Cara Memanggang Bawang Putih {3 Easy Steps}


Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Cara Memanggang Bawang Putih

Ia menjangkakan pada bulan Oktober dan anda tahu apa maksudnya. Lupakan tentang membeli kostum dan coklat. Sudah tiba masanya untuk menanam bawang putih (arahan penanaman dan petua).

Bercakap tentang bawang putih, itu juga masa yang tinggi kita bercakap mengenai cara memanggangnya.

Dengan memanggang bawang putih, anda mengambil kadang-kadang keras, gigitan pahit dan memberikannya sebagai nutty, berkualiti manis. Sekiranya anda tidak biasa seperti bawang putih, anda mungkin mendapati anda benar-benar menyukainya apabila dipanggang. Ia adalah haiwan yang berbeza.

Apabila anda menariknya keluar dari ketuhar, bukan sahaja ia akan mencium bau yang sangat wangi, tetapi cengkih coklat keemasan akan meluncur dengan mudah dari beg tidur kertas mereka. Anda akan dibiarkan dengan pes bawang putih yang lembut dan lembut yang boleh dibuang, disebarkan, atau dicampurkan ke dalam apa sahaja kehendak hati anda. Suami saya dan saya tidak mempunyai rasa malu. Kami akan memerah cengkih bawang putih panas terus ke Artisan Roti yang dihiris dengan Brie dan dimakan sebelum membuatnya di meja makan. Serius, orang, anda memerlukan gabungan ini dalam hidup anda.

Walaupun anda tidak menganggap diri anda mahir di dapur, selagi anda boleh merebus air, anda boleh memanggang bawang putih. Hanya memanggang bawang putih berbau cara lebih baik daripada air mendidih. Orang akan masuk ke rumah anda dan berkata, "Apa yang anda buat untuk makan malam? Ia berbau yang luar biasa! "Dan anda hanya boleh memberikan ketawa tanpa usaha," Oh, itu? Saya hanya memanggang bawang putih. "Taburkan beberapa ulas manis di atas pizza Thai atau pizza penghantaran anda dan rakan-rakan dan keluarga anda akan terkejut dan kagum.

Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Bercakap cukup. Mari kita mulakan. Anda memerlukan dua bahan: bawang putih dan minyak zaitun. Seluruh proses mengambil masa kira-kira 45 minit (hanya 5 daripadanya adalah masa tangan) jika anda mengikuti tiga langkah mudah ini.

Sedia? Di sini kita pergi.

Menggunakan pisau yang tajam, potong bahagian atas setiap kepala bawang putih. Menggunakan jari anda, luncurkan beberapa kulit luar kulit, tetapi jangan memisahkan ulas.

Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Letakkan kepala bawang putih keseluruhan dalam hidangan ketuhar yang kecil. Gerimis 1-2 sudu minyak zaitun di bahagian atas setiap kepala.

Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Tempatkan hidangan di dalam ketuhar 400 darjah pra-panas selama 35-45 minit.

Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Anda akan tahu bawang putih sudah siap ketika berbau wangi, cengkeh lembut, dan puncaknya berwarna coklat keemasan.

Simpan seluruh bawang putih dalam bekas terkurung di dalam peti sejuk anda sehingga seminggu. Atau untuk memelihara lebih lama, memerah ulas individu ke dalam bekas yang kecil dan tutup dengan minyak zaitun. Anda juga boleh menggunakan minyak zaitun yang diolesi bawang putih dalam hidangan lain.

Untuk menyimpan bawang putih panggang yang sisa di dalam peti sejuk beku, keluarkan kulit kertas dan hancurkan cengkeh menggunakan bahagian belakang sudu. Membekukannya sebagai pasta atau menggabungkannya dengan beberapa mentega lembut dan beberapa herba segar atau kering (pilihan). Bentuknya menjadi balak dan bungkus dengan bungkus plastik dan dimasukkan ke dalam peti sejuk. Mentega sebatian ini tersebar luas ke atas roti, diaduk menjadi beras atau pasta, atau ditambah dengan ikan atau sayur-sayuran yang dikukus.

Cara Memanggang Bawang Putih dalam 3 Langkah Mudah

Gunakan bawang putih panggang dalam pelbagai cara lain:

  1. Campurkan dengan krim masam, keju krim, mentega, atau mayonis dan gunakan sebagai topping untuk kentang panggang, berenang untuk keropok, atau penyebaran untuk roti sandwic atau roti bawang putih. Atau jangan campurkan dengan apa-apa dan hanya biarkan terus ke roti – bagus untuk sandwic.

  2. Hidangkan dengan keju dan roti tukang roti lembut sebagai makanan pembuka atau hidangan sampingan yang mudah.

  3. Gabungkan dengan beberapa keju Parmesan untuk tambahan lazat ke Roti Tanpa Knead buatan sendiri.
  4. Masukkannya ke kentang sebelum membasuhnya.

  5. Gantikannya dalam hidangan yang memanggil bawang putih mentah biasa: lasagna, tumis goreng, sos spageti, sos pizza, hummus, atau guacamole untuk rasa bawang putih yang lebih dalam dan lebih manis.

************************************************** *********

Apabila bekerja dengan mentah siung bawang putih, si Zak Reka Bentuk Pengelupas Bawang Putih E-Z-Rol yang terbaik! Letakkan cengkih bawang putih di dalam tiub, gulungkannya ke belakang di atas meja anda sambil menekan dengan telapak tangan anda, dan keluarkan cengkih bawang putih yang dikupas dalam beberapa saat. Ini adalah cara mudah untuk mengupas bawang putih tanpa berbau seperti itu untuk sepanjang hari. Amazon mempunyai pengupas ini dalam stok dan bersedia untuk menghantar!

Mencari lebih banyak idea untuk menggunakan bawang putih panggang?

Cari lebih banyak resipi lazat di Laman Resipi kami!

Ikuti Frugal Living NW di Pinterest!

Julat papan yang hebat dari resipi terbaik dan petua untuk hidup berjimat untuk berkebun dan membantu belanjawan.

Pos ini mungkin mengandungi pautan sekutu. Lihat dasar pendedahan untuk maklumat lanjut.