Bagaimana Menghapus Riwayat Penatihan Netflix Anda


semua netflix menghisap
Grinvalds / 123RF

Adakah anda berkongsi akaun Netflix dengan rakan atau keluarga dan tidak mahu mereka tahu anda menonton The Cobbler? Adakah salah seorang rakan sebilik kolej anda masih menggunakan log masuk anda untuk menonton anime pelik? Atau mungkin anda hanya bosan dengan cadangan Netflix yang tidak memukul markah.

Terdapat banyak sebab yang anda mungkin ingin membersihkan sejarah tontonan Netflix anda, dan bersyukur, proses untuk melakukannya sangat mudah – walaupun ia tidak begitu jelas. Semua orang mempunyai rangka lekapan di dalam almari mereka, jadi teruskan dan jelaskan anda. Inilah caranya untuk memadamkan sejarah paparan Netflix anda.

Langkah 1: Pertama, log masuk ke akaun Netflix anda menggunakan pilihan pelayar anda. Oleh kerana sejarah tontonan anda khusus untuk profil individu anda, anda perlu memastikan anda memilih profil yang betul jika terdapat beberapa pengguna di bawah log masuk anda. Jika anda sengaja memilih profil yang salah, jangan bimbang, anda boleh memilih yang lain menggunakan menu lungsur di penjuru kanan sebelah atas.

padamkan skrin barisan netflix 1

Langkah 2: Seterusnya, tuju ke menu lungsur di atas di sebelah kanan dan pilih butang berlabel Akaun Anda.

padamkan baris gilir netflix 2 dan setengah

Langkah 3: Setelah itu, tatal ke bawah ke bahagian Profil Saya, dan klik pautan biru berlabel Melihat aktiviti. Ini akan membawa anda ke halaman yang menunjukkan semua yang anda tonton.

padam skrin barisan netflix 3

Langkah 4: Ke kanan dari setiap entri akan menjadi X.

padamkan skrin netflix 4

Mengklik ini X akan mengalih keluar entri dari sejarah anda (dan, dengan itu, menghapuskan apa-apa kesan yang mungkin ada pada cadangan peribadi anda). Ia mungkin mengambil masa sehingga 24 jam untuk perubahan berlaku.

padamkan skrin barisan netflix 5

Sesuatu yang perlu diingat: Untuk rancangan televisyen, setiap episod akan disenaraikan secara individu, yang dilabelkan oleh tajuk musim dan episod. Mengklik X pada satu acara hanya akan mengalih keluar episod khusus itu. Anda kemudian akan menerima pertanyaan yang diminta jika anda ingin mengeluarkan keseluruhan siri, dan klik pantas akan melakukannya.

padamkan skrin barisan netflix 6

Langkah 5: Ingin memadamkan keseluruhan sejarah tontonan anda dalam satu kejatuhan jatuh? Netflix tidak mempunyai pilihan untuk ini dari dalam profil anda, tetapi penyelesaian terbaik adalah memadam profil anda sepenuhnya dan mula segar! Untuk melakukan ini, pergi ke Netflix dan log masuk, kemudian memilih profil, pilih Urus Profil di bawah.

Bersihkan profil Netflix

Klik ikon pensel kecil pada profil yang anda mahu padam, kemudian pilih Padam Profil (anda perlu melakukan ini dua kali untuk mengesahkan). Kemudian, hanya klik Tambah Profil dan taipkan nama yang anda ingin gunakan untuk profil baru anda yang berkilat.

Dan itu semua ada padanya! Gelaran kejam – atau episod, kerana ia – akan dikeluarkan dari sejarah anda dan tiada siapa yang akan mengetahui cinta rahsia anda Rakan Pokok Happy.

Sekiranya anda mendapati artikel ini berguna, anda juga mungkin mahu menyemak panduan kami tentang cara memuat filem dari Netflix, serta memilih kami untuk rancangan TV terbaik di Netflix dan filem terbaik di Netflix. Selamat streaming!