5 Cara Memastikan Anda Sentiasa Mempunyai Kandungan Blog Baru


Blog boleh menjadi salah satu aspek yang paling berharga dari laman web anda. Di sinilah anda dapat membuat kandungan yang berkaitan dengan industri anda, mendidik khalayak anda mengenai topik penting dan menambahkan keperibadian pada tulisan anda. Walau bagaimanapun, datang dengan idea tidak selalu menjadi usaha yang menyenangkan. Kadang-kadang ia memerlukan banyak kuasa otak untuk mengetahui dengan tepat apa target audiens anda ingin membaca tentang dan apa yang akan membuat mereka terlibat untuk jangka panjang.

Itulah sebabnya penting untuk menghasilkan cara baharu untuk mengurus idea untuk kalendar kandungan anda. Menurut kajian baru-baru ini, 53 peratus daripada pemasar menganggap penciptaan kandungan blog merupakan keutamaan bagi perniagaan mereka. Tanpa pelan untuk strategi pemasaran kandungan anda, mudah mengalami kecederaan kerana maklumat terus bertindih. Ia akan berasa seperti anda telah mencapai topik yang sama satu juta kali, yang akan mengganggu dan menimbulkan penonton anda.

Untuk memastikan anda tidak kehabisan topik yang kreatif, menarik untuk blog anda, penting untuk:

 • Kumpulkan maklum balas yang konsisten dari pembaca anda.

 • Mengetahui terkini mengenai topik dan acara semasa industri anda.

 • Gunakan media sosial untuk mendapatkan inspirasi.

 • Buat fail leretan dokumen, imej dan media yang berkaitan dengan niche anda.

Mengetahui betapa pentingnya untuk memastikan anda tidak pernah kehabisan idea kandungan untuk blog anda, di sini lebih terperinci mengenai empat cara untuk bermula.

Kumpulkan maklum balas daripada khalayak anda

Cara yang paling langsung untuk mendapatkan maklum balas yang jujur ​​tentang jenis kandungan yang ingin dimakan penonton anda adalah dengan menanyakannya. Menjangkau pembaca anda dan mengetahui jenis kandungan yang mereka minat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai membawa anda lebih dekat untuk memberi mereka apa yang mereka mahu.

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan maklum balas. Hantar kepada mereka tinjauan yang meminta mereka jenis kandungan yang mereka ingin lihat daripada anda dan bagaimana anda boleh membantu mereka. Ambil langkah seterusnya dengan mengubahnya menjadi bentuk perbualan yang berfungsi dengan jawapan penonton anda dan memberi mereka soalan yang berkaitan dengan respons mereka.

Borang perbualan memberikan kadar penyelesaian yang lebih tinggi dan mencipta pengalaman yang kurang menggembirakan, menakutkan untuk pengguna anda. Soalan diberikan satu demi satu dan berubah mengikut cara orang menjawab untuk meningkatkan relevansinya. Menyediakan UX positif adalah penting untuk mengumpulkan maklum balas sebanyak mungkin. Orang ramai tidak keluar daripada cara mereka untuk mengisi kaji selidik, jadi membuat proses itu lancar adalah suatu keharusan. Tanya soalan yang berfokus pengguna dan bertujuan untuk memenuhi keperluan audiens anda untuk hasil yang terbaik.

Sememangnya, ramai orang suka berada di atas peristiwa dan trend semasa yang berlaku dalam industri mereka. Bertujuan untuk tetap berada di atas topik yang menggembirakan supaya anda sentiasa dapat mencipta idea kandungan khalayak anda suka.

Sudah menjadi kebiasaan untuk melakukan penyelidikan anda tentang segala sesuatu yang berlaku di niche anda. Dengan alat yang betul, lebih mudah untuk dijejaki dan terus dimaklumkan.

 • Gunakan Berita Google untuk mencari kata kunci yang popular yang akan memberi anda maklumat terkini mengenai topik itu. Ia dikemas kini sepanjang masa untuk memberi maklumat terbaru mengenai topik yang anda pilih.

 • AnswerThePublic membolehkan anda memasukkan kata kunci dan menyediakan anda dengan yang terbaru, paling sering ditanyakan persoalan sekitar topik itu. Ini cara yang baik untuk melihat apa yang orang mahu tahu dan bagaimana kandungan blog anda boleh menjadi jawapan yang mereka cari.

 • Gunakan Reddit untuk kekal di atas apa yang dibicarakan pengguna. Anda boleh kekal di atas acara terkini dan topik hangat yang mengelilingi industri anda dengan menggunakan penapisnya berdasarkan apa yang anda mahu lihat. Sebagai contoh, anda boleh mencari kata kunci dalam bar carian di bahagian atas untuk mendapatkan hasil tertentu. Tab Reddit membolehkan anda menapis jenis kandungan yang anda cari, memilih daripada panas, baru, meningkat, kontroversial, atas, disebat dan digalakkan.

 • Quora adalah platform Q & A di mana pengguna boleh mempelajari semua jenis topik dan bertanya soalan yang mereka terima dari pengguna lain. Ia menunjukkan kepada anda soalan yang ditujukan oleh penonton sasaran anda apabila anda mencari kata kunci yang berkaitan sehingga anda tahu bagaimana untuk memenuhi mereka dengan lebih baik. Jawab soalan pengguna dan kemudian hubungkan mereka ke jawatan blog penuh supaya anda meningkatkan penglibatan dan memandu lalu lintas organik ke laman web anda.

Semakin banyak anda mengetahui penonton anda, semakin baik anda akan tahu apa yang mereka mahu supaya anda boleh membuat catatan blog yang bercakap dengan mereka. Cara terbaik untuk masuk ke dalam kepala mereka dan mengukur perspektif mereka adalah melalui media sosial. Orang cenderung lebih jujur, mudah dan otentik apabila menyatakan diri mereka di platform sosial, dan ini tidak berbeza apabila datang kepada pembaca anda.

Ambil kesempatan daripada media sosial dan gunakannya untuk mengenali khalayak anda pada tahap yang lebih mendalam. Jejaki kata kunci dan hashtags yang berkaitan dengan industri anda untuk melihat apa yang dikatakan penonton anda. Galakkan penglibatan dengan menghubungi pengikut anda, membalas ulasan mereka dan tanya mereka. Adalah penting untuk mengakui pengguna yang berinteraksi dengan anda kerana ia memanfaatkan jenama anda.

Anda juga boleh menggunakan media sosial untuk rangkaian dengan profesional lain dalam bidang anda dan mencetuskan perbualan tentang pasaran sasaran anda. Ia berguna untuk mendapatkan perspektif para pemimpin yang lain supaya anda boleh melihat perkara-perkara dari sudut yang berbeza dan, semoga mendapat idea daripada itu. Ia juga memberikan anda wawasan dan bahan berharga untuk mempertimbangkan untuk bekerja dengan blog anda.

Buat fail leretan

Jika anda tidak mempunyai fail leret, sekarang adalah masa yang tepat untuk membuatnya. Ia adalah koleksi artikel, berita, visual, e-mel dan jenis kandungan lain yang memberi anda bahan untuk bekerja dengan kemudiannya. Contoh-contoh ini bukan untuk menyalin; Sebaliknya, mereka berada di sana untuk mendapatkan inspirasi untuk strategi kandungan anda. Apabila anda mencari sesuatu yang menarik, pintar, atau unik, simpannya ke fail leretan anda.

Berpikir kembali pada masa yang anda kagum dengan tulisan orang lain atau kebolehan kreatif lain yang membuat anda iri terhadap bakat mereka. Fail swipe membolehkan anda menyimpan potongan-potongan kandungan yang mengagumkan di satu tempat sehingga membuat idea topik lebih banyak pengembaraan daripada hukuman mati.

Membuat fail leretan membolehkan anda:

 • Cari dan buat suara jenama anda

 • Meningkatkan kemahiran menulis anda

 • Menjadi blogger yang lebih baik dan berpengalaman

 • Belajar dari pencapaian dan kesulitan orang lain

Sangat mudah untuk membuat satu. Anda boleh menggunakan Google Drive, perisian seperti Evernote, menggunakan sambungan penyemak imbas, atau buat folder digital. Simpan maklumat seperti tangkapan skrin, imej, pautan, nota dan apa sahaja yang membuat jus kreatif anda mengalir. Terlepas dari mana anda menyimpan fail swipe anda, membuatnya mudah diakses dan tetap teratur sehingga semuanya mudah dicari.

Sekiranya anda menjalankan blog, anda tahu betapa pentingnya ia tidak pernah kehabisan idea untuknya. Ia boleh menakutkan untuk membuat kalendar kandungan apabila anda tidak pasti di mana untuk mendapatkan inspirasi daripada atau apa yang ingin dilihat oleh khalayak anda. Walau bagaimanapun, jika anda tahu di mana untuk melihat dan mempercayai maklum balas audiens anda, anda akan mendapati bahawa datang dengan idea-idea sebenarnya tidak begitu menakutkan.