Axios 'Dan Primack pada' permulaan yang paling polarisasi yang wujud '- TechCrunch


Halo dan selamat datang kembali ke Ekuiti, podcast terfokus modal teroka TechCrunch, di mana kami membongkar angka di belakang tajuk utama.

Minggu ini agak istimewa. Daripada bertemu di HQ TechCrunch untuk merakam episod, Kate dan Alex bermesyuarat di Boston di pejabat Drift, di mana kami mengaitkan dengan Dan Primack Axios. Dan kerana kami berasa kotor, kami agak lama.

Selepas mendaftar dengan Primack (dia mempunyai surat berita dan podcast), kami mula-mula berurusan dengan yang terbaru dari Tumblr. Singkatnya, Verizon Media menjual Tumblr ke Automattic untuk beberapa dolar. Bagaimanakah Verizon tidak mempunyai Tumblr? Ah. Nah, Yahoo membelinya. Kemudian, selepas Verizon membeli AOL, ia membeli Yahoo. Kemudian ia menghancurkan mereka dan memanggilnya Sumpah. Kemudian Verizon memutuskan bahawa ia tidak menyukainya dan menamakan semula kumpulan Verizon Media. Tetapi Verizon tidak mahu memiliki media (selain daripada TechCrunch, tentu saja), jadi ia menjual Tumblr kepada Automattic, sebuah syarikat yang disokong oleh usaha yang paling terkenal dengan operasi WordPress.

Itu banyak, saya tahu. Yang penting ialah Yahoo membeli Tumblr lebih daripada $ 1 bilion. Verizon menjualnya sekitar $ 3 juta. Sekarang, Automattic mempunyai beberapa ratus pekerja baru dan satu tembakan pada juicing pangkalan pengguna sebelum ia terbuka.

Selepas itu, kami merungut bahawa WeWork S-1 masih belum muncul. Ini adalah tragedi, terus terang. Kami telah menjangkakan untuk menghabiskan separuh acara riffing pada kewangan WeWork, sayang …

Oleh itu, kami berpaling kepada beberapa bahan biasa, seperti Ramp yang baru-baru ini menaikkan $ 7 juta untuk mengambil Brex, dan pusingan terbaru SmartNews, yang memberikannya bernilai $ 1.1 bilion.

Kami berlari agak lama kerana kami sedang bersenang-senang, sesuai dengan beberapa perbualan yang mengelilingi nota-nota daripada SEC mengenai Rothenberg Ventures yang sudah mati dan kemudian ditipu. Lebih banyak lagi di sini jika anda mahu marah.

Dan akhirnya, Dana Wawasan 2. Ia menjadi sumber kepentingan yang besar untuk semua orang di pameran itu, dan kami menjangkakan apa yang dilakukan oleh Vision Vision menjadi salah satu masalah besar. Dana akan melabur di lebih daripada sekadar pasar pengguna; sebenarnya, ia melihat lebih banyak perniagaan AI dan bioteknologi. Itu sepatutnya menarik.

Semua itu dan kami mempunyai banyak barangan yang baik. Terima kasih kerana mendengar rancangan itu, dan kami akan kembali.

Ekuiti turun setiap hari Jumaat pukul 6:00 pagi PT, jadi langganlah kami di Apple Podcasts, Overcast, Pocket Casts, Downcast dan semua pemain.