Apple Boleh Debut Fon Kepala Lebih Telinga dengan Pembatalan Bunyi Lanjutan


Internet sedang dibanjiri dengan khabar angin yang mendakwa bahawa Apple bekerja pada satu set fon kepala tinggi, telinga lebih telinga, dan ada peluang (50/50?) Yang kita dapat melihat mereka diumumkan pada acara syarikat itu di ibu pejabatnya di Cupertino, California 10 September.

Secara semulajadi, spekulasi adalah seperti yang dijangkakan, dengan beberapa sumber yang dipanggil – atau sebaliknya, remaja mengambil Reddit – menuntut tin boleh menggunakan gerakan untuk mengecas dan boleh berganda sebagai pad teleportasi. OK, itu sedikit keterlaluan, tetapi ada khabar angin yang berani di luar sana.

Jadi, apa yang harus kita harapkan dari peletakan pertama Apple ke dunia fon telinga yang lebih telinga yang tidak datang dengan logo Beats? Cukup banyak, sebenarnya; raksasa teknologi dikatakan mengutamakan bentuk dan fungsi di penjenamaan.

Secara ringkasnya, ini bermakna Apple mahu mencipta produk yang berfungsi sebagai tujuan sebenar, dan bukan hanya menambah kepada koleksinya demi itu (batuk, Apple Card, batuk) – dan itu berita hebat untuk peminat Apple dan naysayers sama.

Lihatlah Bose?

Satu jabatan di mana Apple berharap untuk menetapkan dirinya selain dari persaingan adalah membatalkan bunyi. Menurut pemfailan paten baru-baru ini, syarikat itu sedang menjalankan sistem baru yang inovatif yang jauh lebih selamat daripada standard ANC sedia ada.

Cara kerjanya mudah: Fon kepala akan menjadi rumah kepada pelbagai mikrofon luaran dan dalaman, yang didorong oleh algoritma khas yang direka untuk melewati bunyi tertentu, seperti tanduk kereta, jadi anda masih boleh bertindak balas terhadap persekitaran anda.

epal lebih fon kepala fon telinga
Hanya satu konsep yang membayangkan reka bentuk fon kepala. Curved.de

Jelas sekali, anda tidak perlu mengekalkan ciri tersebut. Sama seperti anda boleh melumpuhkan bunyi ambien di dalam banyak fon kepala pada masa ini, Apple akan memberi pelanggan pilihan untuk mematikan pembatalan bunyi terpilih dari iPad, iPod, atau iPhone mereka.

Paten itu juga menyatakan bahawa sistem sedemikian, berkat campuran mikrofon dalaman dan luaran, akan membolehkan tin untuk mengukur berapa banyak bunyi meresap dan menyesuaikan tahap dengan sewajarnya untuk memberikan kesendirian yang menyeluruh.

Mewujudkan ciri seperti yang sebenarnya berfungsi dengan berkesan adalah lebih mudah dikatakan daripada dilakukan, sudah tentu, dan dalam apa jua keadaan, ia akan menjadi sukar untuk Apple melancarkan sepasang fon kepala yang terbaik (atau bersaing dengan) nama-nama teratas dalam membatalkan bunyi , termasuk Sony dan Bose, yang mana kedua-duanya berada dalam perniagaan membatalkan bising selama beberapa dekad.

Bebas butang? Anda betcha

Sebagai sebuah syarikat yang membuat kekayaannya terhadap minimalism, anda boleh mengecilkan dolar bawah anda bahawa fon kepala telinga Apple terlalu bebas – mungkin bergantung pada isyarat sentuhan atau Siri untuk mengawal kelantangan, membolehkan bunyi membatalkan, dan melangkau trek.

Jika tin dikuasakan oleh pemproses Apple H1 – seperti AirPods 2 – anda juga akan dapat melancarkan Siri dengan menggumam frasa ajaib, "Hey Siri." Tidak menyentuh, mengetuk, mengusap, memerah, atau menggelitik yang diperlukan.

Sekali lagi, tiada satu pun yang disahkan. Tetapi dengan mengingati kebanyakan, jika tidak semua, khabar angin yang kita telah menangkap angin setakat ini menuntut fon kepala akan dilancarkan pada tahun 2019, kita tidak perlu menunggu lebih lama untuk mengetahui semua butiran berair.

Sekiranya pengumuman itu tidak dibuat pada 10 September, apabila Apple juga dikatakan mengambil bungkus tiga iPhone baru dan Pro Pro baru di kalangan perkakasan lain, ia boleh dilancarkan bersama Apple TV Plus pada bulan November.

Kami akan mengemaskini catatan ini dan mengikuti berita rapat semasa acara langsung Apple esok. Buat masa ini, kita perlu tunggu dan lihat.

Cadangan Editor