Lupakan Batman: Apa yang Terjadi pada Filem Flash DCEU?


Anda tahu cerita: Satu malam yang gelap dan ribut, seorang saintis polis yang bernama Barry Allen diserang oleh kilat. Apabila dia bangun, dia mendapati bahawa dia mempunyai kelajuan super. Diilhamkan oleh wira buku komik kegemarannya, Allen meletakkan satu set spandeks merah dan mengabdikan hidupnya untuk melindungi Kota Pusat.

Flash adalah salah satu watak DC Comics yang paling dikenali dan popular, dan pada tahun 2014 studio itu mengumumkan sebuah filem Flash yang dibintangi oleh Ezra Miller (The Perks of Being a Wallflower) akan menuju ke teater pada 2018 sebagai sebahagian daripada Universe Extended DC yang saling berkaitan. Tarikh akhir itu diluluskan setahun yang lalu. Bukan sahaja Flash belum tiba, tetapi ia belum memulakan penggambaran.

Kenapa wira tercepat DC bergerak dengan perlahan? Berikut adalah sudu.

Penulis dan pengarah bolt

FlashPenjahat terbesar bukan Kapten Dingin atau Gorilla Grodd – ia adalah kekurangan arah kreatif. Anda tidak boleh membuat filem tanpa skrip atau pengarah, dan sementara banyak pembuat filem berbakat telah mengambil retak di Scarlet Speedster, tidak ada yang berjaya mendapatkan projek itu dari tanah.

apa yang berlaku filem flash dceu liga keadilan

Awalnya, ia kelihatan seperti Flash adalah baik untuk pergi. Skrip pertama ditulis bersama pakar Flash, Greg Berlanti, yang menghasilkan Flash Rancangan TV, dan penulis buku komik Geoff Johns, yang mempunyai jangka panjang Flash pada awal tahun 2000an. Satu lagi yang diambil oleh Phil Lord dan Christopher Miller, segar daripada hits blockbuster mereka 21 Jump Street dan The Lego Movie. Novel dan penulis skrip, Seth Grahame-Smith, yang paling terkenal kerana dicipta Pride and Prejudice and Zombies dan Abe Lincoln: Vampire Hunter, ditoreh langsung.

Untuk harta yang ringan dan menyeronokkan seperti Flash, itulah barisan yang baik. Ia tidak bertahan. Grahame-Smith pergi Flash pada April 2016. Dia cepat digantikan oleh Dope pengarah Rick Famuyiwa, yang membuat versi cerita penuh dengan "humor dan hati." Dia telah pergi pada bulan November berikutnya.

Di belakang, ia kelihatan seperti Warner Bros yang mempunyai masalah untuk memutuskan arahan yang dikehendaki Flash untuk ambil. Kedua-dua Grahame-Smith dan Famuyiwa memetik "perbezaan kreatif" sebagai sebab keluarnya, dan Joby Harold (Awake) telah disewa untuk menulis skrip baru pada Januari 2017. Sayangnya, Ezra Miller sedang sibuk penggambaran filem Warner Haiwan yang hebat filem, dan pengeluaran telah ditunda sehingga jadual pelakon dibuka.

apa yang berlaku dceu flash movie ezra miller dalam binatang yang hebat

Pada bulan Januari 2018, selepas gagal meyakinkan Ben Affleck untuk menjadi pengarah, Warner Bros mengupah Spider-Man: Homecoming penulis skrip John Francis Daley dan Jonathan Goldstein untuk menerajui projek itu. Sekitar masa yang sama, studio mendaftar Kemarahan para Titans penulis bersama Dan Mazeau untuk menumbuk FlashSkrip. Tarikh rilis telah dipindahkan ke 2020.

Lebih banyak masalah diikuti. Ezra Miller tidak suka apa yang Daley dan Goldstein muncul, membawa kepada perjuangan kreatif tahun antara pelakon dan pasukan pengarah. Apabila ketegangan meningkat, Ezra bekerjasama dengan veteran buku komik Grant Morrison untuk menulis satu lagi Kilat skrip, yang dilaporkan lebih gelap daripada versi Daley dan Goldstein. Warner Bros meluluskan senario itu, tetapi Miller memenangi pertempuran yang lebih besar daripada kehendak: Daley dan Goldstein ditinggalkan Flash Jun lepas ini.

Mencuri guruhnya sendiri

Sudah tentu, ia tidak seperti peminat tidak dapat menangkap Barry Allen dalam aksi langsung sepanjang masa. Pada 7 Oktober 2014, Grant Gustin mendermakan ikon ikon Scarlet Speeder dalam episod pertama CW Flash. Apabila anda menyumbang penyaringan dan penampilan digital, FlashJuruterbang itu dilihat lebih dari 13 juta kali, menjadikannya perdana CW yang paling banyak ditonton.

apa yang berlaku filem flash dceu imej 1

Selalunya ketegangan aneh antara rancangan TV Flash dan filem yang dirancang. Hari selepas FlashEpisod kedua, yang menarik penilaian lebih baik daripada pertunjukan induknya, Anak panah, yang pernah dilihat, Warner Bros mengumumkan rancangannya untuk Universe Extended DC, termasuk pemutus Miller. Apabila semua orang telah bercakap mengenai siri CW, filem ciri ini mendominasi tajuk utama. Tidak semua orang gembira, tidak juga mereka malu tentang menyuarakan ketidaksenangan mereka.

Dalam temu bual di saluran YouTube AMC, Anak panah bintang Stephen Amell mempunyai beberapa kata kasar untuk majikannya. "Saya fikir itu [Gustin] sepatutnya diberi ruang lebih luas daripada dua episod sebelum pelakon lain diumumkan untuk memainkan wataknya, "kata Amell. "Saya fikir bahawa menghasilkan 23 episod televisyen superhero lebih sukar daripada menghasilkan filem ciri."

apa yang berlaku dashu filem flash theflash2

Sudah tentu, hari ini siri CW berlumba ke arah musim keenamnya. Filem Miller masih tidak dapat dilihat. Tidak sukar untuk membayangkan mengapa. Dengan Barry Allen muncul di skrin TV setiap minggu, di mana dia bergabung dengan wira-wira seperti Supergirl, Batwoman, dan Legends of Tomorrow secara teratur, tidak ada urgensi yang nyata untuk mendapatkan filem itu. Untuk generasi keseluruhan penggemar, Grant Gustin adalah satu-satunya Flash yang mereka perlukan.

Ketika datang ke universiti superhero yang dikongsi, kilat tidak menyerang dua kali

DCEU sepatutnya menjadi jawaban Warner Bros untuk Marvel Cinematic Universe, dan Flash dijadwalkan memainkan peranan yang besar di dalamnya. Pada tahun 2016, Miller's Flash membuat cameo masuk Skuad Bunuh diri. Pada tahun yang sama, dia muncul dalam urutan "Knightmare" yang surreal dalam Zack Snyder Batman v Superman: Dawn of Justice, memberi amaran Batman tentang masa depan apokaliptik di mana Superman pergi penyangak.

Malangnya, wira DC tidak menangkap seperti Captain America, Iron Man, atau Thor. Pengkritik panning Skuad Bunuh diri. Batman v Superman jatuh daripada jangkaan Warner Bros di kotak pejabat. Liga Keadilan, yang Avengersfilem crossover gaya yang sepatutnya menyediakan Miller's Flash dengan pengenalan yang tepat, bergelut selepas Snyder mengalami krisis keluarga dan meninggalkan filem itu. Warner Bros. mengupah Joss Whedon untuk menyambung semula filem itu dan memberikannya nada yang lebih ringan, dengan harapan dapat meniru apa yang dilakukan Whedon The Avengers begitu popular. Ia tidak berfungsi. Liga Keadilan meluncur keluar dari pintu dan tidak pernah pulih.

Kajian Liga Keadilan

Akibatnya, DCEU bukan sekadar sokongan hidup. Mungkin sudah mati. Batman DCEU, Ben Affleck, telah menaruh jubah dan kerudungnya. Superman DCEU, Henry Cavill, seolah-olah dilakukan dengan peranannya. Aquaman dan Shazam! hampir tidak tersentuh pada sambungan DCEU mereka. Todd Phillips ' Joker dan Matthew Reeves ' The Batman, yang menawan Robert Pattinson, tidak akan ada kena mengena dengannya. Wonder Woman 1984 sedang diposisikan sebagai filem yang berdiri sendiri, bukan sekuel, dan pengerusi Warner Bros. Toby Emmerich mengatakan bahawa alam semesta sinematik yang bersambung tidak lagi menjadi prioritas studio.

Pada satu ketika, ia kelihatan seperti Flash boleh menjadi penyelamat DCEU. Pada Comic-Con International 2017, Warner Bros mengumumkan bahawa Flash telah dinamakan semula Flashpoint, merujuk jalan cerita DC Comics yang bermula ketika Flash mengembara ke garis masa alternatif, dan berakhir dengan kesinambungan buku komik DC keseluruhan yang dimuat semula.

apa yang berlaku flashpoint filem kilat dceu

Fans menjangkakan bahawa Flashpoint akan melakukan perkara yang sama untuk DCEU, memberikan penjelasan di universiti mengapa watak seperti Batman dan Superman tiba-tiba berbeza. Masa itu telah berlalu. Dengan The Batman dan Joker, Warner Bros sedang bergerak maju dengan filem-filem yang berdiri sendiri tanpa perlu bersusah payah memberikan penjelasan berasaskan cerita. Itu mungkin untuk yang terbaik, tetapi ia meninggalkan Flash di tempat yang ganjil. Flash sepatutnya menjadi asas kepada DCEU. Sekiranya DCEU berfungsi secara fungsional, Flash mungkin tidak banyak keutamaan.

Percikan harapan

Terdapat beberapa tanda bahawa Flash akan tiba di teater. Miller terus bersemangat dengan watak itu, dan menandatangani perjanjian baru dengan Warner Bros selepas kontrak asalnya tamat pada Mei lalu.

Terdapat satu pasukan kreatif yang baru di tempatnya juga: The Hollywood Reporter mendakwa bahawa Ia pengarah Andy Muschietti dalam perbincangan untuk mengarahkan Flash, dengan satu lagi skrip baru yang ditulis oleh Bumblebee dan Burung PemangsaChristina Hodson. Pengeluaran pada Flash kini dijadualkan bermula pada awal tahun 2020, dengan mata ke arah pelepasan 2021.

Namun, kami telah mendengar perkara seperti ini sebelum ini. Ya, ada peluang bahawa Flash Ezra akhirnya akan mendapatkan filem solonya, tujuh tahun atau lebih selepas ia mula-mula diumumkan – tetapi, berdasarkan sejarah projek, jangan sampai harapan anda. Kami akan percaya apabila kita melihatnya, dan tidak lama lagi.