Bagaimana AI Dapat Simpan Perniagaan Kecil


<div _ngcontent-c17 = "" innerhtml = "

Ini statistik suram: & nbsp; kira-kira separuh perniagaan kecil gagal dalam tempoh lima tahun. Sebab utama adalah cabaran dengan aliran tunai.

Tetapi teknologi seperti AI (Kecerdasan Buatan) boleh menjadi bantuan yang besar. Mereka mungkin mengubah perniagaan.

Namun terdapat halangan yang besar kerana perniagaan kecil tidak mempunyai sumber daya – dari segi akses kepada Data Besar dan kepakaran teknikal-untuk memanfaatkan AI. & Nbsp; Sebaliknya, teknologi itu kebanyakannya untuk perniagaan yang lebih besar.

Tetapi Intuit mahu menukar ini. & Nbsp; Perhatikan bahawa syarikat telah melabur banyak dalam AI dan menyebarkan teknologi dalam Platform QuickBooks& nbsp; Pada tahun 2019, terdapat peningkatan sebanyak 60% & nbsp; bilangan pekerja yang bekerja di AI, dengan 104 model pembelajaran mesin dalam pengeluaran dan 447 paten yang difailkan di lapangan. & nbsp; Kelebihan kritikal lain untuk Intuit adalah troli besar Data yang berdasarkan kepada lebih daripada tujuh juta pengguna perniagaan. Ini bermakna bahawa Intuit boleh menganalisis 68 juta gaji yang dihantar melalui gaji, 400 juta invois dan pembayaran $ 55 bilion dalam talian (terdapat lebih daripada 26 bilion sentuhan sentuh).

Berikut adalah beberapa cara AI mengendalikan QuickBooks:

  • Perancang Aliran Tunai: Dengan AI, sistem ini dapat meramalkan keperluan aliran tunai harian untuk 90 hari akan datang. Ini boleh menjadi penting kerana pemilik perniagaan berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk mengambil tindakan untuk mengelakkan masalah utama. & nbsp; Perancang Aliran Tunai juga menyediakan cadangan, seperti untuk menghantar peringatan invois dan mendapatkan pinjaman. & nbsp;
  • QuickBooks Capital: & nbsp; Kecuali jika syarikat anda mempunyai sejarah selama beberapa tahun, bank mungkin tidak akan meminjamkan pinjaman. Ini disebabkan oleh konservatisme yang melekat tetapi juga pendekatan berpandangan mundur untuk menjaringkan risiko. & nbsp; Tetapi dengan AI, anda boleh gunakan pendekatan yang berpandangan ke hadapan. & nbsp; Dan ya, ini adalah apa yang QuickBooks Capital lakukan. & nbsp; Hasilnya adalah terdapat kadar kelulusan pinjaman yang lebih tinggi dan kos yang lebih rendah.
  • Penjejakan Mileage: & nbsp; Ini kini standard dengan QuickBooks. Aplikasi ini memanfaatkan GPS telefon pintar untuk menentukan sejauh mana perjalanan perniagaan (penjimatan cukai purata lebih dari $ 7,000 setahun). & Nbsp; Sistem AI juga membantu dengan lebih baik memisahkan perbelanjaan perniagaan dan mengiktiraf perjalanan biasa. & Nbsp;
  • Tangkap Resit: & nbsp; Aplikasi ini menggunakan AI untuk menyelaraskan pengimbasan resit, yang kemudiannya boleh mengekstrak dan mengkategorikan maklumat penting yang dimasukkan ke dalam QuickBooks. & nbsp; Sekitar 43% daripada imbasan diproses dalam masa empat saat. & nbsp; Oh, dan kemudian ada Pencari Belanja yang menggunakan AI untuk mencari perbelanjaan yang ditolak cukai.
  • Pematuhan: & nbsp; Banjir peraturan dan peraturan adalah sukar untuk dijaga. & nbsp; Namun, satu pelanggaran boleh mendatangkan kemusnahan pada perniagaan kecil. Ini adalah mengapa QuickBooks mula menggunakan AI untuk mengesan isu-isu yang berpotensi, katakan dengan HR dan cukai.

Kesemua ini tidak bermaksud bahawa AI akan menyelesaikan semua masalah. Hakikat bahawa teknologi itu jauh dari sempurna. Dengan kata lain, pelanggan masih mahu bercakap dengan pakar-pakar yang terutama berkaitan dengan perkara-perkara kewangan. Ini sebabnya Intuit telah melancarkan Pembukuan Langsung QuickBooks, yang menghubungkan pemilik perniagaan dengan penjual buku yang berkelayakan (ada yuran langganan bulanan). & Nbsp; Perhatikan bahawa kira-kira 40% pengguna QuickBooks tidak mempunyai akauntan. & Nbsp;

Tetapi perkhidmatan baru ini lebih daripada sekadar membuat sambungan. & Nbsp; Akauntan boleh menggunakan video dan berbual untuk bekerja dengan pelanggan, memberikan pengalaman yang lebih menarik.

"Visi untuk QuickBooks adalah untuk membina platform yang dibangunkan oleh pakar, AI untuk membuat keputusan yang lebih baik dan meningkatkan hasil," kata Alex Chriss, yang merupakan Naib Presiden Eksekutif dan Pengurus Besar Kumpulan Kerja Sendiri Perniagaan Kecil di Intuit. "Ini semua tentang meratakan padang permainan untuk perniagaan kecil."

Tom (@ttaulli) adalah pengarang buku, & nbsp;Asas Kecerdasan Buatan: Pengenalan Bukan Teknikal.

">

Ini statistik suram: kira-kira separuh perniagaan kecil gagal dalam tempoh lima tahun. Sebab utama adalah cabaran dengan aliran tunai.

Tetapi teknologi seperti AI (Kecerdasan Buatan) boleh menjadi bantuan yang besar. Mereka mungkin mengubah perniagaan.

Namun terdapat halangan yang besar kerana perniagaan kecil tidak mempunyai sumber daya-dari segi akses kepada Data Besar dan kepakaran teknikal-untuk memanfaatkan AI. Sebaliknya, teknologi itu kebanyakannya untuk perniagaan yang lebih besar.

Tetapi Intuit mahu mengubahnya. Pertimbangkan bahawa syarikat telah melabur dalam AI dan membuat teknologi dalam platform QuickBooks. Pada tahun 2019, terdapat peningkatan sebanyak 60% bilangan pekerja yang bekerja di AI, dengan 104 model pembelajaran mesin dalam pengeluaran dan 447 paten yang difailkan di lapangan. Kelebihan kritikal lain untuk Intuit adalah data besar-besarannya, yang berdasarkan kepada lebih daripada tujuh juta pengguna perniagaan. Ini bermakna bahawa Intuit boleh menganalisis 68 juta gaji yang dihantar melalui gaji, 400 juta invois dan $ 55 bilion dalam pembayaran dalam talian (terdapat lebih daripada 26 bilion sentuhan sentuh).

Berikut adalah beberapa cara AI mengendalikan QuickBooks:

  • Perancang Aliran Tunai: Dengan AI, sistem ini dapat meramalkan keperluan aliran tunai harian untuk 90 hari akan datang. Ini boleh menjadi penting kerana pemilik perniagaan akan berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk mengambil tindakan untuk mengelakkan masalah utama. Perancang Aliran Tunai juga menyediakan cadangan, seperti untuk menghantar peringatan invois dan mendapatkan pinjaman.
  • QuickBooks Capital: Kecuali jika syarikat anda mempunyai sejarah selama beberapa tahun, bank mungkin tidak akan meminjamkan pinjaman. Ini disebabkan oleh konservatisme yang melekat tetapi juga pendekatan yang berpandangan mundur untuk menjaringkan risiko. Tetapi dengan AI, anda boleh menggunakan pendekatan berpandangan ke hadapan. Dan ya, inilah yang QuickBooks Capital lakukan. Hasilnya ialah terdapat kelulusan pinjaman yang lebih tinggi dan kos yang lebih rendah.
  • Penjejakan Mileage: Ini kini standard dengan QuickBooks. Aplikasi ini memanfaatkan GPS telefon pintar untuk menentukan sejauh mana perjalanan perniagaan (purata penjimatan cukai lebih dari $ 7,000 setahun). Sistem AI juga membantu memisahkan apa yang menjadi perbelanjaan perniagaan dan mengiktiraf perjalanan biasa.
  • Tangkap Resit: Aplikasi ini menggunakan AI untuk menyelaraskan pengimbasan resit, yang kemudiannya boleh mengekstrak dan mengkategorikan maklumat penting yang dimasukkan ke dalam QuickBooks. Sekitar 43% daripada imbasan diproses dalam masa empat saat. Oh, dan kemudian ada Pencari Perbelanjaan yang menggunakan AI untuk mencari perbelanjaan yang ditolak cukai.
  • Pematuhan: Banjir peraturan dan peraturan adalah sukar untuk dijaga. Namun hanya satu pelanggaran yang boleh mendatangkan malapetaka pada perniagaan kecil. Inilah sebabnya mengapa QuickBooks mula menggunakan AI untuk mengesan isu-isu yang berpotensi, katakan dengan HR dan cukai.

Semua ini tidak bermaksud bahawa AI akan menyelesaikan semua masalah. Hakikatnya ialah teknologi ini jauh dari sempurna. Dalam erti kata lain, pelanggan masih mahu bercakap dengan pakar-pakar yang terutamanya kes dengan perkara kewangan. Inilah sebabnya mengapa Intuit telah melancarkan Pembukuan Langsung QuickBooks, yang menghubungkan pemilik perniagaan dengan pembekal khidmat yang berkelayakan (ada yuran langganan bulanan). Perhatikan bahawa kira-kira 40% pengguna QuickBooks tidak mempunyai akauntan.

Tetapi perkhidmatan baru ini lebih daripada sekadar membuat sambungan. Akauntan boleh menggunakan video dan berbual untuk bekerja dengan pelanggan, memberikan pengalaman yang lebih menarik.

"Visi untuk QuickBooks adalah untuk membina platform yang dibangunkan oleh pakar, AI untuk membuat keputusan yang lebih baik dan meningkatkan hasil," kata Alex Chriss, yang merupakan Naib Presiden Eksekutif dan Pengurus Besar Kumpulan Kerja Sendiri Perniagaan Kecil di Intuit. "Ini semua tentang meratakan padang permainan untuk perniagaan kecil."

Tom (@ttaulli) adalah pengarang buku, Asas Kecerdasan Buatan: Pengenalan Bukan Teknikal.