25 universiti terbaik di AS yang sebenarnya bernilai kos tuisyen


Tidak ada jalan keluar: Mendapatkan ijazah kolej mahal. Tetapi dalam banyak industri, mempunyai (sekurang-kurangnya) ijazah Sarjana Muda adalah wajib.

Memandangkan harga pelajaran terus meningkat – betul-betul di tengah beban hutang pelajar pelajar nasional – ramai calon pelajar kolej dan ibu bapa sama-sama tertanya-tanya sama ada mengejar pendidikan tinggi benar-benar bernilai kos pada akhirnya.

Sebenarnya, sebagai Business Insider Hillary Hoffower sebelum ini melaporkan, kaji selidik INSIDER dan Morning Consult menunjukkan bahawa hampir separuh daripada millennial terhutang budi menganggap kolej tidak layak mengambil pinjaman.

Baca lebih lagi: 10 fakta-fakta yang menunjukkan betapa buruk krisis pinjaman pelajar di Amerika

Walaupun tidak ada kekurangan peringkat yang cuba untuk menentukan kolej "terbaik" dengan pelbagai metrik, ranking 2019 Money of the Colleges Terbaik di Amerika meletakkan tumpuan khusus pada nilai untuk menentukan institusi mana yang paling bernilai harganya.

Wang melihat data yang dikumpul dan dianalisis oleh penyelidik Institut Penyelidikan Amerika (AIR) Dr Audrey Peek, rakan penyelidikan Deaweh Benson, dan pembantu penyelidik Merykokeb Belay, mengikut pecahan kaedah metodologi. Dengan menggunakan 19,000 mata data yang dikumpulkan dalam analisis, kakitangan editorial Money membuat keputusan peringkat akhir, mengingati 26 faktor dalam pelbagai kategori termasuk kualiti pendidikan, kemampuan, dan pendapatan kerjaya yang dilaporkan oleh alumni. Kedudukan yang diambil kira dalam jumlah bantuan rata-rata dalam menentukan kos pendidikan tuisyen "bersih".

Baca terus untuk melihat mana sekolah memberikan lulusan yang paling bang untuk wang mereka, menurut Wang, di peringkat dalam urutan nilai yang semakin meningkat.