21 Cara Anda Boleh Belajar Cara Simpan Uang Di Kolej


21 Cara Anda Boleh Belajar Cara Simpan Wang Di Kolej #howtosavemoneyincollege #waystosavemoneyincollege "width =" 333 "height =" 500 "data-pin-description =" 21 Cara Anda Boleh Belajar Cara Simpan Uang Di Kolej #howtosavemoneyincollege #waystosavemoneyincollege "srcset = "https://www.makingsenseofcents.com/wp-content/uploads/2019/08/21-Ways-You-Can-Learn-How-To-Save-Money-In-College.png 735w, https: / /www.makingsenseofcents.com/wp-content/uploads/2019/08/21-Wanita-You-Can-Learn-How-To-Save-Money-In-College-200x300.png 200w, https: // www. makingsenseofcents.com/wp-content/uploads/2019/08/21-Ways-You-Can-Learn-How-To-Save-Money-In-College-683x1024.png 683w "sizes =" (max-width: 333px ) 100vw, 333px "/> Mencari belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej? Dengan kos kolej yang semakin meningkat, ia benar-benar boleh membantu kewangan semasa dan masa depan jika anda belajar </span><span style=bagaimana untuk menjimatkan wang.

Tuisyen untuk purata kolej awam negeri sekitar $ 25,290. Tuisyen kolej swasta kos dua kali ganda, pada purata $ 50,900, menurut Nilai Penguin. Sekiranya anda ingin pergi ke universiti empat tahun, elit, kosnya meningkat kepada $ 68,000 setahun.

Dan, jika anda pergi ke kolej untuk sesuatu seperti perubatan atau undang-undang, anda mungkin akan membayar beratus-ratus ribu dolar selama bertahun-tahun bahawa anda berada di sekolah.

Seperti yang anda lihat, kolej boleh menjadi sangat mahal.

Walau bagaimanapun, saya ingin anda tahu bahawa anda boleh belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej supaya anda boleh mendapatkan ijazah kolej yang bernilai pada anggaran yang realistik.

Banyak pelajar mengambil pinjaman pelajar untuk membayar kolej, dan ia boleh menjadi sangat mudah untuk meminjam lebih daripada yang anda perlukan. Walaupun pinjaman pelajar membantu anda membayar untuk kolej, mempunyai pinjaman yang tergantung di atas kepala anda boleh menetapkan kewangan anda kembali bertahun-tahun dan bahkan beberapa dekad.

Dan jika anda seorang ibu bapa yang cuba membantu anak anda, saya telah mendengar terlalu banyak cerita ibu bapa yang berusaha keras untuk membayar sekolah. Ada yang mengambil pinjaman gadai janji kedua, pinjaman peribadi, atau meminjam dari persaraan mereka untuk menghantar anak mereka ke kolej. Masalah dengan ini adalah bahawa ibu bapa ini menjadikannya lebih sukar untuk bersara pada usia mereka yang dirancang. Ingat, anda tidak boleh mengambil pinjaman untuk bersara!

Kolej hanya sangat mahal, tetapi bagi kebanyakan pelajar, ia merupakan bahagian penting dalam bagaimana mereka bekerja ke arah pekerjaan atau kerjaya yang mereka inginkan. Tetapi, saya ingin anda tahu bahawa anda boleh belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej.

Dengan memotong kos kolej, anda boleh menurunkan hutang pinjaman pelajar anda, atau ia boleh membantu ibu bapa mengurangkan jumlah yang mereka meminjam atau mengambil simpanan untuk membayar pendidikan anak-anak mereka.

Atau, dengan tip ini tentang bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej, anda mungkin dapat menghadiri kolej tanpa perlu mana-mana hutang pinjaman pelajar. Ingat, itu juga mungkin!

Artikel berkaitan bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej:

Inilah cara untuk menjimatkan wang di kolej.

1. Pikirkan tentang nilai yang akan ditawarkan oleh setiap kolej anda.

Saya tahu ramai pelajar yang berfikir tentang kuliah yang mana rakan-rakan mereka akan pergi atau mana yang paling tinggi. Tetapi, anda perlu memikirkan kolej mana yang terbaik untuk anda dan utama anda.

Kadang-kadang, peringkat tertinggi atau kolej paling mahal mungkin bukan yang terbaik untuk utama anda, yang boleh mencederakan anda dalam jangka masa panjang dan bukan bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej.

Apabila memikirkan sama ada atau tidak sebuah kolej adalah sesuai untuk anda, berikut adalah beberapa perkara yang anda ingin pertimbangkan:

 • Akreditasi – Ini amat penting jika anda mahukan ijazah lanjutan, seperti perubatan atau undang-undang, kerana akreditasi boleh menentukan sama ada anda boleh pergi ke peringkat persekolahan seterusnya.
 • Derajat-Yang mana yang ditawarkan oleh kolej.
 • Kos – Ini termasuk kos tuisyen atau program yang anda pergi, termasuk sama ada biasiswa atau bantuan kewangan tersedia.
 • Lokasi- Jika ia dekat dengan rumah, bolehkah anda menyelamatkan nyawa saya di rumah? Tetapi jika ia jauh, anda perlu memikirkan kos asrama dan jumlah kos sara hidup.
 • Pelajar kepada nisbah fakulti – Sekiranya anda memerlukan lebih banyak bantuan satu-satu dengan pembelajaran anda, maka ini mungkin nombor penting yang perlu diketahui.
 • Kepakaran para profesor-Bagi saya, saya selalu suka mempunyai profesor yang memiliki pengetahuan tentang bidang yang mereka ajar.
 • Peluang-peluang rangkaian- Banyak kehidupan adalah mengenai rangkaian, dan ini adalah suatu keharusan untuk beberapa profesion.

Terdapat mitos bahawa perguruan tinggi yang mahal sentiasa lebih baik daripada yang lebih murah. Seolah-olah kos kolej yang lebih tinggi bermakna bahawa anda secara automatik akan mendapat pekerjaan yang hebat, anda akan mendapat gaji yang sangat tinggi, dan banyak lagi.

Satu cara untuk belajar bagaimana menjimatkan wang di kolej adalah dengan berhenti berhenti mempercayai mitos!

Sebenarnya, mengikut artikel di dalam The Wall Street Journal:

Dari akademik [who have studied whether students from elite institutions outperform their peers or not] kita tahu bahawa dari segi pendapatan masa depan, 1) bidang pilihan anda lebih daripada pilihan kolej anda, 2) setelah mengawal kemampuan, perbezaan pendapatan graduan dari institusi elit dan bukan elit adalah yang paling kecil, dan 3) apa-apa kelebihan pendapatan yang mungkin timbul dalam jangka masa panjang adalah sukar untuk mengikat semula kesan-kesan pilihan kolej seseorang.

2. Anda perlu memikirkan kos penuh kolej.

Terdapat banyak yang masuk ke kos penuh kolej, dan bukan hanya kos tuisyen awal.

Sekolah yang paling mahal sebenarnya boleh memberikan lebih banyak biasiswa daripada sekolah yang kurang mahal. Ini bermakna sekolah yang paling mahal sebenarnya mungkin yang paling murah pada akhirnya, dan inilah sebab mengapa anda perlu memikirkan jumlah kos.

Dan, masih terdapat banyak kolej hebat yang tidak datang dengan tuisyen yang tinggi.

Terdapat banyak faktor yang menentukan kos kolej sebenar, dan kerana ini, anda perlu berfikir tentang perkara-perkara seperti:

 • Tuisyen kolej – Ini kemungkinan besar akan menjadi perbelanjaan terbesar yang anda bayar.
 • Bilik dan papan Adakah anda tinggal di kampus atau tidak?
 • Bayaran-Whis boleh termasuk yuran makmal, bayaran letak kereta, dll.
 • Buku teks-Buku teks dengan mudah boleh menelan beberapa ratus dolar setiap semester.
 • Bantuan Kewangan – Adakah anda akan menerima apa-apa?
 • Beasiswa – Adakah anda memohon apa-apa?

Melakukan dua perkara terakhir ini adalah salah satu cara terbaik untuk menyelamatkan kolej, jadi sila memohon biasiswa dan bantuan kewangan!

Memandangkan semua faktor yang saya baru sahaja disenaraikan dapat membantu anda belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej, dan apabila anda meletakkannya bersama-sama, ia mungkin mengubah minda di mana kolej menyediakan nilai terbaik.

3. Ingat bahawa kolej bukan satu-satunya perkara yang penting.

Apabila memikirkan bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej, anda juga ingin ingat bahawa kolej bukan satu-satunya perkara yang penting. Ya, anda pasti mahu mengambilnya dengan serius dan belajar seberapa banyak yang mungkin, tetapi ada faktor lain yang sangat penting juga.

Faktor-faktor lain mungkin memainkan peranan yang lebih besar dalam membantu anda menduduki pekerjaan yang anda mahukan.

Beberapa perkara lain yang akan anda ingini ialah:

 • Latihan
 • Aktiviti ekstrakurikulum seperti kelab kolej
 • Kerja sambilan dan sepenuh masa
 • Peluang kepimpinan

Dan banyak lagi!

Dengan perkara-perkara di resume anda, anda boleh meletakkan diri anda di hadapan orang lain yang memohon untuk kedudukan yang sama. Perkara-perkara ini penting tidak kira di mana anda pergi ke kolej.

Ingat, syarikat ingin melihat bahawa anda boleh menerapkan apa yang anda pelajari dan anda sebenarnya mempunyai pengalaman.

4. Mengambil kelas kolej komuniti adalah salah satu cara terbaik untuk menjimatkan wang di kolej.

Apabila anda lulus dengan ijazah empat tahun, nama sekolah pada diploma anda akan menjadi nama kolej anda lulus dari. Ia tidak akan berkata, "lulus dari sini tetapi mengambil beberapa kelas di kolej komuniti." Ini kerana kredit kolej komuniti anda dipindahkan (jika anda mengikuti langkah yang betul seperti yang digariskan oleh sekolah anda).

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej, ini adalah cara yang bagus untuk mengurangkan kos kolej.

Sama ada anda berada di kolej sudah atau jika anda belum mula lagi, mengambil kelas di kolej komuniti boleh menjadi cara terbaik untuk menjimatkan wang.

Kolej komuniti menyediakan nilai yang sangat besar. Walau bagaimanapun, ramai berpendapat bahawa mereka terlalu baik untuk menjimatkan wang dengan mengambil kelas di kolej komuniti.

Biasanya, kredit penghasilan di kolej komuniti kos hanya sebahagian kecil dari apa yang akan dikenakan pada kolej 4 tahun, jadi anda mungkin dapat menjimatkan ribuan dolar setiap semester.

Anda hanya boleh membelanjakan $ 5,000 setahun di kolej komuniti (kemungkinan besar malah kurang), yang merupakan perbezaan besar dari kos yang disebutkan di awal artikel ini.

Terdapat juga mitos bahawa ijazah anda bernilai kurang jika anda pergi ke kolej komuniti. Itu dia tidak betul sama sekali. Apabila anda akhirnya mendapat ijazah 4 tahun, ijazah anda hanya akan mengatakan di mana anda lulus dan tidak akan menyebut kredit kolej komuniti. Ijazah anda akan kelihatan seperti orang lain yang menghadiri kolej anda, sama ada anda mengambil beberapa kelas di kolej komuniti atau tidak. Anda juga boleh menjimatkan wang!

Saya hanya mengambil kelas kolej komuniti selama satu semester musim panas di mana saya mendapat 12 kredit, dan saya menyesal tidak mengambil lebih banyak. Saya mungkin boleh menyelamatkan sekitar $ 20,000 dengan mengambil lebih banyak kelas di kolej komuniti tempatan saya.

Juga, kolej komuniti hebat untuk mendapatkan kredit jenis umum, jadi anda tidak kehilangan kelas menarik dan mendalam yang memberikan reputasi kolej anda 4 tahun.

Jika anda membuat keputusan untuk pergi ke kolej komuniti terlebih dahulu, pastikan bahawa kolej 4 tahun yang anda merancang untuk menghadiri selepas itu akan memindahkan semua kredit anda. Ini langkah mudah untuk diambil, jadi jangan lupa! Anda harus melakukan ini sebelum anda mendaftar dan membayar mana-mana kelas di kolej komuniti.

Jawatan berkaitan bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dengan kolej komuniti: Saya Pemikiran Saya Terlalu Baik Untuk Kolej Komuniti.

5. Mengambil kesempatan daripada kelas sekolah menengah yang memberi anda kredit kolej.

Salah satu cara untuk menjimatkan wang di kolej bermula semasa anda berada di sekolah menengah. Lihat, banyak sekolah menengah menawarkan kelas kredit berganda yang membolehkan anda memperoleh kredit kolej dan sekolah tinggi pada masa yang sama. Kebanyakan masa, ini dilakukan tepat di sekolah menengah anda, jadi anda tidak perlu keluar dari jalan anda untuk membawa mereka!

Jika anda masih di sekolah menengah, ini adalah sesuatu yang saya sangat mengesyorkan anda melihat, kerana ia menjimatkan masa dan ia mungkin menjadi cara terbaik untuk menjimatkan kolej.

Apabila saya berada di sekolah menengah kanan saya, hampir semua kelas saya adalah kursus pendaftaran ganda di mana saya memperoleh kredit kolej dan sekolah menengah pada masa yang sama. Saya mengambil kelas AP dan kelas yang mendapat saya kredit kolej langsung dari universiti swasta berdekatan.

Disebabkan ini, saya meninggalkan sekolah menengah dengan sekitar 14-18 jam kredit (saya tidak ingat jumlah yang tepat). Saya telah mengetepikan seluruh semester kolej sebelum memulakan. Saya boleh mengambil lebih banyak, tetapi saya mengambil keputusan untuk mengambil giliran awal dari sekolah menengah dan bekerja 30-40 jam seminggu juga.

6. Ambil semua kredit yang digunakan oleh tuisyen anda.

Di kolej komuniti, anda biasanya membayar setiap jam kredit.

Walau bagaimanapun, di banyak universiti, anda membayar yuran rata untuk tuisyen kolej anda. Oleh itu, sama ada anda mengambil 12 jam kredit atau 18 jam kredit, anda mungkin membayar hampir harga yang sama.

Inilah sebabnya mengapa saya mengesyorkan bahawa pelajar yang membayar yuran kursus rata mengambil seberapa banyak kelas yang anda boleh. Sekarang, anda mungkin ingin memastikan kelas anda seimbang kerana 18 jam kredit yang memerlukan kursus boleh mengambil tol pada anda. Tetapi, ini akan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya kos kolej yang tinggi.

Jika anda fikir anda masih boleh mendapat gred yang baik dan melakukan apa sahaja yang anda lakukan di sisi, pasti mendapat penggunaan sepenuhnya tuisyen kolej yang anda sudah bayar!

7. Memohon bantuan dan biasiswa untuk mengurangkan kos kolej anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej, memohon bantuan kewangan dan biasiswa adalah salah satu perkara yang paling penting untuk dilakukan.

Tetapi menurut satu kajian oleh NerdWallet, untuk tahun pelajaran 2018-2019, pelajar meninggalkan $ 2.6 bilion wang kolej percuma di atas meja. Itulah wang Pell Grant yang pelajar layak dengan mengisi FAFSA, yang mudah dipenuhi dan diperlukan untuk sebarang bantuan kewangan atau biasiswa.

Oleh itu, sebelum anda memulakan semester anda, anda harus sentiasa mencari biasiswa, geran, dan mengisi FAFSA anda (klik di sini untuk membaca petua FAFSA saya). Kertas kerja untuk semester berikutnya biasanya disebabkan musim bunga, jadi saya sangat mengesyorkan melakukan ini secepat mungkin jika anda merancang untuk menghadiri kolej pada musim gugur.

Malangnya, ramai yang percaya bahawa biasiswa tidak mungkin diperoleh. Itulah mitos yang lain, dan ini mungkin sebabnya para pelajar terlepas begitu banyak wang tahun lepas.

Saya menerima sekitar beberapa ribu ringgit setahun dalam biasiswa ke universiti swasta yang saya hadiri. Itu membantu membayar majoriti tuisyen kolej saya. Biasiswa ini mudah untuk saya dapatkan kerana saya mendapat gred yang baik di sekolah menengah dan mendapat markah yang baik dalam ujian. Saya menerima biasiswa kepada semua kolej lain yang saya memohon juga, hanya untuk gred yang baik, jadi saya tahu anda boleh mencari biasiswa sekiranya anda berjaya di sekolah!

Dan, masih terdapat cara lain untuk mencari biasiswa. Anda boleh menerima biasiswa dari organisasi swasta, syarikat di bandar anda, dan banyak lagi. Lakukan carian Google yang mudah dan saya yakin anda akan mendapati banyak laman web percuma yang menyenaraikan biasiswa yang mungkin.

Petua: Banyak yang lupa bahawa anda kadang-kadang perlu mengubah bentuk bantuan kewangan secara berasingan ke kolej anda di atas borang FAFSA. Hubungi pejabat bantuan kewangan kolej anda dan lihat jika ada bentuk bantuan kewangan yang berasingan yang anda perlu mengisi juga. Jangan lupa lakukan ini dengan tarikh akhir setiap tahun!

8. Hanya ambil apa yang anda perlukan dalam pinjaman pelajar.

Ramai pelajar mengambil jumlah penuh dalam pinjaman pelajar bahawa mereka diluluskan walaupun mereka hanya memerlukan separuh daripada jumlah tersebut.

Ini adalah kesilapan besar. Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dengan mengurangkan hutang pelajar anda, mulailah dengan hanya mengambil apa yang anda perlukan. Anda perlu membayar balik pinjaman pelajar anda satu hari, dan saya tahu ramai orang yang menyesal mengambil lebih banyak daripada yang mereka perlukan.

Saya tahu seseorang yang akan mengambil jumlah maksima setiap semester dan membeli jadual masa, pergi bercuti mahal, dan banyak lagi. Ia adalah satu pembaziran wang yang besar dan saya masih tidak pasti mengapa mereka fikir ia adalah idea yang baik.

Cukup fikirkan – Jika anda mengambil tambahan $ 2,000 semester, itu bermakna anda kemungkinan besar akan mengambil hampir $ 20,000 dalam tempoh masa yang anda berada di kolej.

Adakah anda benar-benar ingin berhutang BAHAWA lebih banyak lagi pinjaman pelajar?

9. Cari buku teks yang lebih murah untuk mengurangkan kos kolej anda.

Terdapat banyak kos kolej, dan membeli buku teks adalah salah satu daripada mereka.

Pelajar biasanya menghabiskan mana-mana sahaja dari sekitar $ 300 hingga $ 1,000 pada buku teks setiap semester, bergantung kepada jumlah kelas yang mereka ambil dan utama mereka. Hanya satu buku teks saja yang boleh menelan kos sebanyak $ 400!

Apabila saya berada di kolej, banyak kelas saya memerlukan lebih daripada satu buku dan setiap buku biasanya sekitar $ 200 jenama baru. Ini bermakna jika saya membeli semua buku teks kolej saya yang baru, saya mungkin perlu menghabiskan lebih dari $ 1,000 setiap semester.

Saya belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dengan menyewa buku teks saya atau membelinya. Penyewaan adalah baik kerana saya hanya membayar satu bayaran dan tidak perlu bimbang tentang apa yang perlu dilakukan dengan buku teks selepas kelas itu selesai, kerana saya hanya perlu mengembalikannya. Saya tidak perlu risau tentang edisi baru yang keluar dan buku itu tidak bernilai. Membeli buku teks yang digunakan adalah bagus kerana kadang-kadang saya boleh menjual semula mereka dan membuat wang saya kembali.

10. Jangan membawa kereta ke kolej.

Jika anda tidak perlu untuk mengusir kampus untuk bekerja, maka anda mungkin ingin memikirkan sama ada anda mungkin boleh menyingkirkan kereta anda secara realistik. Tidak semua orang di kolej akan memerlukan kereta dengan mereka, dan ini boleh menjadi cara mudah untuk menjimatkan wang di kolej.

Dengan tidak membawa kereta, anda mungkin dapat menghapuskan bayaran pinjaman bulanan, permit parkir kampus, bahan bakar, kos penyelenggaraan, dan banyak lagi.

11. Gunakan ID pelajar anda.

ID pelajar anda baik di banyak tempat di luar kampus kolej anda sahaja. Sebelum anda membeli apa-apa, saya sangat mengesyorkan melihat jika syarikat menawarkan diskaun pelajar.

ID pelajar anda boleh digunakan untuk menjimatkan wang di restoran, kedai pakaian, elektronik (seperti komputer riba baru!), Di filem, pengangkutan awam dan banyak lagi. Anda mungkin menerima diskaun, item percuma, dan lebih banyak lagi menunjukkan ID pelajar anda.

Lagipun, anda membayar untuk pergi ke kolej dan anda membayar banyak. Anda juga dapat menuai semua manfaat membayar kos kolej yang tinggi.

12. Ketahui cara menggunakan kad kredit dengan betul atau tidak mempunyai satu sama lain.

Banyak pelajar kolej jatuh ke dalam hutang kad kredit, tetapi saya tidak mahu anda menjadi salah seorang daripada mereka.

Kad kredit boleh kelihatan seperti pilihan yang baik apabila anda tinggal di bajet kolej yang rendah, tetapi ini boleh membawa kepada ribuan dolar hutang kad kredit. Itu akan akhirnya nampak mustahil untuk keluar disebabkan caj faedah yang penting yang terus membina.

Untuk tidak pernah masuk ke dalam situasi ini, anda harus mengelakkan kad kredit sama sekali jika anda berfikir bahawa anda tidak akan menggunakannya dengan baik.

Anda harus berfikir panjang dan keras sama ada anda perlu mempunyai satu atau tidak. Hanya kerana pelajar lain mempunyai kad kredit tidak bermakna mereka tahu apa yang mereka lakukan! Walau bagaimanapun, jika anda berfikir anda akan menggunakannya dengan baik, maka terdapat banyak kelebihan untuk melakukannya.

Jawatan yang berkaitan: 6 Mitos Kad Kredit Anda Perlu Tahu Kebenaran Mengenai

13. Dapatkan akaun semak percuma.

Sekiranya anda membayar untuk akaun bank, anda perlu berfikir lagi.

Membuka akaun simpanan hasil tinggi adalah salah satu cara terbaik untuk menjimatkan wang di kolej kerana ia sebenarnya meningkatkan simpanan anda. Tetapi, kebanyakan orang mempunyai wang mereka dalam akaun dengan kadar yang rendah. Malangnya, itu bermakna ramai yang kehilangan wang dengan mudah!

Dengan VARO, anda boleh mula memperoleh 2.12% dengan baki serendah $ 0.01. Sebaik sahaja anda telah meningkatkan simpanan anda, anda boleh mendapat sehingga 2.80%.

Bagaimanakah ia dibandingkan dengan kadar simpanan purata kebangsaan? Ia sangat sedih 0.09%. Itulah perbezaan besar dari tawaran VARO. Sekiranya anda hanya mendapat 0.09%, maka anda kehilangan wang pasif yang mudah.

Akaun simpanan di bank bata dan mortar dikenali kerana kadar faedah yang sangat rendah. Ini kerana mereka mempunyai overhead lebih tinggi – membayar bangunan, membayar penjual, dan lain-lain. VARO adalah bank dalam talian, yang bermaksud mereka mempunyai kos yang lebih rendah, kemudian melepaskan tabungan kepada anda.

Berikut adalah contoh yang akan menunjukkan kepada anda berapa banyak yang boleh anda simpan dengan VARO – jika anda mempunyai baki simpanan sebanyak $ 10,000, anda boleh memperoleh pendapatan sehingga $ 280 setahun hanya dengan mempunyai akaun tabungan hasil yang tinggi dengan VARO. Dengan purata nasional, anda hanya akan memperoleh $ 9 setahun.

Sepanjang tempoh 10 tahun, baki simpanan yang sama dengan baki 2.80% akan memberi anda tambahan $ 2,800, sedangkan akaun simpanan dengan kadar faedah hanya 0.09% akan menjana anda hanya $ 90.

Wang anda hanya selamat dalam akaun VARO kerana ia adalah dengan bank bata dan mortar. Anda hanya mendapat lebih banyak minat, yang mana sesiapa yang ingin belajar bagaimana menjimatkan wang di kolej boleh mengambil kesempatan.

Untuk memulakan dan membuka akaun bank VARO, anda akan:

 1. Mendaftar sangat mudah. Cuma klik di sini dan daftar.
 2. Hantar permohonan anda, yang mengambil masa kurang dari 5 minit.

Lihat, sangat mudah!

Baca lebih lanjut di Cara Dapatkan Lebih 20x Kadar Simpanan Negara.

14. Cari cara untuk membuat wang tambahan.

Walaupun saya tidak cukup pintar untuk lulus dari kolej tanpa hutang, saya tahu ramai orang yang luar biasa yang mampu membayar tuisyen kolej mereka sendiri semasa mereka berada di sekolah. Mereka belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dengan tips di atas, tetapi mereka juga mencari cara untuk membuat wang yang membolehkan mereka membayar bil tuisyen kolej mereka secara penuh setiap bulan.

Saya bekerja sepenuh masa sepanjang kolej. Itu membantu saya membayar bil saya, hanya mengambil apa yang saya perlukan dalam pinjaman pelajar, dan pergi tanpa hutang kad kredit.

Sama ada anda hanya mempunyai satu jam percuma sehari atau jika anda sanggup bekerja 40 hingga 50 jam seminggu di samping berada di sekolah sepenuh masa, terdapat banyak pilihan ketika datang untuk mendapatkan wang tambahan.

Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk membayar kos kolej yang tinggi:

 • Cari kerja separuh masa atau sepenuh masa.
 • Cari kerja magang yang dibayar.
 • Buat wang dalam talian seperti mewujudkan blog, menjadi pembantu maya, dsb.
 • Menjadi pemandu Uber atau Lyft – Membelanjakan masa lapang anda memandu di sekitar orang lain boleh menjadi pembuat wang yang hebat. Baca lebih lanjut mengenai ini dalam catatan saya Bagaimana Untuk Menjadi Pemandu Uber Atau Lyft.
 • Mengambil kaji selidik dalam talian. Ini adalah sesuatu yang saya lakukan pada awal 20-an saya. Syarikat-syarikat tinjauan yang saya cadangkan termasuk Pendapat Pengguna Amerika, Survey Junkie, Swagbucks, Penyelidikan Pinecone, Pendapat Outpost, dan Harris Poll Online. Mereka bebas untuk menyertai dan bebas untuk digunakan! Anda dibayar untuk menjawab kaji selidik dan menguji produk. Lebih baik anda mendaftar untuk seberapa banyak yang anda dapat dengan cara itu anda dapat menerima tinjauan yang paling dan membuat paling banyak wang.
 • Mengekalkan dan bersih yard. Anda boleh menghasilkan wang dengan memotong rumput, membunuh / mengeluarkan rumpai, membersihkan selokan, daun raking, dan sebagainya.
 • Pindah perabot dan cari pekerjaan di Craigslist. Penggerak boleh mendapat jangkauan yang luas apabila ia membayar untuk membayar setiap jam, tapi biasanya sekitar $ 50 sejam jika anda menjalankan perniagaan anda sendiri.
 • Jika anda suka haiwan, maka anda mungkin ingin melihat bagaimana untuk membuat wang tambahan dengan berjalan anjing atau duduk haiwan kesayangan. Dengan kesibukan sampingan ini, anda mungkin pergi ke rumah pelanggan anda untuk memeriksa beberapa kali sehari, anda mungkin tinggal di rumah mereka, atau haiwan boleh tinggal bersama anda. Rover adalah sebuah syarikat yang hebat bahawa anda boleh mendaftar dengannya untuk menjadi anjing walker dan pengasuh haiwan kesayangan. Ketahui lebih lanjut mengenai ini di Rover – Cara Yang Hebat Untuk Mendapatkan Wang Dan Main Dengan Haiwan.
 • Babysit dan / atau kanak-kanak pengasuh.
 • Jual barangan anda.

Ketahui lebih lanjut di 100+ Cara Membuat Uang Tambahan.

Petua berkaitan bagaimana untuk membayar pinjaman pelajar: Saya sangat mengesyorkan Credible for refinancing loan student. Anda dengan ketara dapat menurunkan kadar faedah ke atas pinjaman pelajar anda yang boleh membantu anda mencukur ribuan pinjaman pelajar anda dari semasa ke semasa.

15. Daftar untuk hadiah percuma hari jadi.

Setiap orang mempunyai hari jadi, dan anda mungkin dapat menjaringkan banyak hari jadi percuma dengan hanya memaparkan tarikh lahir anda pada lesen memandu anda atau dengan mendaftar untuk kelab e-mel syarikat untuk menerima kupon untuk ulang tahun anda.

Ini adalah cara yang sangat menyeronokkan untuk belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dan mudah dan percuma untuk semua orang!

Disini adalah 31 Hari Lahir Percuma Anda Perlu Daftar Untuk.

16. Tukar ke pelan telefon bimbit yang lebih murah.

Kebanyakan orang membayar lebih banyak untuk pelan telefon bimbit mereka – mereka dengan mudah boleh menelan kos lebih dari $ 100 sebulan.

Saya tahu bahawa sebaik sahaja anda mencari pembekal yang anda suka, ia boleh menjadi sukar untuk bertukar. Tetapi, sebaik sahaja anda tahu berapa banyak yang anda boleh simpan dengan syarikat lain sementara masih mempunyai perkhidmatan yang hebat, ini tidak ada yang lebih baik.

Jika anda mencari pelan telefon bimbit yang lebih berpatutan, sila semak Republik Wireless. Mereka mempunyai rancangan telefon bimbit bulanan serendah $ 15 sebulan.

Saya mempunyai beberapa ahli keluarga yang kini menggunakan Republic Wireless dan mereka menyukainya!

Sila baca Menyelamatkan Lebih $ 2,000 Satu Tahun Dengan Semula Tanpa Semula Republik untuk maklumat lanjut.

17. Buat anggaran.

Belanjawan membantu orang menguruskan wang mereka dengan lebih baik. Itulah yang mudah.

Belanjawan adalah hebat dan salah satu cara terbaik untuk anda belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej kerana mempunyai belanjawan akan membuat anda teringat perbelanjaan anda dan berapa banyak wang yang anda miliki di bank. Dengan belanjawan, anda akan tahu dengan tepat berapa banyak yang boleh anda belanjakan dalam kategori setiap bulan, berapa banyak yang anda perlu bekerjasama, apa perbelanjaan yang perlu dinilai, antara lain.

Anda boleh memuat turun a belanjawan percuma dicetak di sini.

Belanjawan telah membantu orang mencapai matlamat mereka, membayar hutang, membuat lebih banyak wang, bersara awal, dan banyak lagi. Ini adalah salah satu tip simpanan kolej yang akan membentuk dan mengubah kehidupan kewangan anda dengan lebih baik.

Ketahui lebih lanjut di Panduan Belanjawan Lengkap: Cara Membuat Anggaran Yang Bekerja.

18. Lawati perpustakaan.

Apabila anda berada di kolej, perpustakaan sering kali merasakan seperti rumah kedua anda (dan tidak selalu dengan cara yang baik). Tetapi, adakah anda tahu bahawa kolej atau perpustakaan tempatan anda juga boleh menjadi cara yang hebat untuk bersenang-senang tanpa membelanjakan wang.

Anda boleh menyemak buku terlaris terbaru, klasik yang anda ingin baca, atau meminjam filem, muzik, dan banyak lagi. Sebenarnya terdapat banyak perpustakaan sekarang yang membolehkan anda meminjam perkara seperti kamera, GoPros, bahkan teleskop, dan banyak lagi.

Ini pastinya salah satu cara terbaik untuk menjimatkan wang di kolej kerana apa yang anda perlukan adalah kad perpustakaan.

19. Cari rakan sebilik.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk tinggal di luar kampus, maka mencari rakan sebilik akan menjadi salah satu cara terbaik untuk menjimatkan wang di kolej.

Suami saya dan saya mempunyai rakan sekelas di masa lalu. Walaupun itu tidak benar-benar mungkin sekarang bahawa kita berpecah masa kita tinggal di perahu layar dan RV, saya masih mengesyorkan bahawa sesiapa yang mempunyai bilik tambahan di rumah mereka berfikir tentang mencubanya.

Sekiranya anda mencari rakan sebilik semasa di kolej, anda boleh menyimpan sejumlah wang yang banyak untuk kos perumahan. Dan, bergantung pada keadaan anda, anda mungkin dapat memperoleh pendapatan sampingan yang sedikit.

Sekiranya anda berminat untuk menyewa ruang ganti secara jangka pendek (seperti untuk percutian), saya sangat mengesyorkan anda lihat Airbnb. Saya tahu orang yang membuat ribuan ringgit sebulan dengan menyewa bilik di laman web ini.

Jawatan blog berkaitan dengan lebih banyak tip penjimatan mengenai topik ini: Panduan Lengkap Untuk Menyewa Bilik Untuk Wang Tambahan.

20. Baca buku pembiayaan peribadi.

Ini adalah sesuatu yang anda boleh dan harus bermula pada usia apa-apa kerana membaca buku kewangan peribadi boleh membantu anda dengan banyak cara. Memandangkan banyak sekolah tidak mendalami perkara-perkara yang berkaitan dengan kewangan peribadi, buku adalah cara terbaik untuk meningkatkan pengetahuan kewangan anda.

Buku pembiayaan peribadi yang saya cadangkan bacaan adalah:

Anda boleh mencari senarai keseluruhan buku kewangan peribadi saya cadangkan di sini.

21. Cara lain yang dapat membantu anak anda melalui kolej.

Jika anda seorang ibu bapa dan anda membaca ini, maka anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh membantu anak anda di kolej tetapi tidak memecahkan diri anda sendiri.

Jika anda tidak mampu untuk membayar kos kolej anak anda, atau jika anda memutuskan bahawa anda tidak mahu, ada banyak perkara lain yang boleh anda lakukan untuk membantu mereka. Anda juga harus membaca ini Anda Tidak Perlu Pergi untuk Pendidikan Anak Anda.

Saya percaya ibu bapa hanya perlu membiayai pendidikan kolej anak mereka jika ibu bapa berada di landasan untuk bersara.

Ini kerana terdapat banyak cara untuk membayar kolej (membayarnya dengan wang tunai, pinjaman pelajar, geran, biasiswa, dll.), Tetapi hanya ada satu cara untuk membiayai persaraan anda.

Ingat, anda tidak boleh mengambil pinjaman untuk bersara!

Ini bermakna anda tidak boleh menghancurkan rancangan persaraan anda untuk membantu anak-anak anda melalui kolej. Anda perlu menganalisis keadaan kewangan anda dahulu dan di mana anda berada di landasan untuk bersara untuk melihat sama ada membantu anak-anak anda melalui kolej adalah mungkin. Sekiranya tidak mungkin, realistik dengan diri sendiri dan anak anda.

Terdapat banyak cara untuk membantu anak-anak anda dengan kos kolej yang tidak melibatkan membayar untuk tuisyen kolej mereka.

Awak boleh:

 • Bantu anak anda memahami kewangan peribadi. Membantu anak anda membuat belanjawan, menggunakan kad kredit dengan betul, dan memahami kos kolej, akan membantu mereka dalam kehidupan. Saya cadangkan membaca Cara Buat Belanjawan.
 • Menyokong mereka dan membantu mereka membuat rancangan. Walaupun anda tidak menawarkan sokongan kewangan untuk kolej, anda sentiasa boleh menyokong anak-anak anda dengan cara lain. Ini tidak bermakna anda perlu bersetuju dengan apa yang mereka lakukan, tetapi membantu mereka dengan memberi nasihat dan datang dengan rancangan kewangan dan kolej yang kukuh.
 • Bantu anak anda mencari cara untuk menghasilkan wang. Terdapat banyak cara untuk membuat wang tambahan, dan membantu anak-anak anda mencari cara untuk berbuat demikian dapat membantu mereka membayar kos kolej dan perbelanjaan hidup mereka.
 • Beritahu anak-anak anda tentang alternatif kolej yang berpatutan. Sebagai contoh, anak anda mungkin hanya berfikir bahawa mereka harus pergi ke sebuah universiti swasta yang mahal, tetapi penting untuk anda memberitahu mereka bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej dengan alternatif yang lebih berpatutan, seperti pergi ke kolej komuniti atau universiti negeri.
 • Bantu anak anda memohon biasiswa. Terdapat banyak biasiswa yang anak anda layak. Ada yang memerlukan mereka menulis esai, sedangkan yang lain adalah berdasarkan pada gred sekolah tinggi. Kebanyakan mengambil sedikit usaha dan diberikan oleh kolej itu sendiri, ini membuat permohonan untuk mereka tanpa berfikir!
 • Bantu anak anda dengan cara lain. Untuk sebab tertentu, terdapat mitos ini yang membantu anak anda pergi ke kolej bermakna anda perlu membayar segala-galanya. Daripada membayar tuisyen, buku teks, makanan, asrama, kereta, dan lain-lain, menetapkan had kos kolej yang anda bayar. Anda boleh membantu dengan memberi mereka emosi sokongan, membiarkan mereka tinggal di rumah anda semasa mereka berada di kolej, membantu mereka mencari cara untuk menjimatkan wang untuk kolej, membantu mereka memotong perbelanjaan kolej mereka, dan banyak lagi.

Apa cara lain untuk belajar bagaimana untuk menjimatkan wang di kolej? Berapa banyak hutang pinjaman pelajar yang anda miliki?

Langgan mendapatkan kursus Master Master Money percuma!

Sertai kursus e-mel percuma dan fsecara peribadi belajar bagaimana untuk menguruskan wang anda dengan lebih baik, membayar hutang, menjimatkan lebih banyak wang, dan mencapai kebebasan kewangan. Dapatkan newsletter kami dan dapatkan akses kepada freebie: