Laraskan menaikkan $ 227 juta untuk mengukur iklan mudah alih dan mencegah penipuan – TechCrunch


Laraskan mengumumkan bahawa ia telah menaikkan $ 227 juta dalam pembiayaan baru.

Syarikat itu, yang diasaskan di Berlin pada tahun 2012, telah membuat pelbagai alat pengukuran dan anti-penipuan iklan – Ketua Pegawai Eksekutif Christian Henschel berkata matlamatnya adalah "menjadikan pemasaran lebih mudah, lebih bijak dan lebih selamat." Laraskan mengatakan ia kini digunakan dalam lebih daripada 25,000 aplikasi mudah alih untuk pelanggan seperti NBCUniversal, Zynga, Robinhood, Pinterest dan Procter & Gamble.

Sudah hampir empat tahun sejak syarikat menaikkan pusingan sebelumnya sebanyak $ 15 juta. Henschel (gambar di atas dengan pengasasnya dan CTO Paul Müller) memberitahu saya syarikat itu sudah menguntungkan pada masa itu, dan ia terus menjadi menguntungkan sementara pendapatan meningkat sebanyak purata 80 peratus setiap tahun. Jadi ia menaikkan lebih banyak wang (a banyak lebih lagi), katanya, "kerana kami melihat peluang … untuk mengembangkan perniagaan kami lebih jauh lagi."

Henschel menunjuk kepada tiga bidang luas di mana Pelarasan merancang untuk melabur dan berkembang. Pertama, ada yang memerangi penipuan, di mana dia berkata syarikat itu "sangat awal," pertama melancarkan suite pencegahan penipuan mudah alih pada 2016. Ia memperluaskan penawarannya awal tahun ini dengan pengambilalihan Unbotify.

Kedua, beliau berkata Pelarasan akan terus melabur dalam automasi dan pengagregatan – satu kawasan di mana ia membuat pengambilalihan baru-baru ini, iaitu syarikat pengagregatan data Acquired.io.

"Kami memberi pelanggan kami keupayaan untuk menyingkirkan tugas-tugas yang berulang dan membosankan dan benar-benar menumpukan kepada mereka bahawa mereka adalah manusia yang sangat baik – itu kreativiti," kata Henschel.

Terakhir, syarikat (yang sudah mempunyai 350 pekerja di 15 pejabat di seluruh dunia) akan terus melabur dalam perkhidmatan pelanggan dan pengembangan geografi, terutamanya di Asia.

Bercakap tentang pengambilalihan, Laraskan mengatakan ia juga bermitra dengan agensi pemasaran Jepang Adways dan memperoleh alat Pengakuan Adways 'PartyTrack. Oleh itu secara semulajadi, anda mungkin mengandaikan bahawa modal baru ini bermakna tawaran lebih banyak dalam kerja-kerja, tetapi Henschel berkata, "Pengambilalihan sentiasa sukar – sukar untuk mencari syarikat yang tepat, dan lebih sukar untuk mengintegrasikannya."

Dengan kata lain, dia terbuka untuk memperoleh lebih banyak syarikat, tetapi dia berkata, "Kami tidak mempunyai rancangan sekarang."

Pusingan baru ini membawa pembiayaan sepenuhnya kepada $ 250 juta. Ia diketuai oleh Pertumbuhan Eurazeo, Highland Europe, Pasangan Pelaburan Alternatif Morgan Stanley dan Sofina.

Pelarasan mencapai keuntungan hanya tiga tahun selepas penciptaannya, dan telah melihat pertumbuhan luar biasa sejak itu, "kata Yann du Rusquec, Eurazeo Growth dalam satu kenyataan. "Syarikat ini diposisikan dengan lebih baik untuk memperluaskan produk dan tapaknya sepanjang 2019 dan seterusnya, mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu juara teknologi global yang paling berjaya untuk keluar dari Eropah."