Keterangan Baharu Mengenai Kualiti Kerja


<div _ngcontent-c17 = "" innerhtml = "

Walaupun pengangguran duduk berhampiran paras rekod, berapa pekerjaan yang "baik"? & Nbsp;Yayasan Lumina, & nbsp;Rang undang-undang & amp; Yayasan Melinda Gates, & nbsp;Rangkaian Omidyar, dan & nbsp;Gallup& nbsp; meninjau 6,600 pekerja untuk mengetahui. Seperti yang dijangkakan, jawapan bergantung kepada beberapa faktor.

Pekerja ditanya mengenai faktor-faktor yang paling penting untuk kualiti pekerjaan secara keseluruhan pada gaji, termasuk keselamatan pekerjaan, peluang untuk kemajuan, faedah, kestabilan, dan maruah. Menggabungkan faktor-faktor tersebut menyebabkan penciptaan indeks kepuasan kerja. Tidak menghairankan, orang yang mempunyai pekerjaan yang lebih baik merentasi senarai petunjuk juga cenderung mempunyai kadar kepuasan hidup yang lebih tinggi.

Kajian ini, & nbsp;Bukan Hanya Pekerjaan: Bukti Baru mengenai Kualiti Kerja di Amerika Syarikat, & nbsp;mendapati bahawa 44 peratus pekerja yang ditinjau berkata mereka mempunyai pekerjaan yang "biasa-biasa saja" manakala 16 peratus mengatakan mereka berada dalam "buruk" pekerjaan.

Memanggilnya & nbsp;The Great Jobs Study, ia menggabungkan pandangan pekerja Amerika mengenai ciri-ciri pekerjaan yang paling mungkin membantu mereka membawa kehidupan yang lebih baik di tengah-tengah keadaan pasaran pekerja yang berubah. Dan ia mencerminkan hasil sebelum mencari pendapatan sebagai pusat perbincangan mengenai kualiti pekerjaan di Amerika.

Penemuan penting dari kajian ini termasuk:

 • Kurang daripada separuh pekerja A.S. berada dalam pekerjaan yang baik dan kualiti pekerjaan berkait rapat dengan kualiti hidup. Manakala kebanyakan pekerja dalam pekerjaan yang baik dan biasa-biasa saja menilai kualiti kehidupan mereka secara keseluruhan sebagai "tinggi", kebanyakan pekerja yang tidak bekerja.
 • Ketidaksamaan pendapatan diterjemahkan ke dalam ketidaksamaan dalam kualiti kerja di setiap dimensi. Pekerja berpendapatan rendah lebih cenderung berpuas hati dengan semua 10 aspek kualiti pekerjaan yang termasuk dalam langkah pekerjaan yang baik – termasuk yang tidak berkaitan dengan pendapatan. Oleh itu, ketidaksamaan pendapatan sepadan dengan pengalaman yang berbeza yang menjangkau jauh melebihi pendapatan, termasuk autonomi dan martabat yang berkaitan dengan pekerjaan yang baik. Pekerja yang lebih tua, pekerja kulit putih dan mereka yang mempunyai pendidikan tinggi lebih cenderung berada dalam pekerjaan yang baik daripada pekerja jenis lain.
 • Pekerja di semua peringkat pendapatan umumnya bersetuju mengenai dimensi kualiti kerja yang paling penting kepada mereka. Menikmati kerja seseorang dan mempunyai tujuan tertentu secara meluas diprioritaskan; sesetengah pekerja mahukan keadaan pekerjaan mereka sebagai "hanya pekerjaan."
 • Bangsa, etnik, dan jantina sangat dikaitkan dengan kualiti pekerjaan. Kebarangkalian bekerja dalam pekerjaan yang baik atau buruk berbeza dengan ketara di kalangan kumpulan perkauman dan kaum lain, dengan purata kualiti kerja lebih tinggi di kalangan pekerja yang lebih tua, pekerja kulit putih dan mereka yang mempunyai pendidikan yang lebih tinggi.
 • Kebanyakan pekerja mengatakan tahap gaji mereka bertambah baik pada tahun-tahun kebelakangan ini, tetapi dimensi lain kualiti pekerjaan tidak. Satu lagi tanda yang merisaukan untuk kualiti kerja adalah bahawa majikan cenderung untuk menawarkan faedah sekarang berbanding dengan masa lalu yang lalu. Bahagian orang dewasa yang berumur 18 hingga 64 tahun yang dilindungi oleh insurans swasta jatuh ke 61% pada tahun 2016, turun dari 69% pada tahun 2000 dan 72% pada tahun 1980. Penurunan liputan majikan ini datang pada masa meningkatnya kos penjagaan kesihatan dan telah meletakkan lebih banyak tekanan ke atas sektor awam untuk mengisi jurang.
 • Di mana anda tinggal lebih banyak daripada yang anda buat. Pekerja di kawasan luar bandar dan bandar kecil memberi penarafan kualiti kerja yang lebih tinggi walaupun pendapatan purata yang lebih rendah, walaupun kemungkinan pekerjaan yang baik berbeza sedikit mengikut kawasan negara. Pekerja di Midwest mempunyai skor kualiti pekerjaan keseluruhan yang tertinggi, sebahagian besarnya kerana mereka paling tidak mungkin berada dalam pekerjaan yang buruk berbanding dengan kawasan lain. Ramai yang mengandaikan bahawa pekerja yang tinggal di kebanyakan daerah luar bandar di luar kawasan metropolitan akan lebih negatif secara rata-rata tentang keadaan pekerjaan mereka, tetapi 45% berada dalam pekerjaan yang baik – lebih tinggi daripada purata kebangsaan – dan hanya 11% dalam pekerjaan buruk. Secara umum, pekerja di luar kawasan metro dan kawasan metro kecil cenderung memberi penarafan kualiti kerja agak lebih tinggi daripada pekerja di kawasan metro besar, walaupun pendapatan purata mereka jauh lebih rendah.
 • Pekerja lebih cenderung untuk mempunyai pekerjaan yang baik jika mereka bekerja untuk organisasi yang lebih besar dan berada dalam peranan yang membolehkan mereka menjadi kreatif, mempelajari kemahiran baru dan melakukan kerja terbaik mereka.
 • Pekerja dalam pekerjaan yang berkualiti rendah mungkin kurang berpuas hati dan lebih cenderung untuk mencari pekerjaan lain.
 • Dua pertiga pekerja AS mengatakan bahawa mereka kini berada di "pekerjaan terbaik mereka". Persepsi pekerja tentang bagaimana pelbagai aspek kualiti pekerjaan berubah dalam kehidupan mereka menimbulkan persoalan penting: Adakah kitar hayat kerjaya standard – yang menganggap orang bergerak ke dalam pekerjaan yang lebih baik sehingga mereka bersara – bekerja? Di sinilah perkara kelihatan berubah. Yang menghairankan, peratusan yang mengatakan bahawa mereka berada dalam pekerjaan terbaik mereka pernah mula meruncing pada usia yang agak muda – pekerja berusia 35 hingga 44 berkemungkinan kurang daripada yang berumur 25 hingga 34 tahun berasa seperti ini (masing-masing 66% berbanding 72%) . Pekerja pertengahan umur dan lebih tua tidak hanya berkemungkinan untuk bekerja dalam pekerjaan terbaik mereka, tetapi mereka yang tidak lebih cenderung mengatakan bahawa mereka telah dilepaskan dari pekerjaan itu (iaitu, melepaskan sebab-sebab di luar kawalan mereka, seperti sebagai pengurangan). Pekerja dilepaskan dari pekerjaan terbaik mereka yang mungkin tidak hanya mengalami keadaan kewangan yang negatif, seperti yang ditunjukkan penyelidikan, tetapi juga boleh berisiko untuk masalah kesihatan psikologi atau lain-lain.
 • Kualiti pekerjaan secara beransur-ansur mengikut jenis pekerjaan (sepenuh masa, sambilan, berbilang), saiz organisasi, jenis kerja, pekerjaan, dan sektor. Beberapa keadaan lain dikaitkan dengan kemungkinan pekerja berada dalam pekerjaan yang berkualiti tinggi – termasuk jumlah masa yang dikhaskan untuk bekerja, saiz majikan mereka, sifat pekerjaan mereka dan jumlah pekerjaan yang mereka miliki. Pekerja sepenuh masa (yang bekerja 35 jam atau lebih) jauh lebih tinggi daripada pekerjaan yang baik (42%) daripada pekerja sambilan (30%). Walau bagaimanapun, data juga menunjukkan bahawa terlalu banyak kerja adalah menjejaskan kualiti pekerjaan.

Apakah maksudnya?

Kerana kebanyakan orang Amerika merasa bahawa mereka dikenal pasti oleh pekerjaan atau profesion mereka, orang cenderung untuk meluangkan banyak masa dan tenaga dalam kehidupan mereka. Belum lagi keperluan untuk menyokong keluarga mereka. Pada masa ini pengangguran yang rendah, kajian itu mendapati bahawa pekerja dalam pekerjaan buruk hampir dua kali lebih mungkin kerana mereka yang bekerja dengan baik akan mencari kerja baru, dan 20 kali lebih mungkin tidak berpuas hati dan mencari kerja baru. Pekerja yang berpuas hati cenderung untuk menjadi lebih produktif dan setia kepada majikan mereka. Jadi dengan jelas, kualiti pekerjaan adalah penting – bukan hanya untuk kesejahteraan kewangan pekerja, tetapi untuk kualiti hidup keseluruhan.


Jawatan blog ini pada asalnya diterbitkan oleh Kerja di sini.

">

Walaupun pengangguran duduk berhampiran paras rekod, berapa pekerjaan yang "baik"? Yayasan Lumina, Yayasan Bill & Melinda Gates, Omidyar Network, dan Gallup meninjau 6,600 pekerja untuk mengetahui. Seperti yang dijangkakan, jawapan bergantung kepada beberapa faktor.

Pekerja ditanya mengenai faktor-faktor yang paling penting untuk kualiti pekerjaan secara keseluruhan pada gaji, termasuk keselamatan pekerjaan, peluang untuk kemajuan, faedah, kestabilan, dan maruah. Menggabungkan faktor-faktor tersebut menyebabkan penciptaan indeks kepuasan kerja. Tidak menghairankan, orang yang mempunyai pekerjaan yang lebih baik merentasi senarai petunjuk juga cenderung mempunyai kadar kepuasan hidup yang lebih tinggi.

Kajian itu, Bukan Hanya Pekerjaan: Bukti Baru mengenai Kualiti Kerja di Amerika Syarikat, mendapati bahawa 44 peratus pekerja yang ditinjau berkata mereka mempunyai pekerjaan yang "biasa-biasa saja" manakala 16 peratus mengatakan mereka berada dalam "buruk" pekerjaan.

Memanggilnya The Great Jobs Study, ia menggabungkan pandangan pekerja Amerika mengenai ciri-ciri pekerjaan yang paling mungkin membantu mereka membawa kehidupan yang lebih baik di tengah-tengah keadaan pasaran pekerja yang berubah. Dan ia mencerminkan hasil sebelum mencari pendapatan sebagai pusat perbincangan mengenai kualiti pekerjaan di Amerika.

Penemuan penting dari kajian ini termasuk:

 • Kurang daripada separuh pekerja A.S. berada dalam pekerjaan yang baik dan kualiti pekerjaan berkait rapat dengan kualiti hidup. Manakala kebanyakan pekerja dalam pekerjaan yang baik dan biasa-biasa saja menilai kualiti kehidupan mereka secara keseluruhan sebagai "tinggi", kebanyakan pekerja yang tidak bekerja.
 • Ketidaksamaan pendapatan diterjemahkan ke dalam ketidaksamaan dalam kualiti kerja di setiap dimensi. Pekerja berpendapatan rendah lebih cenderung berpuas hati dengan semua 10 aspek kualiti pekerjaan yang termasuk dalam langkah pekerjaan yang baik – termasuk yang tidak berkaitan dengan pendapatan. Oleh itu, ketidaksamaan pendapatan sepadan dengan pengalaman yang berbeza yang menjangkau jauh melebihi pendapatan, termasuk autonomi dan martabat yang berkaitan dengan pekerjaan yang baik. Pekerja yang lebih tua, pekerja kulit putih dan mereka yang mempunyai pendidikan tinggi lebih cenderung berada dalam pekerjaan yang baik daripada pekerja jenis lain.
 • Pekerja di semua peringkat pendapatan umumnya bersetuju mengenai dimensi kualiti kerja yang paling penting kepada mereka. Menikmati kerja seseorang dan mempunyai tujuan tertentu secara meluas diprioritaskan; sesetengah pekerja mahukan keadaan pekerjaan mereka sebagai "hanya pekerjaan."
 • Bangsa, etnik, dan jantina sangat dikaitkan dengan kualiti pekerjaan. Kebarangkalian bekerja dalam pekerjaan yang baik atau buruk berbeza dengan ketara di kalangan kumpulan perkauman dan kaum lain, dengan purata kualiti kerja lebih tinggi di kalangan pekerja yang lebih tua, pekerja kulit putih dan mereka yang mempunyai pendidikan yang lebih tinggi.
 • Kebanyakan pekerja mengatakan tahap gaji mereka bertambah baik pada tahun-tahun kebelakangan ini, tetapi dimensi lain kualiti pekerjaan tidak. Satu lagi tanda yang merisaukan untuk kualiti kerja adalah bahawa majikan cenderung untuk menawarkan faedah sekarang berbanding dengan masa lalu yang lalu. Bahagian orang dewasa yang berumur 18 hingga 64 tahun yang dilindungi oleh insurans swasta jatuh ke 61% pada tahun 2016, turun dari 69% pada tahun 2000 dan 72% pada tahun 1980. Penurunan liputan majikan ini datang pada masa meningkatnya kos penjagaan kesihatan dan telah meletakkan lebih banyak tekanan ke atas sektor awam untuk mengisi jurang.
 • Di mana anda tinggal lebih banyak daripada yang anda buat. Pekerja di kawasan luar bandar dan bandar kecil memberi penarafan kualiti kerja yang lebih tinggi walaupun pendapatan purata yang lebih rendah, walaupun kemungkinan pekerjaan yang baik berbeza sedikit mengikut kawasan negara. Pekerja di Midwest mempunyai skor kualiti pekerjaan keseluruhan yang tertinggi, sebahagian besarnya kerana mereka paling tidak mungkin berada dalam pekerjaan yang buruk berbanding dengan kawasan lain. Ramai yang mengandaikan bahawa pekerja yang tinggal di kebanyakan daerah luar bandar di luar kawasan metropolitan akan lebih negatif secara rata-rata tentang keadaan pekerjaan mereka, tetapi 45% berada dalam pekerjaan yang baik – lebih tinggi daripada purata kebangsaan – dan hanya 11% dalam pekerjaan buruk. Secara umum, pekerja di luar kawasan metro dan kawasan metro kecil cenderung memberi penarafan kualiti kerja agak lebih tinggi daripada pekerja di kawasan metro besar, walaupun pendapatan purata mereka jauh lebih rendah.
 • Pekerja lebih cenderung untuk mempunyai pekerjaan yang baik jika mereka bekerja untuk organisasi yang lebih besar dan berada dalam peranan yang membolehkan mereka menjadi kreatif, mempelajari kemahiran baru dan melakukan kerja terbaik mereka.
 • Pekerja dalam pekerjaan yang berkualiti rendah mungkin kurang berpuas hati dan lebih cenderung untuk mencari pekerjaan lain.
 • Dua pertiga pekerja AS mengatakan bahawa mereka kini berada di "pekerjaan terbaik mereka". Persepsi pekerja tentang bagaimana pelbagai aspek kualiti pekerjaan berubah dalam kehidupan mereka menimbulkan persoalan penting: Adakah kitar hayat kerjaya standard – yang menganggap orang bergerak ke dalam pekerjaan yang lebih baik sehingga mereka bersara – bekerja? Di sinilah perkara kelihatan berubah. Yang menghairankan, peratusan yang mengatakan bahawa mereka berada dalam pekerjaan terbaik mereka pernah mula meruncing pada usia yang agak muda – pekerja berusia 35 hingga 44 berkemungkinan kurang daripada yang berumur 25 hingga 34 tahun berasa seperti ini (masing-masing 66% berbanding 72%) . Pekerja pertengahan umur dan lebih tua tidak hanya berkemungkinan untuk bekerja dalam pekerjaan terbaik mereka, tetapi mereka yang tidak lebih cenderung mengatakan bahawa mereka telah dilepaskan dari pekerjaan itu (iaitu, melepaskan sebab-sebab di luar kawalan mereka, seperti sebagai pengurangan). Pekerja dilepaskan dari pekerjaan terbaik mereka yang mungkin tidak hanya mengalami keadaan kewangan yang negatif, seperti yang ditunjukkan penyelidikan, tetapi juga boleh berisiko untuk masalah kesihatan psikologi atau lain-lain.
 • Kualiti pekerjaan secara beransur-ansur mengikut jenis pekerjaan (sepenuh masa, sambilan, berbilang), saiz organisasi, jenis kerja, pekerjaan, dan sektor. Beberapa keadaan lain dikaitkan dengan kemungkinan pekerja berada dalam pekerjaan yang berkualiti tinggi – termasuk jumlah masa yang dikhaskan untuk bekerja, saiz majikan mereka, sifat pekerjaan mereka dan jumlah pekerjaan yang mereka miliki. Pekerja sepenuh masa (yang bekerja 35 jam atau lebih) jauh lebih tinggi daripada pekerjaan yang baik (42%) daripada pekerja sambilan (30%). Walau bagaimanapun, data juga menunjukkan bahawa terlalu banyak kerja adalah menjejaskan kualiti pekerjaan.

Apakah maksudnya?

Kerana kebanyakan orang Amerika merasa bahawa mereka dikenal pasti oleh pekerjaan atau profesion mereka, orang cenderung untuk meluangkan banyak masa dan tenaga dalam kehidupan mereka. Belum lagi keperluan untuk menyokong keluarga mereka. Pada masa ini pengangguran yang rendah, kajian itu mendapati bahawa pekerja dalam pekerjaan buruk hampir dua kali lebih mungkin kerana mereka yang bekerja dengan baik akan mencari kerja baru, dan 20 kali lebih mungkin tidak berpuas hati dan mencari kerja baru. Pekerja yang berpuas hati cenderung untuk menjadi lebih produktif dan setia kepada majikan mereka. Jadi dengan jelas, kualiti pekerjaan adalah penting – bukan hanya untuk kesejahteraan kewangan pekerja, tetapi untuk kualiti hidup keseluruhan.


Jawatan blog ini pada asalnya diterbitkan oleh WorkingNation di sini.