CES 2019: Kacamata New Felix Grey Dipotong Pada Cahaya Biru


Felix Gray Sleep Glasses

Empat puluh empat peratus rakyat Amerika ingin agar mereka dapat tidur dengan lebih baik, menurut jenama gaya hidup Felix Grey. Oleh itu, dalam usaha untuk membantu orang meningkatkan tidur mereka, syarikat itu mengumumkan Gelas Tidur Felix Gray Sleep yang baru. Felix Gray sebelum ini dikenali sebagai "kacamata komputer" yang ditujukan kepada kegunaan komputer umum dan mengurangkan ketegangan mata.

Banyak kajian perubatan telah menyimpulkan bahawa cahaya biru yang dipancarkan oleh skrin dapat menindas tahap melatonin – yang bermaksud bahawa tubuh mungkin tidak dapat mempersiapkan dirinya untuk tidur ketika seharusnya. Gelas Tidur bertujuan untuk mencegahnya.

Kanta-lensa pada dasarnya menyaring cahaya biru, memastikan tubuh dapat menghasilkan melatonin dan kemudian tidur ketika saatnya.

"Matlamat kami tidak pernah mengubah tabiat orang. Menurut penyelidikan kami, 60 peratus orang Amerika menonton TV sebelum tidur, 42 peratus memeriksa Facebook, dan 37 peratus menayangkan video di laman-laman seperti YouTube atau Netflix – ini tidak akan berubah dan kemungkinan besar akan meningkat, "Felix Gray CEO David Roger dalam satu kenyataan.

Sudah tentu, syarikat lain telah berusaha untuk mengurangkan jumlah cahaya biru yang diletupkan ke mata kita, dan itu hanya akan berterusan. Kedua-dua Apple dan Google telah membina ciri-ciri ke dalam telefon pintar mereka untuk mengurangkan cahaya biru selepas waktu tertentu pada hari itu, dan itu boleh secara automatik menendang pada masa tertentu. Masih banyak peranti yang belum menyokong ciri-ciri seperti ini, dan pelakunya yang utama nampaknya TV. Banyak orang menonton TV pada waktu malam sebelum tidur, dan itu boleh menjadi masalah apabila tiba masanya untuk tidur.

Cermin Tidur sendiri datang pada $ 95, dan boleh didapati dalam model preskripsi, bukan preskripsi, dan pembaca – supaya sesiapa sahaja boleh menggunakannya. Bukan itu sahaja, tetapi mereka juga boleh didapati di mana-mana warna dan model Felix Grey, yang kelihatan cantik bergaya. Menurut Felix Grey, cermin mata baru adalah satu-satunya yang membolehkan anda melihat warna yang benar, walaupun lensa berwarna untuk memotong cahaya biru. Jika anda berminat untuk mendapatkan Glasses Felix Gray Sleep untuk diri sendiri, pergi ke laman webnya.