Bolehkah Anda Membuat Iklan Posting Uang di Craigslist?


Membuat wang menyiarkan iklan Craigslist - duduk vektor di meja di komputer

Mari kita hadapi, tidak semua kerja dari rumah adalah legit. Craigslist khususnya, tidak selalu mendapat reputasi terbaik untuk menawarkan peluang yang sah.

Walaupun saya benar-benar menemui beberapa pekerjaan tradisional dan pertunjukan fleksibel berasaskan rumah dari Craigslist, masih terdapat kemungkinan untuk melintasi penipuan.

Satu peluang pendapatan tambahan yang kerap dipersoalkan ialah sama ada anda boleh membuat iklan pengiklanan wang di Craigslist. Jika ya, adakah ini sesuatu yang akan menjadi masa dan usaha anda? Mari kita jelajahi ini.

Apakah Pekerjaan Iklan Iklan Craigslist?

Anda mungkin melayari Craigslist atau internet dan melihat iklan yang kelihatan seperti ini di bawah.

Ia pada dasarnya akan mengatakan bahawa anda boleh membuat jumlah iklan X atau per jam setiap hari pada Craigslist, papan kerja, atau tapak lain.

Jika anda mengklik pada iklan, ia akan membawa anda ke halaman pendaratan di mana anda akan diberitahu bahawa anda boleh menaip iklan anda sendiri, pilih jam sendiri, dan kerja bila-bila masa anda inginkan. Bunyi seperti pekerjaan impian betul?

Hanya ia tidak. Pada masa lalu, orang telah diminta untuk membayar 'kit starter' yang akan membantu menerangkan kerja lebih lanjut dan menyediakan mereka dengan segala yang mereka perlukan.

Dalam sesetengah kes, syarikat-syarikat yang menghantar 'starter kit' ini akan hilang dan keluar dari perniagaan. Atau, anda akan diminta untuk menyiarkan iklan yang sama yang menggiring anda dan anda tidak akan dibayar kecuali seseorang mengklik padanya dan membeli kit atau keanggotaan starter.

Apabila anda memikirkannya, ia tidak masuk akal untuk membuat $ 100 – $ 300 setiap hari dengan menyiarkan beberapa iklan – pekerjaan yang boleh dilakukan oleh sesiapa tanpa sebarang kemahiran.

Hakikat bahawa anda tidak memerlukan apa-apa pengalaman, kelayakan atau bahkan aplikasi kedengarannya amis dan itu. Masalahnya, penipuan ini bukan sekadar untuk menyiarkan iklan di Craigslist. Mereka mungkin juga untuk laman web lain.

Tawaran Craigslist yang Lain

Semua penipuan iklan-iklan mungkin tidak melihat muka depan yang sama. Saya berlari merentasi siaran lain di Reddit. Ia berumur beberapa tahun tetapi tidak pasti seperti peluang yang baik.

Adakah mungkin untuk membuat iklan pengiklanan wang di Craigslist?

Selepas membaca ini, jawapan pertama saya adalah …. jenis iklan apakah orang ini cuba menghantar bahawa mereka terus dikeluarkan dari Craigslist?

Sekiranya anda menghantarnya, anda mungkin perlu mengambil haba jika kandungan itu dilarang atau tidak sesuai.

Seterusnya, $ 0.25 setiap iklan tidak apa-apa untuk dipanggil di rumah. Selain itu, orang ini meminta anda memantau iklan secara berterusan untuk memastikan ia sudah siap. Kedengarannya seperti banyak kerja untuk membayar sangat sedikit. Itulah jika ini adalah pekerjaan dalam talian yang sah.

Saya perlu tahu sedikit lagi untuk menentukan itu, tetapi beberapa bendera merah biasa termasuk:

  • Dikehendaki membayar wang untuk keahlian atau kit starter
  • Dikehendaki merujuk kawan atau orang lain untuk mendapatkan bayaran
  • Mendapatkan cek atau perlu menghantar wang melalui Western Union
  • Penerangan kerja yang mendakwa anda boleh membuat beratus-ratus setiap hari

Akhirnya, kebanyakan pekerjaan yang mendakwa mereka akan membayar anda untuk menyiarkan iklan di Craigslist adalah penipuan dan tidak menambah semua jalan.

Walau bagaimanapun, terdapat cara lain yang sah untuk membuat wang iklan iklan dalam talian. Berikut adalah beberapa pilihan alternatif.

Menghantar Iklan di Blog Anda

Sekiranya anda mempunyai blog, salah satu cara paling mudah anda dapat menghasilkan wang adalah dengan menyiarkan iklan ke laman web anda. Anda boleh mulakan dengan Google Adsense yang bebas untuk digunakan dan anda akan dibayar sama ada apabila seseorang mengklik pada iklan anda atau ketika melihatnya.

Apa yang saya sayangi tentang Google Adsense ialah anda boleh meletakkan iklan di mana-mana sahaja di laman web anda dan mereka mungkin relevan dengan apa yang orang minat atau baru-baru ini mencari di Google. Google Adsense memerlukan baki $ 100 sebelum anda dapat menebus wang itu.

Anda juga boleh menyertai rangkaian iklan lain dan mendapatkan wang seperti itu. Perlu diingat, lebih banyak tayangan halaman bulanan yang anda miliki, semakin banyak yang dapat anda peroleh dari iklan.

Sesetengah rangkaian iklan akan memerlukan jumlah paparan halaman minimum tetapi Google Adsense adalah tempat yang tepat untuk bermula.

Pemasaran Gabungan

Cara lain untuk menghasilkan wang dengan menghantar iklan adalah melalui pemasaran afiliasi. Ini juga boleh membantu anda mengewangkan blog atau laman web khusus anda.

Dengan pemasaran sekutu, anda menerima pautan unik anda sendiri untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan yang anda percayai akan membantu orang lain. Sekiranya seseorang membuat pembelian atau menandatangani menggunakan pautan anda, anda boleh dibayar.

Sesetengah syarikat mempunyai peraturan yang berbeza untuk bagaimana anda boleh mempromosikan pautan sekutu anda. Kebanyakan kali, anda boleh menulis catatan blog, menambah pautan ke laman web anda, siarkan di media sosial, atau masukkannya dalam surat berita anda selagi anda memberikan penafian bahawa anda adalah sekutu.

Siarkan iklan anda sendiri ke media sosial untuk meningkatkan aliran tunai anda. Anda boleh berkongsi pautan afiliasi atau rujukan anda di platform sosial anda.

Atau, anda boleh melabur sedikit wang ke dalam iklan Facebook dan Instagram untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan anda. Contohnya, jika anda mempunyai e-book atau menjual kaos, reka bentuk iklan Facebook untuk meletakkan di depan khalayak sasaran anda mungkin menjadi sangat menguntungkan.

Sekiranya anda mempunyai ramai pengikut Instagram, anda mungkin dapat membuat wang dengan menjalin kerjasama dengan syarikat lain untuk melakukan jawatan yang ditaja. Anda tidak perlu selebriti atau mempunyai puluhan ribu pengikut sama ada. Saya dapat mendapatkan peluang pasca Instagram dengan kurang daripada 5,000 pengikut.

Menjadi Pembantu Maya

Katakan anda tidak mempunyai kehadiran blog atau media sosial tetapi masih ingin membuat wang dalam talian – idealnya dengan menyiarkan iklan atau melakukan sesuatu yang serupa.

Pilihan alternatif yang sah untuk dipertimbangkan berfungsi sebagai pembantu maya. Pembantu maya boleh melaksanakan banyak peranan yang berlainan dan mereka dapat melakukannya dari jauh.

Usahawan, perniagaan kecil dan blogger semua mengupah VA untuk membantu melaksanakan tugas seperti mengurus media sosial, menyunting, menjadualkan kandungan, menyediakan mesyuarat, kemasukan data, transkripsi, dan juga menyiarkan iklan dalam talian.

Jika pelanggan anda mempunyai produk atau perkhidmatan yang ingin mereka promosikan, anda boleh membayar untuk menyiarkan iklan secara dalam talian untuk mereka untuk membantu jualan dan pemasaran. Bekerja sebagai VA adalah pekerjaan yang fleksibel dan cenderung membayar dengan baik. Apabila pengalaman anda meningkat, anda boleh meningkatkan kadar setiap jam dan menjadi lebih selektif dari segi siapa yang anda bekerjasama.

Untuk maklumat lanjut mengenai menjadi VA, lihat siaran ini untuk membimbing anda.

Walaupun memaparkan iklan di Craigslist mungkin bukan pilihan terbaik, terdapat banyak cara lain untuk membuat wang secara online.

Pernahkah anda jatuh kerja untuk penipuan rumah? Apa cara sah yang anda suka untuk menghasilkan wang dari rumah?

Ia adalah pepatah lama - jika kedengarannya baik untuk menjadi kenyataan, itu adalah. Oleh itu, adakah anda benar-benar boleh membuat iklan penyiaran wang di Craigslist? Mari kita lihat lebih mendalam.

<! –

->