Masalah Xbox One yang Paling Biasa, dan Bagaimana Betulkan MerekaPerjanjian bundle Xbox One S

Jadi, anda menghadapi masalah dengan Xbox One anda. Bukan sahaja ini merosakkan masa yang anda buat untuk permainan, tetapi juga – terima kasih kepada fungsi media pelbagai Xbox One – berpotensi mengetepikan seluruh pusat media anda. Anda kini mengalami kekecewaan menjatuhkan beratus-ratus dolar pada Xbox One yang tidak berfungsi.

Anda akan berfikir bahawa Microsoft akan menggunakan beberapa tahun terakhir untuk melicinkan kinks di Xbox One. Syarikat itu telah menetapkan banyak bug sejak pembebasan konsol pada tahun 2013, ya, tetapi banyak masalah pengguna yang telah mengalami telah berkembang bersama konsol. Ini tidak menggembirakan untuk Xbox One, Xbox One S, atau Xbox One X yang tidak berfungsi dengan baik. Untungnya, panduan kami meliputi masalah biasa yang berkaitan dengan konsol, bersama dengan beberapa penyelesaian.

Untuk maklumat khusus untuk Xbox One X, lihat panduan masalah kami untuk konsol itu.

Berhubung dengan Microsoft

Kami mengesyorkan menggunakan laman web Microsoft untuk mendaftarkan Xbox One anda. Melakukannya akan mempercepatkan sebarang isu yang masih dilindungi di bawah jaminan.

Kaedah Hubungi
Live Chat Laman web
Forum Laman web
Bantuan Sendiri Laman web
Telefon 1-800-4-MYXBOX (Waktu Ejen Sokongan: M-F 9 AM-5PM PT)
Twitter @XboxSupport

Nota di Twitter

Salah satu langkah pertama anda untuk menyelesaikan masalah dengan Xbox One anda digunakan untuk menghubungi @XboxSupport Halaman Twitter yang disenaraikan dalam jadual di atas. Walau bagaimanapun, pada awal tahun 2018, Microsoft dilaporkan telah meletakkan pasukan sokongan dalamannya dan menggantikan pekerja dengan sukarelawan. Akaun Twitter masih aktif tetapi ia membalas dengan berhati-hati. Anda mungkin mempunyai nasib yang lebih baik hanya menghubungi Microsoft melalui telefon atau live chat.

Pemacu cakera membuat bunyi pengisaran

Masalahnya ialah sesuatu yang telah dilaporkan oleh beberapa pengguna Xbox One, walaupun dengan bersyukur, pengguna juga melaporkan bahawa ia sebenarnya tidak merosakkan cakera. Apabila anda meletakkan cakera pada pemacu optik konsol, ia membuat bunyi pengisaran. Mesej ralat kemudian berbunyi, "Maaf, kami tidak boleh memainkan cakera itu. Cuba permainan Xbox One, CD muzik, atau filem pada Blu-ray atau DVD. "

Penyelesaian yang mungkin:

Microsoft telah menangani masalah ini beberapa kali dan mengesahkan bahawa pemilik boleh mengembalikan perkakasan. Anda boleh cuba membaikinya sendiri jika anda sudah biasa dengan pemacu optik, tetapi anda mungkin akan membatalkan jaminan anda dalam proses itu. Sekiranya mengalami masalah ini, pilihan anda adalah terhad.

  • Kembalikan perkakasan ke mana anda membelinya. Oleh kerana kekurangan stok, penggantian mungkin mengambil sedikit masa. Microsoft telah menawarkan untuk mempercepatkan mesin baru dan membuang muat turun dalam talian permainan pilihan anda semasa anda menunggu. Mereka akan mengembalikan pembelian anda jika anda memutuskan bahawa anda mahu memecah dengan Xbox One.
  • Hubungi Microsoft terus menggunakan salah satu kaedah hubungan di atas. Pasukan sokongan syarikat mengatur penggantian, dan dalam beberapa kes akan menghantar konsol baru dengan permainan pilihan anda kepada anda sebelum anda menghantar sistem anda ke dalam.

Xbox One tidak akan dikemas kini

Konsol Xbox One Tidak Akan Mempertingkatkan Skrin

Sesetengah pengguna telah melaporkan isu semasa fasa kemas kini mandatori. Apabila ini berlaku, Xbox One tidak dapat mengakses majoriti ciri Xbox One.

Penyelesaian yang mungkin:

Ini mungkin menjadi masalah dengan Xbox One, masalah dengan sambungan internet anda, atau sesuatu pada akhir Microsoft. Tidak kira punca itu, hasilnya adalah sistem yang tidak berfungsi dengan baik. Sebelum anda menghubungi Microsoft, terdapat beberapa langkah yang perlu anda cuba terlebih dahulu.

  • Semak sambungan internet anda. Jelas sekali, tetapi apa-apa gangguan sambungan boleh menjejaskan keseluruhan proses.
  • Cuba lagi nanti. Sekiranya anda mengalami masalah dengan memuat turun kemas kini, ia mungkin menjadi masalah pada hujung Microsoft, termasuk terlalu ramai pengguna yang cuba mengemaskini sekaligus atau penyelenggaraan pelayan. Berikannya satu atau dua jam. Sekiranya masalah itu kekal, semak halaman Status Microsoft Live. Sekiranya terdapat isu yang diketahui pada akhirnya, Microsoft akan mempunyai amaran status.
  • Semak perkakasan anda. Sekali lagi, yang jelas, tetapi jika anda menggunakan sambungan wayarles pada Xbox One dan menerima ralat, cuba sambungan berwayar melalui Ethernet.
  • Cycle Xbox One anda. Tahan butang kuasa selama 5 saat sehingga ia menutup, kemudian cabut sistem dan tunggu selama 30 saat. Palamkan semula dan hidupkannya. Ini membersihkan cache dan mengeset semula kad rangkaian.
  • Sekiranya anda menerima mesej ralat tertentu mengenai kemas kini atau sambungan dalam talian pada umumnya, rujuk senarai ralat rangkaian rangkaian Microsoft.
  • Jika kemas kini masih tidak akan memuat turun, sudah tiba masanya untuk menghubungi Microsoft.