Kejutan Besar E3 2019


E3 2019 adalah berbeza daripada persidangan tahun lalu, dengan beberapa penerbit yang besar tidak hadir dan menunjukkan tumpuan yang lebih besar pada permainan perkhidmatan langsung dengan kandungan yang berterusan seperti Bahagian 2 dan Destiny. Beberapa syarikat mempunyai permainan rahsia yang mereka rancangkan untuk pertama kalinya semasa persidangan akhbar mereka, tetapi maklumat tentang mereka bocor sebelumnya – tema berulang yang memasuki minggu besar. Tidak setiap pengumuman atau wahyu besar dimanjakan, dan beberapa berjaya membuat kami terdengar terkejut. Ini adalah kejutan terbesar E3 2019.

Keanu Reeves bintang di Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 membentuk permainan video monumental apabila dibebaskan tahun depan, dan sebelum penampilannya di persidangan akhbar Xbox, kami yakin ia akan berjaya. Tetapi pada saat-saat akhir, Keanu Reeves didedahkan sebagai watak sokongan, dan pelakon muncul di pentas untuk mendedahkan tarikh pelepasan permainan dan mengepam orang ramai. Tanggapan beliau yang cepat kepada peminat yang memanggilnya "menarik" adalah antara acara utama E3 2019 (walaupun kami berharap orang akan berhenti berteriak semasa persidangan), dan ia mendapat persidangan yang sangat baik untuk permulaannya.

Double Fine menyertai Xbox Game Studios

Double Fine Productions Tim Schafer telah menjadi salah satu pemaju permainan yang paling kreatif dalam industri selama hampir dua dekad, dan banyak kreativiti ini seolah-olah berasal dari kemerdekaan studio. Inilah sebabnya mengapa begitu mengejutkan untuk mengetahui bahawa Double Fine telah diperolehi oleh Microsoft dan akan menyertai keluarga Xbox Game Studiosnya. Psychonauts 2 akan tetap melepaskan semua platform yang dirancang, dan Schafer berkata, keputusan itu sebenarnya bermakna studionya tidak akan sentiasa perlu memperjuangkan permainannya kepada penerbit, tetapi kami tidak pernah fikir kami akan melihatnya menjawab "lelaki itu."

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Ia bukan setiap hari bahawa permainan Lego memberi kita jeda, tetapi itulah yang berlaku ketika Lego Star Wars: The Skywalker Saga telah diturunkan pada E3 2019. Permainan ini mengumpulkan semua cerita dari setiap filem Star Wars utama sehingga kini, termasuk yang akan datang Kebangkitan Skywalker, dan menjadikannya satu permainan video tunggal yang akan dibebaskan tahun depan. Ini adalah senario terbaik untuk peminat Lego Star Wars. Permainan ini membentuk suatu gabungan tindakan yang sangat baik dan komedi fizikal klasik.

Gunakan Xbox anda sebagai pelayan streaming

tangan xcloud
Matt Smith / Digital Trends

Kami tahu bahawa Microsoft akan mempunyai berita mengenai Projek xCloud semasa persidangan akhbar E3, tetapi kami tidak menjangkakan betapa banyak kebebasan yang akan memberi pemain. Tidak lama lagi, sesiapa yang mempunyai konsol Xbox dan koleksi permainan akan dapat menggunakan sistem mereka sebagai pelayan permainan, dengan keupayaan untuk mengalir ke peranti mudah alih mereka apabila mereka tidak berada di rumah. Ini boleh dilakukan tanpa membayar yuran langganan, dan setiap permainan tunggal yang anda ada di Xbox anda akan tersedia untuk aliran. Ia serupa dengan cara Remote Play berfungsi pada PlayStation 4, tetapi lebih baik lewat daripada tidak pernah!

Deathloop

Arkane Studios membantu MachineGames dengan pembangunan Wolfenstein: Youngblood, kerana dibebaskan pada bulan Julai, jadi kami tidak menjangkakan studio itu akan mempunyai apa-apa siap untuk E3 2019. Walau bagaimanapun, sebagai studio Lyon, Perancis, lokasi mendedahkan permainan sains fiksyen / tindakan-petualangan dipanggil Deathloop. Ia mengikuti dua pembunuh yang bertarung satu sama lain dalam kitaran kematian, dan suasana yang menakutkan merasakan ia menarik pengaruh dari permainan sendiri Dishonored studio. Ia tidak mempunyai tarikh pelepasan lagi, tetapi ia membuatkan kami teruja semasa persembahan Bethesda yang agak menonjol.

Komander Keen

Tidak semua kejutan dari E3 2019 adalah yang baik. Bethesda mendedahkan versi reboot Komander Keen direka sebagai permainan percuma untuk mainan, dan ia kelihatan mengerikan. Strategi berasaskan kad pengadunan dengan paparan kartun pada hari Sabtu pagi, mungkin ia mungkin telah bekerja dengan IP yang asal, tetapi permainan ini menyerupai sedikit persamaan dengan permainan asal yang merupakan pil keras untuk peminat menelan.

Bermain sebagai nenek di Legion Watch Dogs

Tidak lama sebelum E3 2019, berita membocorkan bahawa permainan Watch Dogs yang ketiga di Ubisoft tidak akan menjadi sekuel standard, melainkan penggambaran radikal dalam apa permainan aksi-dunia aksi terbuka. Untuk itu, Ubisoft Toronto membolehkan anda bermain secara literal sesiapa anda lihat dalam permainan. Kami fikir ini terdengar hebat, tetapi apabila demonstrasi mendedahkan bahawa anda boleh mengawal nenek perompak induk yang juga berkemahiran dengan pistol yang dibungkus, kami tahu kami berada dalam keadaan yang sangat baik.

Final Fantasy VII Remake mungkin benar-benar berfungsi

Final Fantasy VII Remake telah diumumkan beberapa tahun yang lalu semasa persidangan akhbar Sony di E3, dan permainan telah melalui pembangunan yang penuh kegelisahan yang termasuk perubahan dalam pasukan menjadikannya. Apabila Square Enix mempamerkannya pada sidang akhbar tahun ini, namun ia melepaskan jangkaan kami. Pelepasan pertama untuk judul akan berlaku semata-mata di Midgar, tetapi sistem tempurnya menggabungkan tindakan masa nyata dengan strategi klasik dan elemen menu untuk mencipta hibrida sempurna yang lama dan baru. Malah orang-orang yang tidak peduli dengan asal harus memberi perhatian yang sangat dekat.

The Legend of Zelda: Nafas sekuel Wild

The Legend of Zelda: Nafas Wild dibebaskan hanya dua tahun lalu, tetapi Nintendo sudah bersedia untuk mengumumkan sekuel – jenis – semasa acara E3 Nintendo Direct. Permainan ini tidak mempunyai tajuk, tetapi ia kelihatan sebagai sekuel langsung dan bukannya "pengganti" semata-mata. Sepertinya kita mungkin mendapat peluang untuk bermain sebagai Zelda kali ini, kerana treler menunjukkan pakaiannya sangat serupa dengan Link. Dengan ancaman baru untuk menghadapi dan dunia yang berubah-ubah, permainan kami sangat teruja.

Banjo-Kazooie dalam Super Smash Bros. Ultimate

Warganegara Banjo-Kazooie dimiliki oleh Microsoft, tetapi itu tidak menghentikan Nintendo daripada memasukkan watak titular dalam Super Smash Bros. Ultimate sebagai DLC. Diumumkan dengan menggoda yang menjadikannya nampaknya menjadi lelucon, Banjo-Kazooie akan tersedia dalam permainan musim gugur ini dan menggabungkan unsur-unsur watak-watak yang berkisar dan meluas.

Contra: Rogue Corps

Konami belum mengeluarkan permainan Contra baru dalam beberapa tahun, dan francais itu kelihatan sudah mati – atau sekurang-kurangnya tidak aktif. Walau bagaimanapun, yang terbukti salah, sebagai Contra: Rogue Corps diumumkan semasa E3 Nintendo Direct. Permainan ini menggabungkan unsur-unsur penembak orang ketiga dengan aksi berlari dan senjata gaya arked, dan rasa humor yang tidak sopan merasakan seperti yang sesuai untuk siri ini. Malah lebih baik ialah Koleksi Ulang Tahun Castlevania dibebaskan hari ini, memberi pemain baru peluang untuk mencuba hampir setiap tajuk utama dalam warisan lama.