Jaguar Menawarkan Pemilik Tesla Yang Beli Satu Rebutan Big I-Pace


2019 Jaguar I-Pace First Drive
Ronan Glon / Trend Digital

Jaguar mensasarkan I-Pace, sebuah kereta elektrik bateri yang dihasilkan siri pertama, terus di Tesla Model X. Ia adalah crossover yang cepat dan mewah yang hanya terdapat dengan pemacu bateri elektrik, jadi ia serupa dengan X dalam banyak cara – di paling kurang di atas kertas. Reka bentuk sahaja tidak mencukupi untuk meyakinkan pemilik Tesla untuk pergi ke pengedar Jaguar, jadi syarikat meletakkan wang tunai di tudung.

Untuk masa yang terhad, pemandu yang boleh membuktikan terdapat Tesla yang didaftarkan di rumah mereka – tidak semestinya atas nama mereka – layak menerima diskaun $ 3,000 apabila mereka membeli I-Pace. Jaguar tidak membuat banyak bunyi mengenai kempen itu, tetapi beberapa pengguna Twitter menegaskannya selepas ia dilancarkan.

Terdapat tali yang dilampirkan, tentu saja. Tawaran itu tamat pada 31 Ogos dan ia terhad kepada satu insentif bagi setiap kenderaan yang layak. The Tesla tidak perlu diniagakan; I-Pace boleh berkongsi ruang garaj dengannya. Dan, hanya pemilik Tesla di pasaran untuk I-Pace yang baru dapat menuntut $ 3.000 kredit. Pajakan juga berfungsi, tetapi membawa pulang versi yang digunakan tidak. Akhir sekali, tawaran itu tidak lagi berdiri jika peniaga memutuskan untuk tidak mengambil bahagian dalam kempen penaklukan.

Bahawa banyak tunai dari sebuah kereta baru adalah perjanjian manis, tetapi kemurahan hati Jaguar tidak berakhir di sana. Sesetengah pembeli layak mendapat diskaun peniaga $ 5,000, dan kredit elaun $ 7,000, membawa jumlah rebat kepada $ 15,000. I-Pace-lenturan segmen membawa harga asas $ 69,500 sebelum caj destinasi mandatori $ 995 memasuki persamaan, jadi pembeli yang layak untuk menuntut pakej rebat penuh boleh memandu pulang dalam model asas setelah membayar $ 54,500. Pemilik yang layak untuk kredit cukai persekutuan $ 7,500 sepenuhnya boleh mendapatkan I-Pace untuk wang Model 3.

Sewaktu kereta elektrik mengangkat wap di Amerika Syarikat, I-Pace Jaguar nampaknya telah melepaskan bot. Ia menerima ulasan yang baik dari akhbar automotif, dan Trend Digital dinobatkan sebagai kereta tahun ini pada tahun 2018, tetapi jualan telah jatuh dengan jangkaan yang singkat. Firma British menjual hanya 1,522 I-Paces di Amerika Syarikat dalam tempoh tujuh bulan pertama tahun 2019, menurut Laporan Kereta Hijau. Itulah angka dibandingkan dengan angka-angka yang diposting oleh Tesla.