Bagaimana penutupan kerajaan merosakkan keselamatan siber dan IPO masa hadapan – TechCrunch


The Daily Crunch adalah RoundCopunch's kisah-kisah terbesar dan paling penting kami. Jika anda ingin mendapatkan ini dihantar ke peti masuk anda setiap hari di sekitar 9 pagi Pasifik, anda boleh melanggan di sini:

1. Bagaimana penutupan kerajaan Trump merosakkan keselamatan siber dan nasional
Kerajaan telah ditutup selama hampir tiga minggu, dan tidak ada pengakhiran. Walaupun sebahagian besar jabatan kerajaan utama – Negeri, Perbendaharaan, Keadilan dan Pertahanan – masih beroperasi, yang lain seperti Homeland Security, yang mengambil sebahagian besar tanggungjawab cybersecurity kerajaan, paling menderita.

2. Dengan pekerja SEC di luar talian, penutupan kerajaan boleh mengecilkan syarikat yang menawarkan IPO
SEC telah ditutup sejak 27 Disember dan hanya mempunyai 285 daripada 4,436 pekerja pada waktu untuk situasi kecemasan. Walaupun unicorns yang paling mewah seperti Uber dan Lyft tidak akan terlalu menderita daripada penutupan, perniagaan yang lebih kecil, terutamanya yang memerlukan penyusuan modal untuk terus beroperasi, akan menanggung sebarang kelewatan IPO.

3. Keadaan benih

Pada tahun 2018, aktiviti benih sebagai peratusan semua urus niaga turun dari 31 peratus kepada 25 peratus – satu dekad rendah – sementara bahagian dan saiz tawaran peringkat akhir membekalkan rekod tertinggi.

4. Permulaan perbankan N26 menaikkan $ 300 juta pada nilai $ 2.7 bilion

N26 sedang membina sebuah bank runcit dari awal. Syarikat itu bangga dengan kelajuan dan kesederhanaan menubuhkan akaun dan menguruskan aset. Pada tahun lalu, penilaian N26 telah meletup kerana pangkalan pengguna telah meningkat tiga kali ganda, dengan hampir satu pertiga pelanggan membayar untuk akaun premium.

5. Permulaan E-scooter Burung menaikkan lagi $ 300 juta

Burung dilaporkan mendekati perjanjian untuk memperluaskan pusingan Siri C dengan infusi $ 300 juta yang diketuai oleh Fidelity. Walau bagaimanapun, pembiayaan itu datang pada ketika syarikat skuter kehilangan stim dan berusaha untuk membuktikan bahawa produknya adalah penyelesaian yang jelas untuk pengangkutan lepas mil.

6. AWS memberikan sumber terbuka jari tengah

Tidak rahsia lagi bahawa AWS telah lama dituduh mengambil projek sumber terbuka terbaik dan menggunakan semula dan merekodkan semula mereka tanpa perlu memberikan kembali kepada komuniti tersebut.

7. Galaxy S10 akan datang pada 20 Februari

Nampaknya Samsung memberi Mobile World Congress sebagai bahu sejuk dan telah memutuskan untuk mengumumkan telefon perdananya yang terbaru seminggu sebelumnya di San Francisco.