Cerdas, Penceramah yang Sambungkan Sebab yang Sudah Mungkin Audio Chromecast Telah Dikeluarkan


Audio Chromecast
Bill Roberson / Trend Digital

Rakan-rakan yang dihormati, kami berkumpul di sini hari ini untuk meratapi kelewatan alat yang disukai: Chromecast Audio. Ya, Google telah membuat keputusan untuk menamatkan pengeluaran dongle kecil yang berguna dan membuang garis pintar penceramah pintarnya sendiri – dan keseluruhan kategori sebenarnya – di bawah bas sebagai alasan untuk keputusan itu. Berita pertama kali muncul di Reddit sebagai khabar angin, tetapi jurucakap Google mengesahkannya kepada Digital Trends:

Portfolio produk kami terus berkembang, dan kini kami mempunyai pelbagai produk untuk pengguna menikmati audio. Oleh itu, kami telah menghentikan pembuatan produk Chromecast Audio kami. Kami akan terus menawarkan bantuan untuk peranti Chromecast Audio, supaya pengguna dapat terus menikmati muzik, podcast dan banyak lagi.

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, terdapat satu letupan cara orang dapat menghantar lagu-lagu kegemaran mereka dari telefon dan tablet mereka, secara wayarles kepada penceramah. Daripada sistem audio rumah seperti Sonos kepada penceramah Bluetooth murah di Amazon, bilangan situasi yang sebenarnya memerlukan peranti seperti Audio Chromecast mungkin berkurangan. Kita hanya boleh berfikir bahawa penjualan peranti mestilah sangat lambat untuk Google untuk menghentikannya.

Walau bagaimanapun, bagi orang yang mempunyai sistem bukan hi-wifi, atau bukan speaker dan sistem hi-fi, Audio Chromecast menjadi sangat berkesan – tidak termasuk pilihan – untuk mendengar trek digital dan streaming digital. Apabila kami mengkaji semula, kami suka betapa mudahnya menggunakannya, hakikat bahawa ia boleh mengendalikan audio berbilang bilik, dan sudah tentu, harganya. Bagi pengguna Android terutamanya, ia sangat berguna, dan banyak syarikat membina sokongan untuk menghantar ke dalam aplikasi mereka untuk memanfaatkannya. Malah pengguna iOS, yang telah menikmati sokongan AirPlay pada pelbagai produk audio, melompat pada kereta Chromecast Audio untuk kemudahan tertingginya.

Hari-hari itu sudah hilang. Kami ingin mengatakan ia adalah masa yang tepat untuk mengambil Audio Chromecast untuk murah, tetapi mungkin sangat sukar untuk dilakukan. BestBuy, Walmart dan Target – tiga peruncit utama yang menjalankannya – semuanya menunjukkan stok sifar di laman web mereka, seperti Kedai Chromecast Google. Kedai dalam talian Google Google masih ada – walaupun pada harga biasa $ 45 CAD – sementara BestBuy di Kanada telah dijual pada harga $ 20 CAD.