Google Hellish 3 Years, Kelewatan Tarif Trump, dan Berita Lebih


Google telah secara senyap-senyap melalui neraka dalaman, Trump melambatkan tarif pada beberapa elektronik, dan ragi superbug mematikan sedang melalui rumah sakit. Inilah berita yang perlu anda ketahui, dalam masa dua minit atau kurang.

Ingin menerima roundup dua minit ini sebagai e-mel setiap hari bekerja? Daftar di sini!

Tajuk hari ini

Tiga tahun kesengsaraan di dalam Google

Selama tiga tahun yang lalu, syarikat "syarikat paling gembira di dunia" telah hancur di belakang pintu tertutup, mengalami serangan dahsyat yang datang dari dalam syarikat itu sendiri. Penulis kami bercakap dengan 47 pekerja semasa dan bekas mengenai struktur yang pernah menjadikan syarikat Silicon Valley paling idealis, dan apa yang menghantui mereka.

Trump melambatkan tarif pada telefon pintar dan komputer riba

Dapatkan belanja Krismas anda pada awal: Tarif Trump yang dirancang 10 peratus pada beberapa elektronik pengguna seperti telefon dan komputer riba akan ditangguhkan sehingga 15 Disember. Berita buruk? Lain-lain elektronik, seperti televisyen, jam tangan, dan kamera digital, akan dikenakan tarif baru mulai 1 September. Pentadbiran tidak memberikan penjelasan yang disediakan untuk mengapa ada yang tertunda dan yang lain tidak.

Fakta Cepat: 700

Itulah jumlah kes AS C. auris, sejenis yis superbug tahan dadah yang merebak melalui hospital pada kadar yang mempunyai "potensi pandemik." Setakat ini ia tidak jelas di mana ia datang, tetapi perlumbaan itu menetralkannya sebelum ia menjadi semakin teruk.

WIRED Merekomendasikan: Allbirds … kaus kaki?

Syarikat yang sama yang membawa anda kasut bulu dan eucalyptus slip-ons telah masuk ke dalam permainan sock-dan ia membangunkan bahan baru untuk membuat mereka. Ia adalah benang yang dipanggil Trino-gabungan serat Tree dan Merino yang sedia ada syarikat-dan ia direka untuk menjaga kaki anda berkeringat-bebas.

Berita yang Boleh Anda Gunakan

Inilah caranya untuk menjimatkan wang dengan pergi ke tetapan telefon anda dan menguruskan langganan anda.

Roundup harian ini tersedia sebagai newsletter. Anda boleh mendaftar di sini untuk memastikan berita yang disampaikan segar ke peti masuk anda setiap hari bekerja!