Lihat Show Horror Spielberg di Telefon Anda, tetapi Hanya Selepas GelapSteven Spielberg bukan hanya menulis cerita seram untuk aplikasinya, tetapi ia juga mempunyai idea yang benar-benar hebat untuk menjadikannya lebih atmosfera – telefon anda tidak akan membenarkan anda melihatnya sehingga selepas matahari terbenam. Aplikasi ini dipanggil Quibi, dan ia merupakan projek bersama antara Hollywood dan Silicon Valley, yang ditetapkan untuk membawa gigitan cepat (QUIck BItes, mendapatkannya?) Hiburan streaming hanya ke telefon anda.

Bagaimanakah Spielberg akan memastikan orang yang mementingkan diri tidak menonton pada siang hari? Ia akan mempunyai pemasa yang dikaitkan dengan zon waktu di mana telefon berada, dan hanya akan membuka kunci ansuran terkini apabila matahari telah ditetapkan. Apabila matahari terbit semula pada waktu pagi, pemasa akan muncul semula dan mengira hingga keesokan harinya.

Plot cerita masih dibungkus, tetapi ia dihasilkan di bawah tajuk kerja "Selepas Gelap Spielberg"Pengasas Quibi, Jeffrey Katzenberg yang juga mengasaskan DreamWorks dengan Spielberg dan David Geffen – berkata kisahnya adalah" super menakutkan "semasa persembahan di Festival Media Dunia Banff, dan mendedahkan ia akan terdiri daripada sekitar 10 atau 12 episod. Spielberg telah menulis antara empat dan enam daripadanya sudah. Quibi memanggil setiap "bab" episod individu, dan menjangka setiap satu akan berjalan antara tujuh dan 10 minit panjang. Cerita 12 bab ini akan menjadi pengeluaran yang panjang, tetapi kerana mereka pada mulanya hanya dilihat dalam potongan kecil, mereka akan sesuai untuk menonton di mana sahaja.

Ini merupakan tambahan yang menarik untuk barisan Quibi dan walaupun Spielberg tidak begitu terkenal dengan hiburan seram, cerita-cerita fantastisnya sering mempunyai unsur-unsur menakutkan. Sebagai contoh, sebagai tambahan kepada Jaws, Tutup Menemui Jenis Ketiga, dan Perang Dunia, dia menulis senario untuk Tobe Hooper Poltergeist, dan merupakan pengeluar eksekutif untuk Kisah-kisah Menakjubkan siri. Spielberg mungkin tidak akan mencari penamaan Oscar untuk kerja Quibinya walaupun.

Sekiranya anda tidak mendengar mengenai Quibi, ia adalah platform video ringkas dengan kandungan hanya untuk telefon pintar dan ditetapkan untuk dilancarkan pada April 2020. Ini adalah satu lagi perkhidmatan streaming dengan langganan, jadi ia akan menambah hiburan bulanan yang terus berkembang anggaran jika anda membuat keputusan untuk mendaftar. Menurut syarikat itu, Quibi akan menelan biaya $ 8 setiap bulan jika anda tidak mahu melihat sebarang iklan, atau jika anda tidak keberatan iklan, ia akan dikenakan biaya $ 5 setiap bulan. Katzenberg disertai oleh Meg Whitman – dahulunya Hewlett-Packard dan eBay – sebagai ketua firma, dan ia telah meraih pelaburan sebanyak $ 1 bilion untuk menghasilkan kandungan.