4 Cara Cepat Memperolehi Dan Memulakan Pengguna Baru Untuk Aplikasi Anda<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Mendapatkan aplikasi di luar tanah adalah sukar, tetapi mengikut nombor dan melabur dalam saluran pemerolehan yang boleh dibayar dengan lancar akan menghalang anda daripada lengkung.

Neil Soni pada Unsplash

Ia akhirnya selesai-atau adakah ia?

Apl mudah alih baharu anda selesai. Ia berkualiti diuji, mampu dan siap untuk dilancarkan. Tetapi ia hilang satu bahan penting-sesuatu tanpa mana aplikasi tidak akan selamat. Bahan itu adalah penonton.

Tanpa pengguna baru, aplikasi anda tidak akan benar-benar turun. Kebanyakan pencipta apl cenderung berfikir bahawa pasaran secara semula jadi akan memilih apl mereka & nbsp; selagi ia bagus. Malangnya tidak demikian. Sebenarnya, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menjadikannya NBA berbanding dengan aplikasi mudah alih anda, menurut penyelidik pasaran aplikasi John Dinsmore.

Jika anda ingin memaksimumkan peluang anda untuk berjaya, anda perlu & nbsp; mencapai massa kritikal dengan cepat. Itu bermakna memperoleh dan menumpang pengguna baru. Walaupun strategi ketat organik kadang-kadang dapat memacu kejayaan, anda lebih cenderung untuk berjaya dengan memanfaatkan media berbayar. Dengan taktik ini, & nbsp; kami akan menutup & nbsp; bagaimana untuk mengembangkan aplikasinya dengan cepat.

1. Gunakan Semua Data Tersedia

Jika anda ingin mengembangkan asas pelanggan anda, anda perlu memahami apa yang pelanggan inginkan dan di mana mereka berada, yang mengambil ukuran. Itu bukan sains roket-itulah prinsip asas pemasaran– tetapi ia menghairankan berapa ramai usahawan mengabaikannya.

Sebagai contoh, keupayaan pengiklanan Snapchat untuk memacu pemasangan aplikasi bukan permainan menimbulkan 75% mengejutkan sepanjang perjalanan H2 2018, menurut Indeks Prestasi AppsFlyer, tetapi anda tidak akan tahu jika anda tidak memberi perhatian kepada nombor tersebut.

Laporan seperti Indeks Prestasi sangat berguna dari segi memberi anda arahan untuk masuk dengan pengiklanan anda. Memahami trend seperti berapa banyak menegak membeli belah telah berkembang atau berapa banyak rangkaian pengiklanan permainan yang disatukan adalah penting. Jika anda bersedia untuk melaburkan sedikit wang di hadapan di sini, anda boleh memaksimumkan kesan & nbsp; anda & nbsp; dengan memilih hala tuju yang tepat untuk pengiklanan anda.

Penting untuk memastikan anda sedang memantau di mana pemasangan anda datang. & Nbsp; Tonton statistik anda dan pastikan anda tetap berada di atas laporan utama supaya anda tahu jika ada perubahan.

Apabila anda tahu saluran pemasaran yang benar-benar menukarkan, anda boleh memikirkan cara mengalihkan sumber anda kepada yang betul. Sederhana, tetapi sesuatu yang asas sebagai mendapatkan atribusi yang tepat untuk setiap pengguna baru memberikan anda maklumat yang anda perlukan. Keputusan anda menjadi lebih mudah apabila anda mempunyai data yang tepat untuk bertindak.

2. Mengiklankan di App Store

Iklan Carian Apple membuat banyak akal kerana mereka meletakkan aplikasi anda di tengah-tengah hartanah utama. Setiap kali seseorang mencari sesuatu yang sesuai dengan aplikasi anda di App Store, jika iklan anda dihidupkan, ia muncul tepat di bahagian atas halaman, depan dan tengah.

Tidak hairanlah ia adalah salah satu saluran pengiklanan yang paling pesat & nbsp; untuk aplikasi baru. Kurang dari dua tahun selepas pelancaran, ia meningkat kepada slot nombor tiga, seperti Indeks Prestasi. Bahagian rangkaian aplikasi memasang pai ini meningkat lebih daripada 20% antara H1 dan H2 tahun lepas.

Sebilangan 70% memasang di App Store bermula dengan carian, dan iklan App Store mempunyai kadar penukaran purata 50%. Jika anda tidak memanfaatkan saluran ini, anda kehilangan salah satu cara terbaik untuk mendapatkan pemasangan anda dari awal lagi.

3. Gunakan Rangkaian Besar

Facebook amat berguna untuk pengiklanan apl. Ia menduduki tempat ke-1 dalam prestasi, dari segi sumber media mudah alih. Iklan Google masuk ke nombor dua.

Platform Google sangat penting walaupun, kerana ikatan dengan kedua-dua platform carian dan YouTube. Pilihan luas penargetan Facebook dan pangkalan pengguna yang besar menjadikannya pilihan yang bagus juga. Ada sebab kedua-dua peringkat sangat tinggi-mereka adalah dua rangkaian terbesar dan terbaik untuk pengiklanan biasa juga, jadi & nbsp; ia masuk akal bahawa mereka akan mempunyai jangkauan yang sama ke dalam memasang aplikasi pemasangan.

Sekiranya anda menggunakan Facebook atau Google, namun, anda perlu memastikan bahawa anda akan & nbsp; memacu kesan di pasaran sesak mereka. Pastikan anda bersifat hiper dengan penargetan anda, atau anda boleh membuat pembayaran lebih daripada yang anda perlukan atau mencapai penonton yang tidak ditukar.

4. Menguasai Margin

Kebanyakan kempen pengiklanan aplikasi menumpukan pada pemain besar-Facebook, Google dan rangkaian Carian Apple.

Kami telah membincangkan perkara-perkara yang sudah ada, dan mereka pasti penting, tetapi & nbsp; itu bukan satu-satunya cara untuk pergi. Bergantung kepada siapa penonton anda, & nbsp; mungkin idea yang hebat untuk & nbsp; eksperimen di beberapa platform kurang popular dengan komuniti khusus.

Penginjil produk yang lebih berdedikasi yang anda boleh dapatkan dengan kerap menggunakan aplikasi anda pada awal, peluang yang lebih baik untuk anda membina landasan sokongan semulajadi. Platform besar mempunyai penonton berpotensi yang lebih besar, tetapi mereka juga mempunyai lebih banyak persaingan, yang diterjemahkan ke dalam kos yang lebih tinggi per klik.

Rangkaian iklan ironSource adalah salah satu pemain niche kecil yang dibuat & lompat konsisten dalam Indeks Prestasi & nbsp; khusus untuk pasaran aplikasi permainan. Ia telah keluar dari ranking kedua belas menjadi rangkaian keenam yang paling berkesan, & nbsp; dan bukan satu-satunya untuk niche gaming.

Banyak menegak yang lain juga mempunyai rangkaian pengiklanan yang lebih kecil dan lebih menegak-hanya memerlukan kerja rumah sedikit untuk menjejaki mereka & nbsp; dan lihat apakah margin boleh berfungsi untuk anda.

Optimalkan Strategi Anda Untuk Daya Sakit Awal

Memaksimumkan pemasangan aplikasi mengambil kesanggupan untuk melabur masa, usaha & nbsp; dan sumber kewangan. Ia juga menjadi semakin sukar untuk mendapatkan aplikasinya dilihat tanpa berada di rangkaian pengiklanan yang betul.

Sebaik sahaja anda boleh mengenal pasti & nbsp; rangkaian iklan yang betul untuk aplikasi anda dan mula bereksperimen dengan memandu pemasangan yang berpatutan, anda akan mendapat & nbsp; apl anda di hadapan lebih ramai orang. Sekiranya anda telah melakukan segala-galanya yang betul, pengguna awal yang teruja akan membantu untuk menjana buzz, penglibatan dan juga rujukan.

Mendapatkan aplikasi di luar tanah adalah sukar, tetapi & nbsp; menyusul angka-angka dan melabur dalam saluran pemerolehan yang boleh dilunaskan dengan lancar akan menyimpan & nbsp; anda di hadapan lengkung.

">

Mendapatkan aplikasi di luar tanah adalah sukar, tetapi mengikut nombor dan melabur dalam saluran pemerolehan yang boleh dibayar dengan lancar akan menghalang anda daripada lengkung.

Neil Soni pada Unsplash

Ia akhirnya selesai-atau adakah ia?

Apl mudah alih baharu anda selesai. Ia berkualiti diuji, mampu dan siap untuk dilancarkan. Tetapi ia kehilangan satu ramuan penting-sesuatu tanpa aplikasi tidak akan bertahan. Bahan itu adalah penonton.

Tanpa pengguna baru, aplikasi anda tidak akan benar-benar turun. Kebanyakan pencipta apl cenderung untuk berfikir bahawa pasaran secara semula jadi akan memilih aplikasi mereka selagi ia bagus. Malangnya tidak demikian. Sebenarnya, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menjadikannya NBA berbanding dengan aplikasi mudah alih anda, menurut penyelidik pasaran apl John Dinsmore.

Jika anda ingin memaksimumkan peluang anda untuk berjaya, anda perlu mencapai jisim kritikal dengan cepat. Itu bermakna memperoleh dan menumpang pengguna baru. Walaupun strategi ketat organik kadang-kadang dapat memacu kejayaan, anda lebih cenderung untuk berjaya dengan memanfaatkan media berbayar. Dengan taktik-taktik ini, kami akan membincangkan cara pantas mengembangkan pemasangan aplikasi anda.

1. Gunakan Semua Data Tersedia

Jika anda ingin mengembangkan asas pelanggan anda, anda perlu memahami apa yang pelanggan inginkan dan di mana mereka berada, yang mengambil ukuran. Itulah ilmu sains roket – ia merupakan prinsip asas pemasaran-tetapi itu mengejutkan berapa ramai usahawan mengabaikannya.

Sebagai contoh, keupayaan pengiklanan Snapchat untuk memacu pemasangan aplikasi bukan permainan meningkat 75% semasa H2 2018, mengikut Indeks Prestasi AppsFlyer, tetapi anda tidak akan tahu jika anda tidak memberi perhatian kepada nombor .

Laporan seperti Indeks Prestasi sangat berguna dari segi memberi anda arahan untuk masuk dengan pengiklanan anda. Memahami trend seperti berapa banyak menegak membeli belah telah berkembang atau berapa banyak rangkaian pengiklanan permainan yang disatukan adalah penting. Sekiranya anda bersedia untuk melaburkan sedikit wang di hadapan di sini, anda boleh memaksimumkan impak anda dengan memilih arah yang betul untuk pengiklanan anda.

Penting untuk memastikan anda sedang memantau di mana pemasangan anda datang. Tonton statistik anda dan pastikan anda tetap berada di atas laporan utama supaya anda tahu jika ada perubahan.

Apabila anda tahu saluran pemasaran yang benar-benar menukarkan, anda boleh memikirkan bagaimana untuk mengalihkan sumber anda kepada yang betul. Sederhana, tetapi sesuatu yang asas sebagai mendapatkan atribusi yang tepat untuk setiap pengguna baru memberikan anda maklumat yang anda perlukan. Keputusan anda menjadi lebih mudah apabila anda mempunyai data yang tepat untuk bertindak.

2. Mengiklankan di App Store

Iklan Carian Apple membuat banyak akal kerana mereka meletakkan aplikasi anda di tengah-tengah hartanah utama. Setiap kali seseorang mencari sesuatu yang sesuai dengan aplikasi anda di App Store, jika iklan anda dihidupkan, ia muncul tepat di bahagian atas halaman, depan dan tengah.

Tidak hairanlah ia adalah salah satu saluran pengiklanan yang paling pesat berkembang untuk aplikasi baru. Kurang dari dua tahun selepas pelancaran, ia meningkat kepada slot nombor tiga, seperti Indeks Prestasi. Bahagian rangkaian aplikasi memasang pai ini meningkat lebih daripada 20% antara H1 dan H2 tahun lepas.

Sebilangan 70% pemasangan di App Store bermula dengan carian, dan iklan App Store mempunyai kadar penukaran purata 50%. Jika anda tidak memanfaatkan saluran ini, anda kehilangan salah satu cara terbaik untuk mendapatkan pemasangan anda dari awal lagi.

3. Gunakan Rangkaian Besar

Facebook amat berguna untuk pengiklanan apl. Ia menduduki tempat ke-1 dalam prestasi, dari segi sumber media mudah alih. Iklan Google masuk ke nombor dua.

Platform Google sangat penting walaupun, kerana ikatan dengan kedua-dua platform carian dan YouTube. Pilihan luas penargetan Facebook dan pangkalan pengguna yang besar menjadikannya pilihan yang bagus juga. Terdapat satu sebab kedua-dua peringkat sangat tinggi-mereka adalah dua rangkaian terbesar dan terbaik untuk pengiklanan biasa juga, jadi masuk akal bahawa mereka akan mempunyai jangkauan yang sama ke pemasangan aplikasi memandu.

Sekiranya anda menggunakan Facebook atau Google, namun, anda perlu memastikan bahawa anda akan memberi impak kepada pasaran mereka yang penuh sesak. Pastikan anda bersifat hiper dengan penargetan anda, atau anda boleh membayar lebih daripada apa yang anda perlukan, atau mencapai penonton yang tidak ditukar.

4. Menguasai Margin

Kebanyakan kempen pengiklanan aplikasi menumpukan pada pemain besar-Facebook, Google dan rangkaian Carian Apple.

Kami telah membincangkan perkara-perkara yang sudah ada, dan mereka pasti penting, tetapi itu bukan satu-satunya cara untuk pergi. Bergantung pada siapa penonton anda, mungkin idea yang bagus untuk mencuba beberapa platform kurang popular dengan komuniti khusus.

Penginjil produk yang lebih berdedikasi yang anda boleh dapatkan dengan kerap menggunakan aplikasi anda pada awal, peluang yang lebih baik untuk membina sokongan semula jadi. Platform besar mempunyai penonton berpotensi yang lebih besar, tetapi mereka juga mempunyai lebih banyak persaingan, yang diterjemahkan ke dalam kos yang lebih tinggi per klik.

Rangkaian iklan ironSource adalah salah satu pemain niche kecil yang dibuat lonjakan konsisten dalam Indeks Prestasi khusus untuk pasaran aplikasi permainan. Ia hilang dari ranking kedua belas hingga sekarang menjadi rangkaian keenam yang paling berkesan, dan bukan satu-satunya untuk niche gaming.

Banyak menegak yang lain juga mempunyai rangkaian pengiklanan yang lebih kecil dan lebih menegak-hanya memerlukan kerja rumah sedikit untuk mengesannya dan melihat apakah margin boleh berfungsi untuk anda.

Optimalkan Strategi Anda Untuk Daya Sakit Awal

Memaksimumkan pemasangan apl mengambil kesanggupan untuk melabur masa, usaha dan sumber kewangan. Ia juga menjadi semakin sukar untuk mendapatkan aplikasinya dilihat tanpa berada di rangkaian pengiklanan yang betul.

Sebaik sahaja anda boleh mengenal pasti rangkaian iklan yang betul untuk aplikasi anda dan mula bereksperimen dengan memasang pemasangan yang berpatutan, anda akan mendapatkan aplikasi anda di hadapan lebih ramai orang. Sekiranya anda telah melakukan segala-galanya yang betul, pengguna awal yang teruja akan membantu untuk menjana buzz, penglibatan dan juga rujukan.

Mendapatkan aplikasi di luar tanah adalah sukar, tetapi mengikut nombor dan melabur dalam saluran pemerolehan yang boleh dibayar dengan lancar akan menghalang anda daripada lengkung.