13 Best-Reviewed Series Anda Boleh Stream Untuk Halloween


Ini hampir Halloween, yang bermakna anda mungkin akan mendapat perasaan sendiri untuk beberapa filem seram menyeramkan. Sebagai tambahan kepada semua filem itu, bagaimanapun, Halloween juga merupakan masa yang sesuai untuk mendapatkan beberapa siri seram hebat yang terdapat pada perkhidmatan streaming.

Terdapat banyak siri seram yang menakutkan, lantang, dan kadang-kadang lucu, bertarikh sepanjang perjalanan ke 1960-an dan sehingga hari ini yang akan membuatkan anda terpaku pada skrin pilihan anda. Dengan begitu banyak pilihan di luar sana, anda boleh membuat keputusan sedikit lebih mudah dengan memilih dari senarai ini dari 13 menunjukkan seram terbaik yang tersedia pada perkhidmatan penstriman, disenaraikan mengikut skor Semakan dan IMDb ulasan mereka.

13. Penny Dreadful (2014) – 91%

siri seram streaming terbaik untuk halloween penny dahsyat

Drama seram British-American Showtime berlangsung selama tiga musim dan sejumlah 27 episod, dan memperkenalkan penonton kepada watak-watak ikonik dari fiksyen abad ke-19 British dan Irish Gothic, dari Dorian Gray Oscar Wilde kepada Abraham Ven Helsing dan Mary Shelley's Frankenstein, digambarkan dengan gabungan realiti dan supernatural. Ia begitu popular, ia menghasilkan spin-off, Penny Dreadful: City of Angels, yang dijangka akan dikeluarkan pada tahun ini.

Netflix

12. The Haunting of Hill House (2018) – 92%

siri tv baru yang paling dijangka menghantui rumah bukit 1
Netflix

Drama seram ghaib ini, secara longgar berdasarkan novel 1959 dengan nama yang sama oleh Shirley Jackson, mengikuti kehidupan lima adik beradik yang terus dihantui oleh pengalaman paranormal ketika mereka masih muda. Bergantian antara dua tempoh masa yang berlainan, anda akan berada di pinggir tempat duduk anda sepanjang musim pertama 10 episod. Kemudian bersiap untuk musim kedua, The Haunting of Bly Manor, yang akan dikeluarkan pada tahun 2020.

Netflix

11. Hannibal (2013) – 92%

siri seram streaming terbaik untuk halloween hannibal amazon galeri

Berdasarkan watak dan peristiwa dari novel Thomas Harris Red Dragon, Hannibal, dan Hannibal Rising, kisah itu menyusuli penyiasat FBI Will Graham dan hubungannya dengan Dr. Hannibal Lecter, pakar psikiatri forensik yang, tanpa pengetahuan kepada Graham, adalah pembunuh bersiri yang dia memburu. Siri ini, yang membangunkan kultus berikut, disiarkan selama tiga musim di NBC, jadi anda akan mahu mula membingungkan awal untuk mendapatkan semua 39 episod.

Amazon

10. Perkara yang tidak dikenali (2016) – 93%

siri seram streaming terbaik untuk perkara-perkara asing yang halloween

Pesta Halloween yang sempurna, terdapat 3 musim dan 25 episod hingga kini siri seram fiksyen sains ini yang terletak di bandar fiksyen Hawkins, Indiana, pada awal tahun 80-an. Sekumpulan anak lelaki muda bertemu seorang gadis muda dengan kuasa istimewa, dan mereka – dan Ketua Polis di bandar – mendapati diri mereka ditangkap di tengah-tengah kejadian ganjil yang melibatkan raksasa, penghilangan misteri, dan kematian yang mengerikan. Ia The Goonies untuk generasi baru, dan dengan kesan yang lebih istimewa, darah, dan keganasan. Tangkap sekarang supaya anda bersedia untuk musim keempat yang akan datang, yang mungkin akan dikeluarkan pada tahun 2020.

Netflix

9. Puncak Kembar (1990) – 93%

siri seram streaming terbaik untuk puncak kembar halloween amazon menunjukkan galeri

Menjelang hampir tiga dekad, siri misteri ini yang mengikuti siasatan ke atas pembunuhan yang mencurigakan di ratu homecoming di bandar itu telah menimbulkan kultus berikut, walaupun ia hanya berlangsung selama dua musim dalam perjalanan asalnya. Ia begitu diterima dengan baik, sebenarnya, bahawa siri ini dibangkitkan pada 2017 dengan musim ketiga yang disiarkan di Showtime dengan banyak pemain asal yang memegang peranan mereka. Satu campuran sci-fi supernatural dengan opera sabun melodramatik rasa untuk membuat siri yang unik. Ia boleh didapati di pelbagai perkhidmatan penstriman, jadi mulakan awal untuk mendapatkan semua 48 episod.

Akses Netflix Hulu CBS Amazon

8. Channel Zero (2016) – 93%

Siri siri pengembaraan terbaik untuk saluran halloween sifar

Dalam siri antologi ini yang disiarkan selama empat musim di Syfy, setiap musim yang serba lengkap adalah berdasarkan kepada creepypastas yang popular – satu siri legenda atau imej yang berkaitan dengan seram yang telah dikongsi di Internet, seperti Slender Man dan Ted the Caver. Terdapat 24 episod, dengan musim kedua dan ketiga menerima pujian tertentu dengan penilaian kelulusan 100% pada Rotten Tomatoes.

Shudder

7. Bates Motel (2013) – 93%

siri seram streaming terbaik untuk bilik halloween bates bilik 768x512

Menceritakan tahun-tahun awal pemilik penginapan yang membunuh Norman Bates dari tahun 1960 horor Alfred Hitchcock Psycho, drama psikologi ini melihat kehidupan Bates sebagai seorang pemuda yang tinggal bersama ibunya, Norma. Berakhir dalam musim kelima dengan menyesuaikan diri dengan plot Psycho, siri ini mempunyai semua 50 episod yang tersedia untuk aliran, membuat untuk pesta yang menyenangkan, menakutkan dalam masa untuk Halloween.

Netflix

6. Apa yang Kita Lakukan di Bayang-bayang (2019) – 94%

siri seram streaming terbaik untuk halloween apa yang kita lakukan di bayang-bayang tv

Premiering awal tahun ini, siri seram mockumentary New Zealand ini didasarkan pada filem 2014 yang sama nama, dan mendapat ulasan cemerlang dan maklum balas penonton, menjadikannya mesti menonton untuk musim Halloween. Krew dokumentari mengikuti empat rakan sebilik vampir yang masing-masing mempunyai kuasa khusus dan personaliti berbeza, dari Nandor yang berusia 757 yang menjadi taksub dengan Macarena, kepada Nadja, yang diam-diam melihat seorang lelaki di belakang belakang suaminya. Anda boleh melalui sepuluh episod musim pertama dengan cepat, maka tunggu musim 2 pada tahun 2020.

Hulu

5. Dalam daging (2013) – 97%

siri seram streaming terbaik untuk halloween dalam saiz saiz

Ini BBC Tiga drama ghaib berlari selama dua musim, yang pertama dengan episod hanya tiga jam dan yang kedua dengan enam, sebelum dibatalkan kerana pemotongan bajet. Fokus kepada selepas kiamat zombie, apabila penawar telah dijumpai melalui ubat-ubatan yang dapat membantu orang mati memulihkan kesedaran mereka, siri ini menerangkan bagaimana percubaan bekas mati untuk mengintegrasikan kembali ke dunia nyata sebagai penderita PDS (Sindrom Separa Sakit) . Cerita itu menumpukan kepada seorang remaja yang bernama Kieren yang harus hidup dengan rasa bersalah kerana melakukan bunuh diri, serta beberapa pembunuhan ketika berada di negara yang penuh kekerasan.

Hulu

4. Ash vs Evil Dead (2015) – 99%

siri seram streaming terbaik untuk ash halloween vs kumpulan mati jahat 768x768

Sebagai sekuel kepada trilogi filem Evil Dead yang asli, siri seram komedi ini melihat Bruce Campbell menimbulkan peranannya sebagai Ash Williams, seorang lelaki yang melancarkan syaitan-syaitan jahat selama bertahun-tahun dan menyelamatkan dunia beberapa kali, hanya untuk kembali untuk pekerjaan lama dan gaya hidupnya yang riang dengan tangan yang hilang untuk menunjukkannya. Dalam siri terbaru, Ash cuba untuk menjalani kehidupan yang normal, tetapi tuduhan Necronomicon yang terkutuk yang membangkitkan setan mempunyai rancangan lain untuknya dan sesiapa yang tidak beruntung berada di sekelilingnya. Dibatalkan oleh Starz selepas tiga musim dan 30 episod, siri ini berjaya menyalurkan komedi gergasi dan komedi yang kurang sopan yang menjadikan klasik klasik kultus filem.

Netflix

3. Crazyhead (2016) – 100%

siri seram streaming terbaik untuk salji halloween crazyhead

Menyiarkan hanya satu-satu musim enam episod, siri seram komedi Inggeris ini telah digambarkan sebagai keseronokan yang amat mengganggu dan gila. Ia mengikuti kisah seorang wanita muda yang dapat melihat syaitan tidak ada yang lain – sehingga dia bertemu wanita lain dengan hadiah yang sama. Mereka berbaris bersama untuk memburu dan menghilangkan jalan-jalan makhluk jahat. Anda boleh menstrimkan keseluruhan musim pertama siri ini, yang telah digambarkan sebagai Misfits bertemu Buffy the Vampire Slayer.

Netflix

2. Keluarga Addams (1964) – 100%

siri seram streaming terbaik untuk halloween keluarga addams

Ini adalah entri tertua dalam senarai, tetapi jika anda mencari siri seram klasik yang mesra keluarga untuk menikmati semasa musim Halloween, Keluarga Addams adakah ia. Siri live-action yang mengilhamkan filem 1977 – dan pelbagai reboot, spin-off, dan projek lain yang berkaitan – pada asalnya disiarkan selama dua musim dengan 64 episod total. Dikarang sebagai komedi seram, sitkom didasarkan pada watak-watak dari Penduduk New York kartun yang dihasilkan oleh Charles Addams dan dikenali sebagai watak lucu kerana lagu tema yang menarik. Dari anak perempuan yang kelihatannya sociopathy pada hari Rabu kepada Uncle Fester yang menyeramkan, ia tetap menjadi salah satu tafsiran terbaik watak-watak setakat ini.

Amazon

1. Marianne (2019) – 100%

siri seram streaming terbaik untuk halloween marianne

Satu lagi kemasukan baru-baru ini, siri seram Perancis ini dikeluarkan pada September 2019 sebagai musim lapan episod dan mengikuti seorang novelis bernama Emma yang menyedari bahawa watak-watak fiksyen yang sepatutnya dia menulis tentang dalam novel-novel seramnya sebenarnya wujud. Dengan penarafan yang sempurna pada Rotten Tomatoes dan 7.6 bintang yang baik di IMDb, ia juga menawarkan pemain wanita yang hampir semua.

Netflix

Cadangan Editor