Apa itu Netflix Roulette, dan Bagaimana Ia berfungsi?


segala-galanya yang perlu anda ketahui tentang netflix panduan kandungan ultra 4k hd

Adakah anda bosan dengan menyaring saran lama yang sama pada Netflix untuk masa zillionth? Kita semua tahu perasaan itu: Menggulung melalui baris-baris yang tidak berkesudahan dari pertunjukan lama dan filem yang sama sehingga keletihan bermula, dan tiba-tiba tiada apa-apa yang ditawarkan kelihatan nampak baik.

Jika anda menggunakan Netflix secara teratur, anda tidak mungkin melihat banyak cadangan baru, terima kasih kepada algoritma yang memutuskan apa yang anda sukai dan apa yang anda tidak akan. Nasib baik, bagi setiap orang yang merindui hari-hari lama TV, apabila membalikkan suis itu memanggil senarai kemungkinan rawak yang tidak berkesudahan, terdapat Netflix Roulette.

Alat dalam talian yang berguna yang terdapat melalui laman web yang dipanggil Reelgood, Netflix Roulette boleh membantu anda melepaskan diri dari "lumpuh Netflix" yang disyorkan dan kembali ke streaming. Begini bagaimana ia berfungsi:

Nota: Klik imej untuk membesarkan.

Apa itu Reelgood?

Sebelum kita masuk ke Netflix Roulette, mereka yang berminat dengan alat itu mungkin juga ingin tahu tentang syarikat induknya, Reelgood (yang tidak sabar di antara kita boleh melangkau ke bahagian seterusnya). Reelgood dilancarkan pada tahun 2015 sebagai sejenis aplikasi media sosial yang berfokus pada filem, tetapi akhirnya berputar ke model yang anda lihat hari ini, yang pada dasarnya merupakan repositori carian yang besar yang membolehkan pengguna mencari rancangan dan filem yang ditapis oleh mana-mana perkhidmatan streaming yang mereka gunakan.

apakah penapis rolet netflix reelgood

Sesetengah peranti penstriman – seperti Roku – menawarkan carian merentas platform, yang mengagumkan, tetapi Reelgood membawanya ke tahap lain, membiarkan anda menambah penapis berdasarkan genre, skor IMDB, Kedudukan Rotten Tomatoes, dan juga tarikh pelepasan.

Anda tidak perlu membuat akaun untuk menggunakan ciri Netflix Roulette, tetapi ia bukan idea yang tidak baik untuk melakukannya jika anda mahu menggunakan alat carian Reelgood – hanya menghubungkan melalui Facebook atau mendaftar dengan cara yang lama, dengan nama, e-mel, dan kata laluan. Sebaik sahaja anda mempunyai akaun, klik ikon ungu kecil di sudut kanan atas untuk memilih platform penstriman anda.

apakah langganan langganan netflix rolet

Secara lalai, anda mendapat akses kepada "Bundle Sumber Percuma," yang termasuk kandungan dari perkhidmatan seperti Fox, CBS, dan Crackle (berhati-hati – ini mungkin mempunyai iklan autoplay, tetapi sekurang-kurangnya perkhidmatan ini adalah percuma). Klik setiap perkhidmatan yang anda langgan (atau setiap platform yang anda mahu disertakan dalam carian), kemudian klik Simpan. Kali seterusnya anda mencari, ia akan menambah dalam filem atau rancangan dari setiap platform yang anda pilih. Apabila anda memilih filem atau pertunjukan, Reelgood akan menawarkan pautan menonton langsung untuk setiap platform terpilih untuk membawa anda terus ke filem atau pertunjukan anda.

Jadi bagaimana dengan Netflix Roulette?

Netflix Roulette dilahirkan pada tahun 2014 apabila Andrew Sampson, 18 tahun (u / codeusasoft pada Reddit) mendapat bosan melayari Netflix untuk mencari sesuatu yang baru. Jadi, dia membina sebuah aplikasi web asas yang membolehkan pengguna memilih genre dan format (sama ada filem atau rancangan TV) sebelum memukul butang "Spin", yang secara rawak memilih sesuatu untuk menonton yang sesuai dengan kriteria carian.

Walaupun kemampuannya sangat asas, Netflix Roulette menjadi sesuatu yang fenomena dan tetap menjadi alat biasa untuk banyak Netflixers hingga hari ini. Pada 2017, Reelgood menghampiri Sampson mengenai API Roulette dengan harapan dapat menggunakan alat yang sama ke dalam laman web itu, kemudian akhirnya memperoleh hak sama sekali apabila Sampson menyatakan bahawa dia tidak berminat untuk terus mengekalkan perkhidmatan tersebut.

Reelgood Roulette

Sedangkan pengambilalihan Reelgood terhadap perkhidmatan itu bermakna Roulette tidak lagi mempunyai estetika Netflixian yang sejuk, itu juga bermakna Roulette menjadi jauh lebih berkuasa, berkat enjin pencarian Reelgood yang besar. Sekarang, anda boleh mencari di semua platform terpilih anda (jika anda telah mendaftar dan membuat pilihan) menggunakan alat Rolet Reelgood, dan anda boleh menapis dengan skor IMDB juga (menggunakan bilangan bulat antara 1 dan 10 sebagai titik cutoff).

apakah netflix roulette reelgood

Bukan itu sahaja: Anda juga boleh menggunakan alat Roulette untuk menyikat melalui perkhidmatan penstriman individu. Mahu cari Amazon Prime Video sahaja? Klik "Edit" di sudut kanan atas, nyahpilih setiap platform kecuali Amazon, dan tekan Simpan. Sebaik sahaja anda telah menemui sesuatu yang kelihatan berbaloi, cuma klik Tontonan dan ia secara automatik akan menghantar anda ke pemain web untuk platform pilihan anda. Jika anda tidak mahu menonton pada komputer anda, sudah tentu, anda perlu mencari filem atau program pada peranti pilihan anda.

Sesuatu yang perlu diingat: Netflix mempunyai banyak kandungan dari India yang mungkin tidak pernah muncul dalam cadangan anda (kecuali jika anda telah melancarkan di Bollywood sebelum ini). Anda agak mungkin menemui beberapa tajuk ini semasa menggunakan Roulette, yang mungkin hanya kejutan yang menyenangkan dalam dirinya sendiri.