Google Pixel Watch Akhirnya Dapat Dikeluarkan Pada 15 OktoberGoogle telah dikabarkan sedang bekerja di smartwatch, yang dikenali sebagai Google Pixel Watch, selama bertahun-tahun sekarang. Selepas khabar angin mencadangkan peranti itu akhirnya akan dikeluarkan pada acara perkakasan Google tahun lepas, ramai yang terkejut apabila ia tidak terwujud. Kini, khabar angin baru menunjukkan bahawa jam tangan itu akhirnya boleh dibebaskan bersama Google Pixel 4 pada acara perkakasan syarikat yang dijadualkan pada hari Selasa, 15 Oktober.

Desas desus datang dari Nikkei Asian Review, yang mengutip sumber yang tidak dikenal dekat dengan perkara itu. Nikkei telah dapat meramalkan perkakasan perkakasan secara tepat pada masa lalu. Cawangan itu juga mengatakan bahawa Google akan melancarkan varian 5G Pixel 4, bersama dengan komputer riba baru.

Walaupun laporan itu tidak menyebut nama Pixel Watch, barisan perkakasan Google telah terikat dengan nama Pixel selama empat tahun sekarang – jadi agak aneh untuk melihat smartwatch baru yang tidak menanggung penjenamaan.

Banyak khabar angin telah muncul sejak beberapa tahun kebelakangan membayangkan apa yang Pixel Watch kelihatan seperti. Ia kemungkinan besar peranti akan menjalankan sistem operasi OS Google, namun beberapa khabar angin menunjukkan bahawa peranti itu boleh menjadi jam tangan hibrid. Google memperoleh teknologi jam tangan hibrid baru dan 20 jurutera daripada Fossil untuk $ 40 juta pada awal tahun ini, dan kemungkinan teknologi itu boleh menjadi sebahagian daripada Pixel Watch. Sesetengah laporan telah mencadangkan bahawa pengambilalihan lebih banyak tentang bakat kejuruteraan daripada teknologi sebenar – dan ia akan menjadi sedikit pelik untuk melihat Google melepaskan smartwatch yang tidak memaparkan sistem operasi smartwatch syarikat itu sendiri. Jam baru juga akan memberi peluang kepada Google untuk memamerkan OS Wear seperti yang dimaksudkan untuk dilaksanakan, seperti telefon Pixel yang dilakukan untuk Android sebelum ia.

Mudah-mudahan, peranti ini juga akan menampilkan teknologi penjejakan kecergasan yang baik, yang akan meletakkannya dalam persaingan dengan Apple Watch. Syarikat-syarikat telah memberi tumpuan kepada kesihatan dan kesesuaian untuk smartwatches mereka sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Kami akan meliputi acara minggu depan, jadi semak semula pada hari Selasa untuk melihat butiran tentang apa yang Google mengumumkan pada acara perkakasan tahunannya.

Cadangan Editor