunakan lebih mudah Penyelesaian RPA.

Jadi semua dalam semua, bukti dan kes penggunaan di luar sana dan berkembang pada hari itu. RPA akan menjimatkan masa dan kemungkinan besar akan menjimatkan wang syarikat anda. Tetapi seperti kebanyakan inisiatif Transformasi Digital, penggunaannya hanya akan sekuat budaya keseluruhan syarikat anda. Dan bahagian itu, tidak dapat dielakkan, terpulang kepada anda.