Mahu Pindahkan Ke Afrika? Ikuti 3 Tips Dari Seseorang yang Memiliki<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Dengan hampir 19,000 batu dari pantai, berpindah ke Afrika boleh berarti kehidupan di pantai. (Foto Kredit: Getty)Getty

Sama ada ditarik oleh pergerakan seperti "Tahun Pulangan", teruja dengan peluang keusahawanan yang dibentangkan oleh kelas pertengahan yang semakin meningkat atau bosan hidup di negara di mana sistem mendiskriminasi mereka, ramai orang Afrika-Afrika yang berpindah ke Afrika. Dianggarkan bahawa terdapat seramai 5,000 orang Afrika-Amerika yang tinggal di bandar Accra, Ghana. Pergerakan serupa dapat dilihat dengan & nbsp; Kanada dan Eropah keturunan Afrika, 1 generasi atau banyak yang dikeluarkan dari hidup di benua, memilih untuk berpindah ke Afrika. Lupakan seketika perbezaan budaya dan kemudahan di antara Amerika Utara, Eropah, dan Afrika, dan bayangkan & nbsp; meletakkan laut (dan $ 1000 + penerbangan) antara anda dan rakan-rakan, keluarga, dan pengalaman hidup. Bukan keputusan yang boleh diambil ringan. Tetapi jika anda mempertimbangkannya, ambil tiga petua dari Viola Labi, & nbsp;generasi pertama Kanada-Ghana yang berpindah ke Ghana untuk memulakan syarikatnya, Tenunan. & nbsp;

Pertama, anda perlu "melakukannya secara berperingkat-peringkat."

Datang untuk lawatan singkat sebelum anda datang untuk tinggal lebih lama dan datang untuk tinggal lebih lama sebelum anda naik dan bergerak. "Ini terutama berkaitan dengan usahawan, lebih daripada sekadar perniagaan yang disokong oleh pelan penempatan korporat," terus Labi.

Kedua, menguruskan jangkaan anda.

Sukar untuk meninggalkan keselesaan kecil yang menjadikan hidup anda lebih mudah tanpa anda menyedarinya. Apabila anda tiba di negara seperti Ghana, maka anda dapat melihat ketiadaan mereka dan mula membuat perbandingan. Tetapi Labi berkata anda mesti "melepaskan topi empayar anda. Lupakan, 'inilah cara mereka melakukannya di Toronto.' " Anda perlu & nbsp; "hitam putih dalam pengesahan dan standard anda, tetapi kelabu dalam cara anda beroperasi." Ringkasnya, anda perlu fleksibel.

Ketiga, penting untuk bersedia dari segi kewangan.

Bertentangan dengan jangkaan, kehidupan di bandar-bandar Afrika adalah mahal. Ahli ekonomi Bank Dunia mendapati bahawa di bandar-bandar Afrika, sewa adalah 55% lebih mahal dan makanan adalah 35% lebih mahal daripada bandar-bandar bukan Afrika yang setanding.

Jika anda tidak mengikuti nasihatnya, "Anda akan membakar dan pulang ke rumah," kata Labi. Tetapi, jika anda tinggal, anda mungkin mempunyai peluang untuk menyertai barisan orang dan syarikat "yang memeluk Afrika yang baru, kontemporer."

& nbsp;

">

Dengan hampir 19,000 batu dari pantai, berpindah ke Afrika boleh berarti kehidupan di pantai. (Foto Kredit: Getty)Getty

Sama ada ditarik oleh pergerakan seperti "Tahun Pulangan", teruja dengan peluang keusahawanan yang dibentangkan oleh kelas pertengahan yang semakin meningkat atau bosan tinggal di negara di mana sistem mendiskriminasi mereka, ramai orang Afrika-Afrika yang berpindah ke Afrika. Dianggarkan terdapat seramai 5,000 orang Afrika-Amerika yang tinggal di bandar Accra, Ghana. Pergerakan serupa dapat dilihat dengan orang Kanada dan orang Eropah yang berasal dari Afrika, 1 generasi atau banyak yang dibuang dari hidup di benua, memilih pindah ke Afrika. Lupakan seketika perbezaan budaya dan kemudahan di antara Amerika Utara, Eropah, dan Afrika, dan bayangkan meletakkan laut (dan penerbangan $ 1000 +) antara Anda dan rakan-rakan, keluarga, dan pengalaman hidup. Bukan keputusan yang boleh diambil ringan. Tetapi jika anda mempertimbangkannya, ambil tiga petua dari Viola Labi, generasi pertama Kanada-Ghana yang berpindah ke Ghana untuk memulakan syarikatnya, Kain.

Pertama, anda perlu "melakukannya secara berperingkat-peringkat."

Datang untuk lawatan singkat sebelum anda datang untuk tinggal lebih lama dan datang untuk tinggal lebih lama sebelum anda naik dan bergerak. "Ini terutama berkaitan dengan usahawan, lebih daripada orang-orang perniagaan yang disokong oleh pelan penempatan korporat," kata Labi.

Kedua, menguruskan jangkaan anda.

Sukar untuk meninggalkan keselesaan kecil yang menjadikan hidup anda lebih mudah tanpa anda menyedarinya. Apabila anda tiba di negara seperti Ghana, maka anda dapat melihat ketiadaan mereka dan mula membuat perbandingan. Tetapi Labi berkata anda mesti "melepaskan topi empayar anda. Lupakan, 'inilah cara mereka melakukannya di Toronto.' " Anda perlu "hitam dan putih dalam pengesahan dan standard anda, tetapi kelabu dalam cara anda beroperasi." Ringkasnya, anda perlu fleksibel.

Ketiga, penting untuk bersedia dari segi kewangan.

Bertentangan dengan jangkaan, kehidupan di bandar-bandar Afrika adalah mahal. Ahli ekonomi Bank Dunia mendapati bahawa di bandar-bandar Afrika, sewa adalah 55% lebih mahal dan makanan 35% lebih mahal daripada di bandar-bandar bukan Afrika yang setanding.

Jika anda tidak mengikuti nasihatnya, "Anda akan membakar dan pulang ke rumah," kata Labi. Tetapi, jika anda tinggal, anda mungkin mempunyai peluang untuk menyertai barisan orang dan syarikat "yang memeluk Afrika yang baru, kontemporer."