Ciri-ciri Peranti Kegemaran Spotify Membolehkan Tunes Anda Ikut Anda Dengan Ketuk


spotify music device kegemaran auto follow handoff
Kredit: Spotify melalui Thurrott.com

Spotify sedang menguji ciri baru yang membolehkan anda memilih pembicara kegemaran dari aplikasi Spotify. Sebaik sahaja dipilih, aplikasinya akan bertanya sama ada anda mahu memindahkan sesi mendengar semasa anda kepada penceramah itu apabila ia berdekatan. Pertama kali dilihat oleh Thurrott, ciri ini menggunakan fungsi Spotify Connect, yang sudah digunakan untuk memberikan kawalan app Spotify ke peranti main semula tertentu seperti penceramah Sonos. Pengguna yang mempunyai akses kepada ujian sedang diminta untuk memilih kegemaran dari senarai peranti Spotify Connect yang tersedia.

Thurrott melaporkan bahawa ciri ini berfungsi dengan baik. Laman web menggunakannya untuk memindahkan sesi pendengaran kepada penceramah Harmon Kardon Invoke apabila pengguna pulang dari luar – aplikasi Spotify yang mendorong orang itu untuk menukar melalui kotak dialog pop timbul pada iPhonenya. Buat masa ini, ciri ini menghadkan pengguna kepada peranti kegemaran tunggal, dan Thurrott berkata ia tidak akan mengenali Windows 10 PC sebagai peranti Sambung yang tersedia.

Menetapkan peranti kegemaran akan menjadi kemudahan yang besar untuk pendengar Spotify yang secara rutin mendapati diri mereka beralih dari telefon mereka ke penceramah Wi-Fi mereka – sesuatu yang anda perlukan sekarang untuk membuka aplikasinya. Sekiranya ujian ini berjaya, masuk akal untuk Spotify untuk membolehkan pelanggannya memilih beberapa peranti kegemaran, seperti pembicara di tempat kerja, atau sistem audio kereta.

Membantu orang mengurus muzik mereka di pelbagai lokasi menjadi trend yang kuat. Apple telah mengumumkan bahawa iOS 13 akan membolehkan mudah alih Apple Music dari peranti iOS yang sama mudah ke penceramah pintar HomePod. Raksasa pelayan media Plex telah menggalakkan para penggunanya untuk memikirkannya sebagai sahabat yang sempurna untuk didengari sambil terus bertindak sebagai perantara antara telefon, PC, TV, dan penceramah pintar untuk podcast, perpustakaan muzik peribadi, dan Tidal .

Sekiranya penemuan baru-baru ini mengenai penceramah Sonos Bluetooth yang tidak lama lagi akan tepat, ini bermakna Sonos akan membuat langkah utama dalam mendengar mudah alih. Aplikasi Sonos sudah menjadi rumah kepada pelbagai perkhidmatan muzik termasuk Spotify, Apple Music, Tidal, dan Plex, jadi keupayaan untuk mengalirkan ke peranti Bluetooth – seperti penceramah dan fon kepala – akan memberikan kelebihan kepada pesaingnya, terutamanya jika ia juga mewujudkan ciri tangan automatik.