Encik Trump, Bukan Pegawai Fed Siapa 'Boneheads'<div _ngcontent-c15 = "" innerhtml = "

Getty

Saya merasa tidak pasti bahawa seseorang perlu memberitahu presiden Amerika Syarikat bahawa pejabat kerja keras, berdedikasi, dan pintar bank pusat Amerika, Federal Reserve Bank, bukan tulang. Namun, ini adalah keadaan yang menyedihkan dan mengganggu keadaan yang telah kami ketahui. Kerana semua manusia mempunyai sikap berat sebelah, saya percaya bahawa penting bahawa saya mendedahkan bahawa saya bernasib baik untuk memulakan karier saya di Federal Reserve Bank of New York dalam apa yang dikenali sebagai kumpulan pertukaran asing. Kumpulan itu adalah dan tidak terlibat dalam perkara-perkara dasar monetari. Saya juga akan mendedahkan bahawa dalam banyak tugasan latihan saya sejak 2008, saya telah bertemu beratus-ratus pemeriksa bank Rizab Persekutuan, penulis, pereka, dan penganalisis dari semua daerah Fed; mereka juga tidak terlibat dalam dasar monetari. Dengan pendedahan ini, berikut adalah beberapa pemerhatian saya.

Tangkapan skrin dari Twitter

Memandangkan senarai Trump yang tidak berkesudahan komen kasar, misoginis, etnosentris dan rasis yang dilaporkan, ia akan menggoda untuk hanya mendesah dengan kelegaan bahawa batasan bahasanya hanya membuang penghinaan pueril di pejabat-pejabat Federal Reserve. Masalahnya adalah bahawa Trump tidak lagi hanya memainkan pelakon blowhard laju kedua di televisyen. Beliau juga merupakan presiden Amerika Syarikat, sebuah negara yang masih menjadi kuasa ekonomi terbesar dan pemimpin dunia bebas. Berjuta-juta di seluruh dunia masih mencari negara kita, walaupun usaha pentadbiran Trump terbaik untuk menjadikan kita kelihatan seperti negara yang kurang maju dan negara yang rosak.

Oleh kerana itu, begitu banyak pakar, terutama media sosial, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, hampir menjadikannya sukan untuk memberitahu para pejabat Federal Reserve apa yang harus dilakukan dan / atau untuk terus mengkritik mereka. Dalam demokrasi seperti kita, ianya boleh diterima dan harus digalakkan agar kita menggunakan hak kita untuk membebaskan ucapan. Tetapi untuk benar-benar membuat kemajuan dalam mempengaruhi pembuat dasar monetari, lebih baik untuk mengkritik mereka dalam bahasa yang sopan dan profesional. Fakta dan data sangat digalakkan. Tingkah laku penipu Trump menandakan berbahaya kepada penyokongnya bahawa fakta dan data tidak relevan dan penafian orang boleh diterima. Bukan!

Yang penting, Trump bertentangan dengan dirinya. Beliau & nbsp; berulang kali menyatakan bahawa ekonomi adalah hebat, walaupun pada masa ini KDNK hampir tidak mencapai 2%. & Nbsp; Sekiranya ekonomi kita berprestasi cemerlang, maka dia sepatutnya belajar kelas ekonomi pada Sekolah Wharton bahawa tidak ada keperluan untuk menurunkan kadar kepada tahap sifar atau tahap negatif untuk merangsang ekonomi yang sudah sihat dan berkembang, kerana tindakan semacam itu akan menyebabkannya menjadi terlalu panas. & nbsp; Sebagai pengundi, kita harus bertanya sama ada dia tidak mengetahui alasan untuk menaikkan atau menurunkan kadar atau sama ada dia berbohong kepada kita tentang keadaan ekonomi yang hebat. Sekiranya ekonomi tidak berfungsi dengan baik, maka dia harus memaklumkan kepada kami dengan segera supaya kami dapat mempersiapkan untuk kemerosotan.

Di samping itu, Trump harus bersih kepada rakyat Amerika dan memberitahu kami sama ada keluarganya akan mendapat faedah daripada sifar kadar apabila mereka membiayai semula hutang dan dapat menurunkan kos peminjaman mereka. Adakah dia berharap pasaran saham akan naik apabila kadar diturunkan dan keluarganya akan mendapat manfaat kerana portfolio stok mereka?

Trump dan parti Parti Republik menumpukan tenaga yang banyak untuk pembaharuan cukai yang telah memberi faedah yang sangat sedikit jika ada kepada rakyat Amerika. Seperti saya menulis musim bunga ini, walaupun para eksekutif syarikat kebanyakannya melihat manfaat hidup yang singkat dari pembaharuan cukai. Pentadbiran Trump telah gagal menggunakan alat-alat dasar fiskal, seperti pembaharuan kod cukai untuk membantu rakyat Amerika kelas menengah dan meningkatkan taraf hidup mereka. Buat masa ini, bukannya menggalakkan undang-undang untuk melabur dalam infrastruktur dan pendidikan, dari program prasekolah hingga kolej dan vokasional, yang merupakan dua tindakan kritikal yang mempunyai pulangan pelaburan yang paling tinggi untuk mana-mana negara, Trump berperilaku seperti pembalik punggung di barisan depan, yang sebenarnya mengganggu untuk melakukan kerja sekolah mereka. & nbsp; Mereka yang melakukan kerja rumah mereka tahu bahawa meningkatkan taraf hidup rakyat Amerika melibatkan dasar monetari dan fiskal. Rizab Persekutuan hanya bertanggungjawab terhadap dasar monetari. Jika Trump mahu melakukan apa sahaja mengenai dasar fiskal, dia perlu memberi Mitch McConnell satu panggilan.

Apa yang Trump tidak memberitahu rakyat Amerika, adalah bahawa kadar penurunan akan menjejaskan berjuta-juta pesara yang hidup dengan pendapatan tetap. Selain itu, kadar yang lebih rendah juga akan menjejaskan & nbsp; penabung, orang Amerika yang bertuah mempunyai akaun simpanan dan sijil deposit. Dan apabila kadar diturunkan, ini tidak bermakna institusi kewangan akan segera menurunkan kadar pinjaman dan kad kredit dengan secukupnya untuk mengimbangi apa yang kita kehilangan dalam deposit atau akaun persaraan kami.

Selain itu, kadar yang lebih rendah akan memberi insentif kepada isi rumah Amerika, yang sudah ada tahap rekod hutang, untuk menjadi lebih terhutang budi dengan gadai janji, pinjaman kereta, kad kredit, dan bentuk hutang lain. Ramai yang tidak dapat membayar balik hutang-hutang tersebut dalam kemelesetan seterusnya kerana upah dan gaji tidak mencukupi atau kerana jika mereka kehilangan pekerjaan mereka, mereka akan membayar hutang tersebut. Mereka yang ingkar akan tinggal di rekod mereka selama tujuh tahun sehingga sukar bagi mereka untuk mendapatkan apa-apa kredit dan bahkan untuk mendapatkan pekerjaan baru, kerana banyak majikan sekarang melakukan pemeriksaan kredit.

Sumber: Panel Kredit Pengguna FRBNY / Equifax, Suku Kedua 2019

Syarikat-syarikat juga akan terus menaikkan kadar faedah yang rendah. & Nbsp; Seperti yang saya tulis banyak kali, Hutang syarikat Amerika pada kira-kira 75% daripada KDNK bersamaan. & Nbsp; Kebanyakan pinjaman ini adalah perjanjian atau dokumen lite, jadi pemberi pinjaman tidak mempunyai perlindungan, terutama sekali.

FRED St Louis Federal Reserve

Yang penting, bank-bank juga akan terjejas dengan kadar yang lebih rendah atau sifar. Ini akan memampatkan margin faedah bersih mereka. Bagi bank-bank dengan perniagaan pasaran modal dan pengurusan aset, kadar yang lebih rendah akan menyakiti mereka pendapatan perdagangan, yang baru merosot kepada mereka terendah dalam tiga belas tahun. & nbsp; Bukan sahaja keuntungan yang lebih rendah menjadikannya lebih sukar untuk bank-bank menjadi lebih baik huruf besar dan cair, yang sebenarnya adalah apa yang kita mahu sekarang supaya bank-bank menahan kerugian yang tidak dijangka yang boleh datang dari ekonomi negara-negara yang paling perlahan atau yang telah mengalami kemelesetan. Keuntungan rugi akan menyebabkan lebih ramai bank membakar orang, yang telah berlaku tahun ini sebagai Jack Kelly, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas, Kumpulan Carian Pematuhan, menulis awal musim panas ini.

Di samping itu, kadar yang lebih rendah akan terus ditolak pelabur seperti, tetapi tidak terhad kepada, dana pencen, syarikat insurans, firma sekuriti, dan bank untuk mengambil lebih banyak risiko dalam instrumen yang rumit dan tidak cair dan kadar yang lebih rendah menyalahkan mana-mana jenis peminjam untuk melepaskan apa yang sudah menjadi piawaian pengunderaitan yang lebih rendah lagi dan memberi pinjaman kepada peminjam yang berisiko. & nbsp; Saya menonton filem ini pada pertengahan tahun 2000-an. Ia berakhir dengan teruk. Dan kali ini, tidak akan berbeza.

Penasihat baki Trump perlu mengekalkan Trump dari Federal Reserve sekiranya mereka semua bersedia untuk hidup dengan legasi mereka sebagai kemelesetan Trump. Kerja utama Trump sekarang ialah untuk dipilih semula. Oleh itu, dia akan menolak untuk kadar rendah dan negatif yang dia boleh. Namun, pegawai pejabat Rizab Persekutuan adalah untuk bekerja dalam kepentingan jangka panjang rakyat Amerika biasa yang layak mendapat taraf hidup yang jauh lebih tinggi daripada apa yang telah disampaikan Trump. Demi seluruh rakyat Amerika, Pengerusi Powell dan rakan-rakan, saya meminta anda untuk mengabaikan Ketua Tweeter.

& nbsp;

">

Getty

Saya merasa tidak pasti bahawa seseorang perlu memberitahu presiden Amerika Syarikat bahawa pejabat kerja keras, berdedikasi, dan pintar bank pusat Amerika, Federal Reserve Bank, bukan tulang. Namun, ini adalah keadaan yang menyedihkan dan mengganggu keadaan yang telah kami ketahui. Oleh kerana semua manusia mempunyai sikap berat sebelah, saya percaya bahawa penting untuk saya mendedahkan bahawa saya bernasib baik untuk memulakan karier saya di Federal Reserve Bank of New York dalam apa yang dikenali sebagai kumpulan pertukaran asing. Kumpulan itu adalah dan tidak terlibat dalam perkara-perkara dasar monetari. Saya juga akan mendedahkan bahawa dalam banyak tugasan latihan saya sejak 2008, saya telah bertemu beratus-ratus pemeriksa bank Rizab Persekutuan, penulis, pereka, dan penganalisis dari semua daerah Fed; mereka juga tidak terlibat dalam dasar monetari. Dengan pendedahan ini, berikut adalah beberapa pemerhatian saya.

Tangkapan skrin dari Twitter

Memandangkan senarai Trump yang tidak berkesudahan komen kasar, misoginis, etnosentris dan rasis yang dilaporkan, ia akan menggoda untuk hanya mendesah dengan kelegaan bahawa batasan bahasanya hanya membuang penghinaan pueril di pejabat-pejabat Federal Reserve. Masalahnya adalah bahawa Trump tidak lagi hanya memainkan pelakon blowhard laju kedua di televisyen. Beliau juga merupakan presiden Amerika Syarikat, sebuah negara yang masih menjadi kuasa ekonomi terbesar dan pemimpin dunia bebas. Berjuta-juta di seluruh dunia masih mencari negara kita, walaupun usaha pentadbiran Trump terbaik untuk menjadikan kita kelihatan seperti negara yang kurang maju dan negara yang rosak.

Oleh kerana itu, begitu banyak pakar, terutama media sosial, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, hampir menjadikannya sukan untuk memberitahu para pejabat Federal Reserve apa yang harus dilakukan dan / atau untuk terus mengkritik mereka. Dalam demokrasi seperti kita, ianya boleh diterima dan harus digalakkan agar kita menggunakan hak kita untuk membebaskan ucapan. Tetapi untuk benar-benar membuat kemajuan dalam mempengaruhi pembuat dasar monetari, lebih baik untuk mengkritik mereka dalam bahasa yang sopan dan profesional. Fakta dan data sangat digalakkan. Tingkah laku penipu Trump menandakan berbahaya kepada penyokongnya bahawa fakta dan data tidak relevan dan penafian orang boleh diterima. Bukan!

Yang penting, Trump bertentangan dengan dirinya. Dia berulang kali menyatakan bahawa ekonomi adalah hebat, walaupun pada masa ini KDNK hampir tidak mencapai 2%. Sekiranya ekonomi kita berprestasi cemerlang, maka dia sepatutnya belajar di kelas ekonomi di The Wharton School bahawa tidak ada keperluan untuk menurunkan kadar kepada sifar atau tahap negatif untuk merangsang ekonomi yang sihat dan berkembang, kerana tindakan sedemikian sebenarnya akan menyebabkan ia menjadi terlalu panas. Sebagai pengundi, kita harus membuat pertanyaan sama ada dia tidak mengetahui alasan untuk menaikkan atau menurunkan kadar atau sama ada dia berbohong kepada kita tentang keadaan ekonomi yang hebat. Sekiranya ekonomi tidak berfungsi dengan baik, maka dia harus memaklumkan kepada kami dengan segera supaya kami dapat mempersiapkan untuk kemerosotan.

Di samping itu, Trump harus bersih kepada rakyat Amerika dan memberitahu kami sama ada keluarganya akan mendapat faedah daripada sifar kadar apabila mereka membiayai semula hutang dan dapat menurunkan kos peminjaman mereka. Adakah dia berharap pasaran saham akan naik apabila kadar diturunkan dan keluarganya akan mendapat manfaat kerana portfolio stok mereka?

Trump dan parti Parti Republik menumpukan tenaga yang banyak untuk pembaharuan cukai yang telah memberi faedah yang sangat sedikit jika ada kepada rakyat Amerika. Seperti yang saya tulis musim bunga ini, walaupun para eksekutif syarikat kebanyakannya melihat manfaat hidup yang singkat dari pembaharuan cukai. Pentadbiran Trump telah gagal menggunakan alat-alat dasar fiskal, seperti pembaharuan kod cukai untuk membantu rakyat Amerika kelas menengah dan meningkatkan taraf hidup mereka. Buat masa ini, bukannya menggalakkan undang-undang untuk melabur dalam infrastruktur dan pendidikan, dari program prasekolah hingga kolej dan vokasional, yang merupakan dua tindakan kritikal yang mempunyai pulangan pelaburan yang paling tinggi untuk mana-mana negara, Trump berperilaku seperti pembalik punggung di barisan depan, yang sebenarnya mengganggu untuk melakukan kerja sekolah mereka. Mereka yang melakukan kerja rumah mereka tahu bahawa meningkatkan taraf hidup rakyat Amerika melibatkan dasar monetari dan fiskal. Rizab Persekutuan hanya bertanggungjawab terhadap dasar monetari. Jika Trump mahu melakukan apa sahaja mengenai dasar-dasar fiskal, dia perlu memberi panggilan Mitch McConnell.

Apa yang Trump tidak memberitahu rakyat Amerika, adalah bahawa kadar penurunan akan menjejaskan berjuta-juta pesara yang hidup dengan pendapatan tetap. Di samping itu, kadar yang lebih rendah juga akan menjejaskan penabung, orang Amerika yang bernasib baik mempunyai akaun simpanan dan sijil deposit. Dan apabila kadar diturunkan, ini tidak bermakna institusi kewangan akan segera menurunkan kadar pinjaman dan kad kredit dengan secukupnya untuk mengimbangi apa yang kita kehilangan dalam deposit atau akaun persaraan kami.

Selain itu, kadar yang lebih rendah akan memberi insentif kepada isi rumah Amerika, yang telah berada di tahap rekod keberhutangan, untuk menjadi lebih terhutang budi dengan gadai janji, pinjaman kereta, kad kredit, dan lain-lain bentuk hutang. Ramai yang tidak dapat membayar balik hutang-hutang tersebut dalam kemelesetan seterusnya kerana upah dan gaji tidak mencukupi atau kerana jika mereka kehilangan pekerjaan mereka, mereka akan membayar hutang tersebut. Mereka yang ingkar akan tinggal di rekod mereka selama tujuh tahun sehingga sukar bagi mereka untuk mendapatkan apa-apa kredit dan bahkan untuk mendapatkan pekerjaan baru, kerana banyak majikan sekarang melakukan pemeriksaan kredit.

Sumber: Panel Kredit Pengguna FRBNY / Equifax, Suku Kedua 2019

Syarikat-syarikat juga akan terus menaikkan kadar faedah yang rendah. Seperti yang saya tulis berkali-kali, hutang syarikat Amerika adalah kira-kira 75% daripada KDNK bersamaan. Kebanyakan pinjaman ini adalah perjanjian atau dokumen lite, jadi pemberi pinjaman tidak mempunyai perlindungan, terutama sekali.

FRED St Louis Federal Reserve

Yang penting, bank-bank juga akan terjejas dengan kadar yang lebih rendah atau sifar. Ini akan memampatkan margin faedah bersih mereka. Bagi bank-bank dengan pasaran modal dan pengurusan aset, kadar yang lebih rendah akan menjejaskan pendapatan perdagangan mereka, yang hanya menurun kepada yang paling rendah dalam tiga belas tahun. Bukan sahaja keuntungan yang lebih rendah menjadikannya lebih sukar bagi bank-bank untuk mendapatkan kapitalisasi dan cecair yang baik, yang sebenarnya adalah apa yang kita mahu sekarang supaya bank-bank menahan kerugian yang tidak dijangka yang boleh datang dari ekonomi negara-negara yang semakin perlahan atau yang sudah mengalami kemelesetan. Keuntungan rugi akan menyebabkan lebih banyak bank membakar orang, yang telah berlaku tahun ini sebagai Jack Kelly, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas, The Compliance Search Group, menulis awal musim panas ini.

Di samping itu, kadar yang lebih rendah akan terus mendorong pelabur seperti, tetapi tidak terhad kepada, dana pencen, syarikat insurans, firma sekuriti, dan bank untuk mengambil lebih banyak risiko dalam instrumen kompleks dan tidak cair dan kadar yang lebih rendah secara tidak langsung memberi insentif kepada mana-mana jenis pemberi pinjaman untuk melepaskan daripada apa yang sudah menjadi standard pengunderaitan yang lebih rendah dan memberi pinjaman kepada peminjam yang berisiko. Saya menonton filem ini pada pertengahan tahun 2000-an. Ia berakhir dengan teruk. Dan kali ini, tidak akan berbeza.

Penasihat baki Trump perlu mengekalkan Trump jauh dari Federal Reserve sekiranya mereka semua bersedia untuk hidup dengan warisan mereka sebagai kemelesetan Trump. Kerja utama Trump sekarang ialah untuk dipilih semula. Oleh itu, dia akan menolak untuk kadar rendah dan negatif yang dia boleh. Namun, pegawai pejabat Rizab Persekutuan adalah untuk bekerja dalam kepentingan jangka panjang rakyat Amerika biasa yang layak mendapat taraf hidup yang jauh lebih tinggi daripada apa yang telah disampaikan Trump. Demi seluruh rakyat Amerika, Pengerusi Powell dan rakan-rakan, saya meminta anda untuk mengabaikan Ketua Tweeter.