Inisiatif Travitst baru Prince Harry bertujuan untuk mempromosikan perjalanan yang mampan


Prince Harry telah mengumumkan pelancaran inisiatif perjalanan lestari global, yang digelar Travalyst.

Mengumumkan projek tersebut di sebuah acara di Amsterdam pada hari Selasa, Duke of Sussex berkata Travalyst akan bekerjasama dengan syarikat-syarikat pelancongan seperti SkyScanner, TripAdvisor, Booking.com, dan Visa AS untuk mempromosikan pelancongan yang mampan – walaupun butiran mengenai perkara ini agak jelas di perkara ini.

"Seperti yang anda tahu, saya bukan ahli pelancongan atau perniagaan, tetapi melalui perjalanan saya, saya telah melihat hubungan unik antara komuniti dan alam sekitar, dan telah melihat sesuatu yang membimbangkan," katanya dalam satu kenyataan.

"Tidak ada simbiosis atau sambungan di sana dan saya mahu memahami mengapa," katanya. "Saya adalah salah seorang daripada mereka yang cukup beruntung untuk mempunyai platform dan saya mahu menggunakannya untuk menangani masalah yang sukar, dengan harapan mencari penyelesaian dan itulah cara Travalyst dilahirkan."

Nama itu, berdasarkan catatan Instagram dari akaun rasmi Duke dan Duchess of Sussex, adalah perkataan "perjalanan" dan "pemangkin". "Duke dan rakan-rakan melihat peranan kami dalam perjalanan lestari sebagai pemangkin untuk mempercepat perubahan positif dalam perjalanan," kata kenyataan itu yang disiarkan di akaun Sussex Royal Instagram.

Per New York Times, organisasi akan berusaha untuk mendidik orang tentang perjalanan alam sekitar yang mampan dan "memudahkan mereka untuk memahami sama ada perjalanan mereka sendiri membantu atau mencederakan planet ini dan yang mendapat manfaat daripada dolar perjalanan."

Pelancaran ini datang berikutan kritikan besar Duke dan Duchess of Sussex selepas mereka berjenama "orang munafik" kerana dilaporkan mengambil jet peribadi ke Selatan Perancis dua hari selepas penerbangan jet persendirian ke Ibiza.

Ia tidak betul-betul jelas bagaimana sebenarnya Travalyst akan berfungsi pada ketika ini. Menurut laman web itu, tujuan konsortium adalah untuk "mencetuskan pergerakan syarikat, organisasi, dan pembangun yang berfikiran sama untuk mengubah masa depan perjalanan menjadi lebih mantap yang menyokong dan melindungi destinasi dan masyarakat setempat untuk beberapa dekad yang akan datang. "

"Kami akan menggunakan pengaruh kami untuk meneroka dan menggalakkan inisiatif di seluruh dunia yang mempunyai keupayaan untuk memelihara destinasi, memastikan masyarakat tempatan berkembang maju, dan melindungi hidupan liar dan persekitaran melalui amalan yang bertanggungjawab."

Walaupun semua ini terdengar agak luas pada masa ini, sudah ada perkara yang boleh anda lakukan untuk mengecilkan jejak karbon anda semasa anda melakukan perjalanan.

Bawa dari Greta Thunberg.

Upload% 252fvideo uploaders% 252fdistribution thumb% 252fimage% 252f92093% 252f6ca929a9 fc6e 45ef b2db b5fd9c51a042.jpg% 252foriginal.jpg? Signature = tgn1kjjgdg2tne2nhiujutue6ku = & source = https% 3a% 2f% 2fblueprint api production.s3.amazonaws