Bux melancarkan 'BUX Zero' untuk mula menawarkan perdagangan bebas fi di Belanda – TechCrunch


Bux, fintech yang berpusat di Amsterdam yang mahu membuat pelaburan lebih mudah, melancarkan aplikasi dagangan bebas fi hari ini.

Digelar "BUX Zero," tawaran baru boleh didapati dahulu untuk pengguna di Belanda yang sebelum ini mendaftar ke senarai tunggu. Pelancaran Eropah seterusnya akan diikuti, dengan Jerman dan Austria seterusnya.

Aplikasi BUX Zero menjanjikan demystify melabur di pasaran awam untuk orang yang mungkin tidak melakukannya sebelum ini, dan juga menjadikannya lebih murah.

"Ia akan menawarkan gabungan unik pengalaman pelaburan yang mudah dan bersama dengan komuniti yang bersemangat di mana mereka boleh mengikuti, belajar dari rakan-rakan pelabur dan meneroka peluang pelaburan baru," kata Nick Bortot, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Bux kepada TechCrunch pada bulan Jun.

Di samping itu, idea itu adalah dengan membuang yuran yang ia melabur dalam jumlah kecil lebih murah – yuran yang tinggi untuk setiap pembelian / penjualan boleh membuatnya mahal untuk berbuat demikian.

Pada pelancaran, kedua-dua pesanan pasaran dan pesanan had bebas komisen sehingga akhir tahun ini, selepas itu Bux akan mengenakan € 1 dan € 2 setiap pesanan, masing-masing.

"Pesanan pasaran" dilaksanakan secepat mungkin pada harga pasaran, dan "pesanan had" menetapkan harga maksimum / minimum yang anda sanggup beli atau menjual.

Apabila tawaran istimewa berakhir, BUX Zero juga akan memperkenalkan jenis pesanan ketiga yang dipanggil "perintah asas", yang akan bebas tanpa komisyen "selama-lamanya" dan dilaksanakan pada masa yang ditetapkan, sekali sehari.

Pelan langganan juga sedang diuji. Ini akan memberi pengguna BUX Zero pilihan untuk membayar yuran bulanan tetap untuk mendapatkan akses kepada pasaran tanpa had, had dan pesanan asas tanpa had. "Yuran langganan akan lebih rendah daripada komisen transaksi tunggal di broker dalam talian tradisional," kata Bux.

Kesemua ini dimungkinkan kerana, seperti beberapa pesaing, seperti Freetrade, Bux baru-baru ini membawa pembrokeran di dalam rumah.

Bortot sebelum ini berkata ini memberikan kawalan syarikat ke atas "rantaian nilai penuh," termasuk lesen pembrokeran penuh, teknologi sokongan dan operasi – dan, sememangnya, mengurangkan overheads setiap perdagangan.

Hujah yang sama dibuat oleh bank pencabar yang telah membina timbunan perbankan mereka sendiri.