Brooklyn Bedding Plank tilam kajian: ya, ia sebenarnya cukup teguh


Sejak saya pulang ke barat selepas tinggal di Asia, saya telah mencari tempat tidur sebagai firma kegemaran saya di sana, iaitu untuk mengatakan sesuatu di antara papan tempat duduk dan lantai konkrit yang dicurahkan. Kenapa, anda hairan? Tidak, saya tidak sedih, betul-betul. Saya baru sahaja mendapati bahawa, terutama ketika bekerja lebih dari 70 jam seminggu, tujuh hari seminggu, tiba-tiba banyak, lebih mudah bangun pada waktu pagi. Dan itu sebelum saya akan menghubungkan kafein kafein intravena saya.

Slinking ke karung untuk beberapa jam tidur yang berharga, anda tidak mahu menipu diri sendiri, yang mana tidak ada trak backhoe boleh memulihkan anda, terutamanya jika anda cenderung tidur di belakang atau perut anda.

Saya jatuh sakit di mana-mana-anda-jatuh, dan boleh didapati dalam keadaan apa-apa sahaja, tetapi saya mungkin bangun pada perut saya paling kerap.

Para peniaga kasur di Sleepopolis menunjukkan bahawa kasur perusahaan pada umumnya lebih selesa untuk kebanyakan orang, atau sekurang-kurangnya mereka yang tidak mengalami kecederaan belakang atau kesakitan: "Bagi mereka yang tidak mengalami kesakitan sakit belakang, kasur perusahaan biasanya akan lebih selesa. tidur di atas permukaan yang lebih kukuh, tulang menyerap kebanyakan tekanan, bermakna tekanan kurang pada otot, urat, dan arteri. Otot kurang tegang, dan peredaran diperbaiki. "

Artikel itu juga menunjukkan bahawa tilam yang lebih kukuh, secara semulajadi, kurang memberi, menawarkan sokongan lebih rendah, yang seterusnya, membawa kepada pernafasan yang lebih baik, lebih dalam dan aliran oksigen. Anda tahu, perkara-perkara yang memberi kami daya hidup mamalia kami.

Tetapi saya telah tidur dengan apa yang disebut "teguh" tilam di Amerika Utara untuk sebahagian besar hidup saya, dan saya akan selalu merasakan bahawa mereka melambung terlalu banyak. Saya mendapati diri saya berbaring di atas lantai keras sejuk untuk menyesuaikan kembali saya pada awal dan akhir hari. Apabila saya mengetahui bahawa tempat tidur Brooklyn memperkenalkan tilam Plank, tilam syarikat yang diilhamkan oleh timur-hemisfera, telingaku menaikkan semangat dan minat saya berubah. Beritahu saya lebih banyak lagi, saya menuntut wakil PR yang bijak. Seminggu kemudian, tilam Plank berada di pintu saya.

Jika "firma" tidak pernah cukup kukuh …

Jadi seperti yang saya katakan, saya telah terlepas tilam saya di Taiwan yang seolah-olah membuat segelintir jam shuteye berasa entah bagaimana mencukupi, dan sejak itu saya (secara aktif) mengawasi sesuatu yang sama atau lebih besar kepada saya. Tempat tidur ini, apa sahaja yang dipanggil, begitu teguh bahawa masa pertama dan satu-satunya saya melompat ke atasnya, saya terpaksa memeriksa untuk memastikan saya tidak melanggar apa-apa (pada diri saya sendiri). Ia sempurna. Sekali lagi, saya memberi jaminan kepada anda, saya bukan seorang sadis. Dan sebagainya.

Oleh itu, saya memikat lantai atas Plank, memotongnya terbuka, menyaksikannya mengembang, dan melemparkannya ke atas katil saya, dengan bahagian "teguh". Saya tahu dari awal bahawa saya akan masuk, dan sementara saya mungkin sepatutnya membalikkannya demi kamu, saya tidak boleh memandangnya kerana melakukannya. Tidak, tidur di sisi "ultra-firm" Plank terlalu baik (jenama itu memanggilnya 12/10 pada skala ketegasan, sementara "firma" tetap dinilai sebagai 10/10).

Ini adalah katil bebas-spring yang agak teknikal dalam kotak dengan beberapa lapisan di tempat kerja. Sudah tentu, terdapat kedua-dua belah pihak, tetapi terdapat juga busa alternatif lateks dua inci (TitanFlex proprietari jenama) untuk sokongan mampatan yang mendalam, busa asas ketumpatan tinggi tujuh inci, untuk kestabilan dan ketahanan, lapisan satu inci busa memori bersisik untuk menahan kesan badan, dan 1.5-inci dan .75-inci lapisan atas bersalut di kedua-dua syarikat dan ultra-teguh.

Plank menawarkan topper tilam penyejukan pilihan yang dijahit ke dalam katil, tetapi saya akan menasihati anda memilih keluar dan hanya membeli pad tilam penyejukan oleh mereka, yang saya gunakan (dan suka) di atas semua katil saya. Dengan cara itu, sekiranya mogok tragedi, anda boleh melemparkannya dan tidak perlu hidup dengan apa-apa kesan yang memalukan.

Dan, seperti jenama lain yang boleh dipadankan, Plank (dan Brooklyn Bedding) menawarkan percubaan bebas 120-malam dan jaminan selama 10 tahun, jadi jika anda tidak gembira, anda mempunyai banyak masa untuk memanggil jenama itu dan minta mereka mengangkutnya, yang tidak buruk, terutamanya apabila dibezakan dengan masalah kasur kotak-dan-musim dahulu.

Garisan bawah

Pendek tidur di atas lantai kayu keras, ini adalah tilam yang paling menyokong dan pembetulan yang saya dapati dalam percubaan saya lebih daripada separuh sedozen "katil-di-sebuah-kotak" tilam.

Tetapi kemudian mungkin saya lebih jelas. Saya tidak pasti, jadi saya menyenaraikan pendapat (dan kepakaran tidur) dari pelbagai rakan dan tetamu yang dipercayai.

Kegemaran saya, dan mungkin tindak balas yang paling singkat (terdapat beberapa tindak balas yang tidak masuk akal di sepanjang garis "baik", yang tidak banyak dikira), berasal dari seorang sahabat lama yang tinggal di atas kapal 43 kaki di lagun dan teluk Fiji: "Saya fikir goyang yang lembut dan pukulan rum mesti dimakan untuk zzz saya. Rumah Owen tidak bergerak, dia keluar dari rum, dan saya tidur sebelum perjalanan memancing yang dirancang, jadi saya rasa tidur di Plank membuktikan saya salah! "

Beli tilam Plank oleh Brooklyn Bedding dari Plank Mattress untuk $ 699- $ 1,249 (Twin-Cal King)

Beli pad tilam penyejukan dari Tempat Tidur Brooklyn untuk $ 129